2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus on the road #6 een zaterdag groente rit

groente rit

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, vandaag neem ik je mee op een zaterdag rit! Vorige week moest Kenneth de groente rit op zaterdag verzorgen, dus ging ik gezellig mee naar het westland om te lossen en te laden. Gordel om, want we gaan gauw!

Een volle bak pallets

De wekker ging om 7, zodat we om 8 uur bij de auto waren en konden vertrekken. Eerst op naar Hoek van Holland. De weg erheen was goed te doen, alleen de ogen open houden was even een kunstje. Eenmaal in Hoek van Holland zag ik bordjes met Engeland, daar was ik graag heen gereden. Goed we moesten lossen bij een grote pallethandel. De wind was enorm aanwezig met als gevolg dat ik moeite had met de deuren. Een stel jongens kwam me helpen en die hadden wel lol aan het feit dat Kenneth was gaan zitten en ik de deuren deed.

Groente rit

groente rit

Daarna begonnen we eigenlijk aan de groente rit. We moesten op 3 locaties laden. In welke volgorde we dit nou hebben gedaan is mij helaas nu even een raadsel. Dus ik neem voor je beeldvorming de planning die we hadden gemaakt.

We begonnen in de Lier. Daar deden we tomaten laden! Een leuk klusje, alleen de deuren dicht doen was echt een hel. De wind was zo ontzettend sterk dat ik ze bijna niet dicht kreeg. Dood eng, want die deuren zijn loodzwaar en je wilt er niet tussen komen.

Na De Lier gingen we door naar Honselerdijk! Ook voor tomaten. Daar mochten we 10 pallets ophalen. Ik hielp met de stangen en voor de rest was het vooral toekijken. Het zat er in ieder geval zo in en dat was top!

Iets meer dan groente

Het laatste adres lag op een industrieterrein in Poeldijk. Daar mochten we 17 pallets met diversen laden. Avocado’s, mango’s en kiwi zag ik voorbij komen. Ik hielp weer met de stangen weghalen en plaatsen. Deze zorgen er trouwens voor dat de vracht stevig staat. Ik denk dat het een dik half uur heeft gekost en toen konden we op naar Venlo!

Onderweg kwamen we weer mooie plaatjes tegen. We reden  over de A15 terug richting Nijmegen. De weg is hobbel de hobbel, dus de ogen openhouden was een kunst, maar het lukte. En natuurlijk kom je ook vreemde dingen tegen. Zo was iemands kist bovenop de auto doorgescheurd en die kon dus zijn spullen zoeken. Best gevaarlijk.

Eenmaal in Venlo lostte Kenneth de hele wagen. De pompwagen was zo traag dat hij onderhand wel met een handpompwagen had kunnen lossen. Ik vond het in ieder geval hilarisch uit zien. Ondertussen regelde ik de papieren en zo waren we rond 4 uur/ half 5 klaar. Precies op tijd voor pakjesavond.

En dat was de groente rit! Ik hoop dat je het een fijne rit vond. Niet misselijk? Ik wens je in ieder geval nog een hele fijne dag!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Tante Chris
    december 16, 2018 / 11:58 am

    Hoop dat je er van genoten hebt ook van je pakjes avond knuf voor jullie beiden

  2. oma
    december 16, 2018 / 12:01 pm

    het was goed te volgen Kelly, jullie komen in alle hoeken van Nederland. Maar goed dat jullie graag onderweg zijn. Voor jullie nog een fijne zondag, groetjes oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: