2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bullet journal, inspiratie en nieuwe hobby

bullet journal

Bullet journal, dat is de hype van dit moment. Een notitieboekje waar je werkelijk alles in kwijt kan en kan beginnen en stoppen wanneer je maar wilt. Het liefst begon ik er gisteren nog mee, maar ik wil het gelijk goed doen! Een dubio, maar wel leuk!

bullet journal

In dit artikel ga ik jullie laten zien wat een bullet journal is, wat mij inspireert en waarom ik het graag zou willen gaan doen. (Bereid je voor op veel enthousiasme! Ik gleed door enthousiasme een paar trappen omlaag in plaats van gewoon lopend)

Filmpjes

Het is super gemakkelijk om gewoon op internet of op Pinterest rond te neuzen naar foto’s. Maar om je een idee te geven kan ik beter beginnen met filmpjes. Ze geven je namelijk een super fijne overview van hoe zij het aanpakken en hoe je het zou kunnen doen. Er zit geen moeten aan, omdat ieders bullet journal een uniek concept is en nooit een kopie.

Pinterest

Op Pinterest kun je zoveel inspiratie op doen! Er zijn verschillende manieren/ideeën om je bullet journal in te richten (de lay-out) en te versieren. Je kunt stickers plakken, maar ook zelf mini tekeningetjes maken om het gezellig te maken. Dat is tenslotte ook de bedoeling. Ik laat jullie een aantal van mijn favorieten ideeën zien!

Dit vind ik een super leuke pagina! Ik wil graag weer meer gaan lezen en ik denk dat dit ook wel een support is. Ik heb er ook gezien met een boekenkast, dat is ook super leuk. Dan kun je je kast “vullen” met boeken. Allebei toffe ideeën, waarvan ik er zeker eentje wil gaan gebruiken.

Dit vind ik zo leuk uit zien! Allemaal die bioscooptickets achter elkaar! Het lijkt me leuk om ook zo’n soort pagina in mijn bullet journal te gebruiken ! Misschien wel gewoon met dvd’s, maar het lijkt me wel tof. En dan wat vaker films kijken en ermee invullen.

Dit vind ik zo gaaf uit zien ! Het lijkt mij leuk om ook zoiets te maken wanneer we bijvoorbeeld in Engeland zijn. Of als we zo een heerlijk dagje hebben gehad. Ik vind deze manier veel leuker dan in een gewoon dagboek waarbij je het op een zeker moment toch vergeet.

Het lijkt me leuk om iedere maand een aantal doelen voor mezelf te stellen zoals ik dat deze maand heb gedaan. En wat is het dan leuk om dit met doodles op een pagina te verwerken. Je krijgt zo een vrolijk overzicht van wat je wilt gaan doen.

Dit vond ik ook een super leuk plaatje ! Een overzicht van wat je moet of wat er speelt met wat leuke tekstjes. Het ziet zoveel anders uit dan in een gewone agenda.

Waarom ik ook ?

Zoals jullie weten heb ik een redelijke notitieboekjes verslaving. Ik begin dan ook altijd in een nieuwe, maar dit keer ben ik ervan overtuigd dat ik hem vol ga krijgen ! Waarom ik dan ook begin aan een bullet journal? Omdat ik er (voor mijn gevoel) dan gewoon lekker alles in kwijt kan! Er zit ook een inhoudsopgave bij en je zet of er staat wel een bladwijzernummer onder. Geweldig gewoon!

Dus ja om een heel lang verhaal kort te maken.. Mijn Leuchtturm 1917, die iedereen gebruikt voor het maken van een bullet journal is onderweg. Het had niet verplicht in dat notitieboekje gehoeven, maar mij lijkt het makkelijker om hetzelfde te gebruiken als de rest. En ja het is en blijft een notitieboekje he!

Dus ik heb gezworen om geen notitieboekjes meer te kopen, hoewel ik niet verwacht dat dat gaat lukken. Toch hoop ik deze over een hele tijd vol te hebben en ik kan niet wachten om te beginnen!

Kennen jullie het concept bullet journal al ? 

Volg:

4 Reacties

  1. oma
    maart 17, 2017 / 12:04 pm

    nee Kelly, maar dat is ook voor jonge mensen! Liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: