2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus on the road #7 Van Wognum naar Tilburg

Wognum

Het is weer zaterdag en ik wil jullie meenemen op een rit die we 2 weken geleden hadden.
We gingen helemaal omhoog richting Wognum en daarna weer richting het Zuiden! 

Het was volgens mij 20 voor 3 toen de wekker ging op een vrijdag. Tijd om te vertrekken. Het was even een gevecht met de ogen, maar ik kwam een heel eind. Onderweg zagen we de grootste kerstboom van Nederland bij Ijsselstein. Dat gaf een gezellig gezicht onderweg!

Op naar Wognum

Het eerste losadres lag in Alkmaar. Daar mochten we om 6 uur een volle trailer lossen. Dat duurde volgens mij een half uurtje, redelijk snel. Daarna mochten we met een lege trailer verder richting Wognum. We moesten er volgens mij laden om 7 uur, maar dat werd kwart voor 8. Waarom? We moesten op een dock dat al bezet was.. 40 andere docks, maar nee, dat kon niet. Nou was het geen grote ramp, want nu kon Kenneth even zijn ogen dicht doen, maar ja irritant is het wel als je door wilt.

Goed, rond half 9 waren we volgens mij geladen en konden we vertrekken richting Tilburg. Een fijne tijd qua files, dus daar reden we ook zo in. Vervelend voor de planning, maar ik vond het niet erg, want we hadden een prachtige zonsopkomst! We reden langs Amsterdam af en daar staan natuurlijk ook prachtige molens. Dus ik genoot van de plaatjes om me heen. Ja, echt geweldig en een van mijn favoriete dingen aan het onderweg zijn.

Wognum

Mijn favoriete wagen gespot

Eenmaal in Tilburg zag ik mijn favoriete vrachtwagen al vrij snel rijden. De blauwe Scania van Janssens transport. De wagen die mij altijd op de been hield bij ellendige schooldagen. Ik kwam hem namelijk vaak tegen in het dorp en ook in Venlo. Ik heb de eigenaar zelfs een keertje ontmoet! Ja echt geweldig. We zagen hem weer rijden en we moesten hem toevallig na. Dus ik heb hem een heel aantal keren mogen spotten. Prachtig!

Waar we moesten lossen in Tilburg mag ik jullie jammer genoeg niet vertellen. Dat had ik echt ontzettend graag gedaan, want ik vond het heel leuk om eens daar te zijn. Nadat we hadden gelost mochten we praktisch aan de overkant weer gaan laden. We hadden geluk dat het er niet heel druk was, dus we waren vrij snel aan de beurt. En met de volle wagen gingen we rond 12 uur richting Venlo om te lossen. Onderweg ging ik weer even aan het werk, dat gaat natuurlijk ook gewoon door!

Eenmaal gelost in Venlo mochten we nog gaan laden om een ander bedrijf uit te helpen. Daar zat hij 3 kwart vol, dus mochten we terug komen. Kenneth deed de boel lossen en daarna konden we de auto weer voor laden voor maandag!

Het was al met al een prima dagje! Het was sowieso leuk om eens in Wognum te komen. 
In Wognum heeft een vrachtwagen vlogger de standplaats.
Een lekker gevarieerd dagje, daar hou ik van! Hou jij ook van die Nederlandse plaatsjes met molens?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. José
    december 22, 2018 / 10:16 am

    Nederland heeft heel veel mooie plaatsen en het voordeel van de vrachtauto is dat je hoger zit en zodoende veel verder kunt kijken. In de personenauto zit je laag en is je uitzicht veel minder. op deze manier zie je ook veel van je eigen land. Leuk dat je die mogelijkheid hebt. Veel plezier op die dagen. gr xxx

  2. oma
    december 22, 2018 / 12:10 pm

    Door met Kenneth mee te gaan, zie je heel veel van Nederland en bij elke rit zie je toch weer wat anders en het verloop is nooit hetzelfde! En molens trekken meestal de aandacht net als klompen, haha! Nu hebben jullie vakantie. Veel plezier dit weekend en laat zus maar thuis! en dan tot Kerstmis knuffel en groetjes van opa en oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: