2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Column – Wat voor mij vrijheid is

vrijheid

Het is zaterdagavond 5 mei, zelfs al bijna 6 mei en ik wilde toch nog even wat schrijven. Het was vandaag Bevrijdingsdag, een dag die in het teken staat van vrijheid. Maar wat is vrijheid voor mij?

Bevrijdingsdag

Ik vind het mooi, Bevrijdingsdag, een dag waarbij stil wordt gestaan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Want dat is het gewoon niet. En dat vrijheid heel veel vormen kent, ieder een eigen gevoel, een eigen betekenis, maar wel een uitgangspunt.. Vrij! Naar mijn mening is het prachtig dat we nog even stil staan bij wat is gebeurd op 4 mei en dat we de vrijheid vieren op 5 mei.

vrijheid

Wat is vrijheid voor mij?

Voor mij is vrijheid het kunnen doen en laten wat ik wil. Een goed voorbeeld dat voor mij echt als vrijheid voelt is een dag als vandaag. De zaterdag! Ik voel me vrij wanneer ik gezellig naar de stad toe kan met mijn familie. Gezellig rond slenteren en een ijskoffietje doen bij de Hema of Mc Donalds. Of dat ik in de auto kan stappen en kan gaan en staan waar ik wil. Of gewoon bij mijn zusje thuis knutselen en knuffelen met Olaf. Dat is voor mij echt vrijheid, niks moeten, alles mag en daar kan ik onwijs van genieten.

Maar ook zondagen zijn er een voorbeeld van, of de avonden na het werk. Ik kan en mag gewoon zelf doen wat ik wil. Natuurlijk heb je je huishoudelijke verplichtingen, maar buiten dat zijn die momenten, momenten dat ik vrijheid voel. Wat ook voor mij enorm veel vrijheid is is werk doen dat ik leuk vind. Als je doet wat je leuk vind hoef je bijna nooit te werken. Want je amuseert je en daar gaat het om. En natuurlijk zitten er pittige momenten bij, dan moet je even werken, maar voor de rest is het eigenlijk alleen maar een soort vrijheidsgevoel.

Vandaag heb ik weer van dat gevoel genoten. En ik hoop dat jij ook iedere dag geniet van een stukje vrijheid!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 6, 2018 / 8:43 am

    Stil staan bij vrijheid, zoals 5 mei bedoeld is, slaat ook terug op 4 mei “de dodenherdenking”, mensen die gesneuveld zijn tijdens de oorlog. Het is steeds verder weg, maar zal nooit overgaan. Nu leven we in vrijheid, geen oorlog, maar er zijn zoveel dreigingen, dat het goed is om er bij stil te staan en te genieten van je eigen vrijheid. Een goed onderwerp Kelly!! Fijne dag en groetjes van opa en oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: