0   31
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Bij Zus on the road #3 even internationaal

internationaal

Op deze rit ga ik je even een beetje internationaal meenemen. We gaan namelijk iets verder dan de Benelux! Duitsland is bestemming nummer 2 haha. Ik neem je mee!

Zo vroeg!

Half 3 ging de wekker thuis, zo ontzettend vroeg! Maar goed, er stond een los afspraak in het noorden gepland om 6 uur. Dus moesten we om half 4 wegrijden vanaf de standplaats. Met stokjes, plakband, wat snoepjes, een slok koffie redde ik het tot Vianen. Daarna vielen bij mij de kleppen dicht en waren we pardoes 500 meter van ons losadres verwijderd. Tja, je hebt soms van die momenten!

Het lossen was zo gebeurd en daarna konden we door naar Alblasserdam. Dit keer bleef ik wel wakker, want ik had heen Schiphol al gemist en die wilde ik nu niet weer missen. Dat lukte! Ik zag nog een vliegtuig over ons heen komen, heel tof. Eenmaal in Alblasserdam was het even een kleine uitdaging. De verkeerde vracht stond klaar, dus moesten we even wachten tot de juiste werd gebracht. Ondertussen had ik me in de vrachtwagen gesetteld met mijn iPad en wist ik even twee artikelen te schrijven. Altijd handig.

Even internationaal

Nadat ze de wagen hadden geladen vertrokken we richting Duitsland. We reden een gigantische file voorbij bij Gorinchem, die stond er vanwege een klapband. Gelukkig stonden wij er niet in. Ondertussen dat wij ze voorbij reden blèrden wij mee met de muziek. Want hey, een deinzende auto en een beetje verwarming zorgt voor meer dipjes. Ongeveer 30 kilometer over de grens mochten we lossen bij een bedrijf dat we in eerste instantie niet konden vinden. Het was een verzamelpand en er was maar een persoon die wist wie we nodig hadden. Het kostte eerst misschien wel een kwartier om die persoon te vinden. En de klant stond in de file, dus moesten we wachten.

Dat werd een dutje waarbij we niet veel later wakker werden gemaakt door geklop op de deur. Tijd om te lossen! Terwijl Kenneth daar mee bezig was bleef ik in de cabine. Het was ontzettend koud en vracht vond ik niet bepaald stevig uitzien, dus om er naast te staan vond ik een beetje een risico. Maar goed, in die tijd kon ik dus kijken naar hoe bij een ander bedrijf 4 mensen met een hijskraan bezig waren. Ze hebben er een half uur over gedaan om hem heen en weer te hijsen en er nog eens naar te kijken. Ik vraag me nu nog af wat dit heeft opgeleverd. Na een uur was Kenneth klaar met lossen.

Op tijd klaar

internationaal

We kregen de opdracht om richting standplaats te gaan en onderweg kregen we bevestiging dat we klaar waren. Mooi! Even tanken en uiteindelijk haalde Kenneth zijn bestuurderskaart rond kwart voor 4 uit de auto. Hartstikke gaar, maar we waren wel weer even internationaal geweest! 

Wat een uitdaging om even internationaal te gaan! Vooral de juiste los locatie vinden is een uitdaging. Maar het is gelukt! Mocht je deze voor het eerst lezen, ik schreef ook al eerder over een avondrit en fruitig ritje.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  november 24, 2018 / 8:16 am

  elke keer als je mee gaat op de Scania kom je andere voorvalletjes tegen. Vrachtrit steeds verrassend!
  Je hebt het weer mooi beschreven. Voor nu een fijn weekend samen en groetjes van oma xx

 2. Tante Chris
  november 24, 2018 / 9:21 am

  Was wel een hele wereld reis zo maar wel leuk om ook eens over de grens te gaan bij je Ooster buren geniet nu maar van het weekend knuf en kus van Tante Chris

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: