2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus on the road #5 een zoete vracht

zoete vracht

Het is zaterdag, dus ik ga je weer meenemen op de vrachtwagen! Opnieuw een avondrit, want Kenneth had deze maar liefst 4 dagen. Dus ik neem je mee van Venlo naar Nieuwegein,naar Tilburg en weer terug. Laten we vertrekken met de zoete vracht!

Lossen en een zoete vracht laden

Een goedemorgen, het is half 12 als we vertrekken vanaf de standplaats. Op naar Venlo waar we eerst een volle bak lossen. En na het lossen kunnen we gelijk door met het laden van een zoete vracht. Er moeten nog 2 dingen klaar gemaakt worden, maar dat is zo gebeurd. Dus Kenneth begint alvast met het laden van de rest. Iets voor 1 rijdt Kenneth de auto van het dock, doe ik de deurtjes dicht en kunnen we op naar Nieuwegein.

Lossen, laden en door!

Het is nog vroeg in de middag, maar toch is het al lekker druk op de weg. Niet gek gezien het weer. Gelukkig zijn we zo in Nieuwegein en ook daar krijgen we wonder boven wonder al meteen een dockje aangewezen. Wonder boven wonder, omdat er al een aantal auto’s langs de kant stonden. Kenneth lost de zoete vracht en ik kijk rustig toe hoe de mensen daar hun werk doen. Stiekem moet ik van binnen best gniffelen. Het is iets na half 3, 3 uur is ploegwissel,een aantal medewerkers zijn een chauffeur aan het helpen. Zodra die weg is leggen zij ook hun werk neer. Een kwartier te vroeg staan ze aan de zijkant gewoon wat te kletsen. Zo apart!

10 over 3 heeft Kenneth alles eruit en kunnen we door naar Tilburg. Ook daar mogen we in onze handjes klappen. We kunnen gelijk aan een dock. Toppie! We waren bang dat het er best wel druk zou zijn, maar ook daar worden we zo geholpen. Met 40 minuutjes staat de auto vol en kunnen we terug richting Venlo.

De avond in..

En daar liep het een beetje scheef. We reden zo de file in op de A58. Dus dat was vooral aansluiten en hopen dat er geen blauwe zwaailichten voorbijkwamen. Wat gelukkig ook niet gebeurde. Uiteindelijk waren we om half 7 weer in Venlo. Rustig lossen, want het was allemaal wat wankel. En daarna weer een zoete vracht laden. 10 voor 8 konden we weer op naar Nieuwegein. En in de tussentijd begon ik te werken aan Bij Zus en hielp ik The Dog Pen weer mee met foto’s bewerken.

zoete vracht

En opnieuw hadden we geluk! We konden gewoon direct de wagen tegen dock 16 zetten om vervolgens te gaan lossen. Ongelooflijk! We hadden alles er zo weer uit en toen konden we op naar Tilburg. Op de weg was natuurlijk niks meer te doen, dus we waren zo daar. En ook in Tilburg was het enorm rustig, we konden direct laden en daarna op naar de standplaats. Ergens tussen 12 en 1 waren we klaar en konden we naar huis!

Al met al een prima “dagje”.Als de avondrit iedere keer zo liep was het allemaal zo slecht nog niet. En zo heb je weer een andere avondrit met een zoete vracht. Ik hou wel van de variatie!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  december 8, 2018 / 8:05 am

  dat is werken in het weekend en mooi dat je het dan samen kunt doen. Een fijn weekend samen en groetjes van oma xx

 2. Tante Chris
  december 8, 2018 / 10:42 am

  Al met al weer een productief dagje en avond geniet nu maar van je weekend Knuf van Tante Chris en wie had die mooie mand van jou gewonnen??

  • BijZus
   Auteur
   december 9, 2018 / 9:55 pm

   Die wedstrijd loopt nog tot woensdag 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: