2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bijles van De Bijlesmeester

Bijlesmeester

De Bijlesmeester is een webshop die zich richt op kinderen die naar de basis- of middelbare school gaan. Ze geven individuele bijles, maar ze verkopen ook oefenmateriaal en dat liet ik neefje Luca uitproberen!

De Bijlesmeester

De Bijlesmeester is een website die verschillende dingen aanbied aan kinderen die schoolgaand zijn. Er is de mogelijkheid tot individuele begeleiding door heel Nederland, online begeleiding, huiswerkbegeleiding en begeleiding door middel van oefenmateriaal. Super fijn voor kinderen die net dat beetje extra steun nodig hebben of gewoon wat extra oefening om dingen beter te begrijpen.

Oefenmateriaal uitproberen

bijlesmeester

Het lesmateriaal dat ze bieden is heel gevarieerd. Van gewoon de normale basis dingen als redactiesommen, rekenen en taal, tot Engels en Frans. Daarnaast bieden ze ook het concept flitskaartjes en een online wereld. Voor ieder wat wils! Voor mijn neefje Luca kreeg ik oefenmateriaal voor groep 6, deel 1. We hebben samen met zijn moeder Tamara kritisch gekeken naar al het materiaal en onze conclusies getrokken.

Taal

Over Taal waren we gelijk heel enthousiast. Bij het begrijpend lezen is het overzichtelijk, doordat het verhaal links staat en de vragen rechts. En ook een tikkeltje uitdagend door de wat moeilijkere opdrachten als het in volgorde brengen van stukjes tekst. Verder wordt er ook aandacht geschonken aan de spelling. Oefeningen met au, ou, c of k. En s, z of t, cht, gt. Zaken die vaak als moeilijk worden ervaren. Werkwoorden staan er ook fijn in verwerkt en ook de tegengestelden en dezelfde betekenissen staan er in. Voor het boekje over taal gaven ze een 9!

Redactiesommen

Het boekje met redactiesommen vonden wij ook top! 362 vragen in verhaalvorm met verschillende onderwerpen. Denk aan geld, meten en meetkunde, plus en min, keer en deel, breuken, de klok en ook procenten komen aan bod. Echt een heel fijn boekje. Voor het boekje over redactiesommen gaven ze een 8!

Rekenen

Het boekje rekenen is in principe ook prima. 252 opgaven met vragen en redactiesommen. En ergens vonden we dat ook weer jammer, want we hadden zelf gehoopt op meer een sommenvorm. Rijtjes met plus en min, de tafeltjes, de breuken, meet en meetkunde etc. Het echte stampwerk ontbreekt en daardoor gaven ze dit boekje een 4.

Onze eindconclusie

Voor onze eindconclusie quote ik even Tamara. Want die zegt in mijn ogen genoeg!

Wanneer Luca dit aan het begin van het jaar had gekregen, had dit hem zeker geholpen.

Al met al zijn wij dus heel tevreden en enthousiast. Goed, rekenen viel ons tegen, maar wellicht dat dit in deel 2 heel anders uitziet. Dat dit op andere scholen anders wordt gezien of dat rijtjes niet bij hun visie past. Wij zouden het iedereen aanraden. Kende jij al De Bijlesmeester?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Dit artikel bevat een samenwerking. Dit doet verder niks af aan mijn mening. Samenwerkingen gebeuren alleen als ik er 100% achter sta.

Volg:

1 Reactie

  1. juli 14, 2019 / 10:25 pm

    Dit heb je goed verwoord! Nu had Luca toch wel een goed schooljaar achter de rug gelukkig, maar verhaaltjessommen vindt hij best moeilijk. En ja, we missen het stampwerk van de plus, min, delen en keersommen en breuken. Alles in rijtjes en niet in redactiesommen. Maar goed, goed geschreven Kelly!
    En bedankt dat hij (en ik 😉 ) ze mochten proberen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: