2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Column- We mogen weer terug naar school!

school

Het is zover het laatste schooljaar is begonnen! Het eindexamenjaar om precies te zijn. Een heel spannend jaar als je het mij vraagt, een waarbij school en werk een hele maffe lading krijgen.. Ik heb er al een paar dagen op zitten als je dit leest, maar hoe kijk ik er tegen aan?

school

School, stage en werken

Het eindexamenjaar, een jaar waar sowieso al een lading op ligt, maar dat is tegelijk ook weer iets wat je zelf doet. Dus nee, daar ben ik niet echt heel gespannen voor. Tuurlijk ben ik heel benieuwd hoe ik dit nu weer wil gaan klaar spelen. Maar hey, ik doe mijn best en meer kan ik niet doen. Wat ik wel spannend vind is toch de stageperiode. Vanaf februari zit ik weer voor 6 maanden bij een bedrijf, welk bedrijf weet ik momenteel nog niet, maar feit is dat ik het best eng vind. Zeker na afgelopen jaar ! Nou krijg ik wel goede begeleiding, dus ik  moet er vertrouwen in hebben. Maar dat is toch wel iets dat knaagt.

Wat ook knaagt is het feit dat het daarna tijd wordt om te gaan werken. Dat vind ik best spannend ! Ik hoop dat ik mijzelf erin staande kan houden, omdat ik weet dat er bepaalde dingen zijn die ik pittig vind. Ook zal de vrijheid die ik nu heb een heel stuk minder worden. Daar komen wel weer dingen voor terug, zoals financiële vrijheid, maar of dat opweegt tegen de mogelijkheden die ik nu heb.. Daar ben ik nog niet wijs uit! Aan het einde van het liedje zal het vast wel goed komen. En natuurlijk kan het ook super leuk worden ! De ervaringen die ik nu heb gehad zijn ontzettend gemengd, dus daar kan ik toch geen goed voorbeeld uithalen. Een kwestie van het gewoon over me heen laten komen zal denk ik de beste methode worden.

Alles komt goed

via GIPHY

Voor de rest van het jaar ben ik eigenlijk niet echt “bang”. Tuurlijk is het heel spannend, vooral vanwege de cito’s en dergelijke. Maar aan de andere kant zal het ook super gaaf gaan worden. Het laatste jaar,  de verantwoordelijkheden, ja daar heb ik wel zin in. En natuurlijk ook om mijn klasgenoten en leraren weer te zien. Dit is namelijk de eerste school waar ik graag naar toe ga, ook voor de klas. Ik voel me er meestal op mijn gemak.

Ook gaan we dit jaar een ondernemingsplan maken, daar ben ik wel heel erg benieuwd naar. Het klinkt namelijk behoorlijk moeilijk haha. Maar goed met 10 duizend maal vragen, opzoeken en thuis vragen komt het wel goed denk ik. En als het niet is lost zich dat ook weer op!

Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht. Kom maar op met dat eindexamenjaar! Wie van jullie zit ook in het eindexamenjaar, of heeft het in het geheugen gegrift staan?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. Ger van Zantvoort
  september 5, 2017 / 4:37 pm

  Go for it

 2. oma
  september 5, 2017 / 5:38 pm

  Waarom zou het dit jaar niet lukken? Je staat er goed voor, je hebt al verschillende voorbeeldfuncties gehad.
  Maak je er niet druk om, het komt zeker goed. Veel succes van opa en oma, groetjes xx

 3. Dorothé
  september 5, 2017 / 7:06 pm

  You can do it❤
  Enjoy it xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: