2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Hoe maak ik mijn boodschappenlijstje en doe ik de boodschappen?

boodschappen

Boodschappen, het is niet mijn hobby ! Hoewel ik het wel erg leuk vind om te kijken naar wat andere zoal aan boodschappen doen. Dus met die gedachte vertel ik vandaag hoe ik nou onze boodschappen organiseer!

Het lijstje

Het begint (meestal) met een lijstje ! Niet altijd, want soms doe ik het gewoon met een beetje improvisatie. Wel is het gevolg dan dat ik met meer thuis kom dan gepland.. Maar goed het lijstje!

Allereerst kijk in de diepvries, koelkast en kasten om te kijken wat ik zoal in huis heb. Dan schrijf ik op wat ontbreekt en onthoud ik in mijn hoofd wat het vlees is dat ik nog heb. Vervolgens bekijk ik de folders van de supermarkten om te kijken waar ik het goedkoopst uit ben. In 9 van de 10 gevallen is dat de plus.

Wanneer ik alles heb doorgenomen en een beeld heb van wat we willen eten schrijf ik alles op. Als het niet veel is haal ik regelmatig ook nog wat in voorraad, maar als het veel is of overdreven laat ik het voor wat het is.

En dan op naar de winkel!

De boodschappen

boodschappen

Nu mijn favoriete gedeelte, de boodschappen zelf, normaal gesproken houd ik mij hierbij zo strikt mogelijk aan het lijstje. Soms vergeet ik wat op te schrijven en zie ik het staan, dan gaat het gewoon mee. En als Kenneth mee is verdwijnt er vaak nog wat meer in de kar. Op het moment kun je sparen voor Smurfen bij de Plus, dus geef ik soms iet wat teveel uit haha.

Meestal zijn we rond de €25,- en de €40,- aan boodschappen kwijt. Dit is afhankelijk van wat er op is. Er zijn ook best wel wat zaken zoals shampoos e.d. die ik het liefst bij de DM in Duitsland haal. Daar is dat gewoon een stuk goedkoper !

De kassa is mijn minst favoriete onderdeel. Ik ga voor de kortingen, heb als streven €25,- en soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik probeer het leuk te houden door zo goedkoop mogelijk het beste eruit te halen. Maar het is gewoon nooit leuk om te betalen !  Gelukkig wordt ik erna beloond met gevulde kasten wat ik daarentegen dan weer heel leuk vind!

En zo doe ik eigenlijk mijn boodschappen ! Hoe doen jullie dat ?

 

 

 

 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: