2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Culinaire hoogstandjes met een knipoog – favorieten September

culinaire hoogstandjes

Oktober is bijna voorbij en ik heb mijn favoriete gerechten van september nog niet eens met jullie gedeeld. Dat kan niet he?! Dus zie hier wat culinaire hoogstandjes met een knipoog! Hele diverse gerechten met een Canarische vleugje.

Culinaire hoogstandjes 

Normaal gesproken is deze rubriek er toch eentje die ik in het begin van oktober al met je deel. Maar dit keer is het toch niet het geval, gelukkig bedacht ik het me nog op tijd, want het is er wel een die ik leuk vind om te delen. Die knipoog mogen duidelijk zijn, het zijn echt hele simpele maaltijden die ik ontdekte of herontdekte. En, omdat we in september ook nog op Gran Canaria waren en ik hier toch wel 2 favorieten bij had in September neem ik deze ook mee. Volgende maand dus mijn favorieten van Gran Canaria in oktober.

Een broccoli macaroni mengsel

culinaire hoogstandjes

De eerste foto in mijn galerij, waarvan ik dacht “verhip dat was lekker!”, is bovenstaand mengsel. Een ratjetoe met broccoli, ham, macaroni en een roomsaus. Echt heel lekker en super makkelijk om te maken. Deze maakte ik aan de hand van een recept van Lekker en Simpel. (Ik ben echt fan van hun website, aanrader!)

Hete bliksem

Tijdens de wekelijkse boodschappen zag ik bij de receptenkaartjes het recept voor hete bliksem. Of ik het al eerder had gehad wist ik niet meer en het zag er lekker uit. Dus dit maakte ik op een zondagmiddag en het was erg geslaagd. Ik heb het daarna volgens mij nog 2 keer gemaakt en nu bedenk ik me dat ik het binnenkort echt weer eens moet maken.

Frittenwerk Aachen

Over Frittenwerk heb ik natuurlijk een “hotspot artikel” geschreven, maar toch vond ik dat het een plekje verdiende tussen de favorieten. Frietjes met pulled chicken in een barbecuesaus en Duitse rauwkost. Een aanrader als je een keer in de buurt bent van een van hun filialen. Leuk, hip, modern en nog veel meer. Deze heeft trouwens geen knipoog, dit vond ik echt heel tof.

Ragout

Ragout, iets wat ik eigenlijk het liefste eet tijdens de herfst en de winter. Super simpel, maar met een salade ernaast vullend en heel lekker. Gewoon een culinair hoogstandje, met een dikke knipoog wel! Mijn favoriet is kip en champignon. Jum!

Chicken tonight met bonen, kip en rijst

Wanneer je niet veel vlees in huis hebt vul je dat wel eens aan met bonen. Tenminste dat doe ik wel eens. En dit positief uitpakkende experiment past wel tussen mijn favorieten. Het mooiste was nog dat ik rundvlees nam in plaats van kip en er ook nog eens bonen doorheen roerde. De Chicken Tonight was dus eigenlijk meer een sausje dan een echte toevoeging haha. Maar net als de rest, was het voor herhaling vatbaar.

Erwtensoep met pannenkoeken

Pannenkoeken zijn bij mij een echte favoriet. Het liefst helemaal zelf gemaakt, maar soms is kant en klaar ook lekker. Doe er een erwtensoepje bij en je maaltijd voor 1 is geslaagd als je het mij vraagt. Kenneth is geen erwtensoep gek, dus toen hij weer een avondrit had nam ik even mijn kans. Voor mij is dit wel een favoriete combinatie.

Het vleugje Gran Canaria

En dan komen we bij het Canarische vleugje in deze favorieten lijst. Deze pizza Texas was echt heel erg lekker. Deze pizza was met barbecuesaus in plaats van tomatensaus en daaroverheen vlees, bacon en champignons. Heel lekker!

Ook favoriet was het Kinder Bueno ijsje dat ik had. De smaak was gewoon heel erg lekker, maar het ging mij meer om de hoeveelheid die ze je gaven voor de prijs. Voor €2 kreeg je een bolletje, maar die was dan wel ter grote van minimaal 2 bolletjes hier. Daar zouden ze hier een voorbeeld aan mogen nemen!

En dit waren mijn favorieten voor september. Stuk voor stuk culinaire hoogstandjes, maar dan wel met een dikke knipoog. Hou jij ook van erwtensoep met pannenkoeken?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  oktober 24, 2018 / 12:56 pm

  heel gevarieerde gerechten, maar tussendoor heb je zeker gezond gekookt, denk vooral aan groenten! Een fijne dag Kelly, liefs oma

 2. Ger
  oktober 24, 2018 / 1:56 pm

  Wel lekker allemaal maar moet oma gelijk geven er zitten te weinig groenten in of bij. Dus eet meer groente. Op vakantie kun je van alles proberen Mmmmm jammie zou jij zeggen. Adios tot de volgende keer. Hi hi

 3. Dorothé
  oktober 24, 2018 / 7:00 pm

  Lekkere recepten, gevarieerd en met alles er in .
  Gezellig en inspirerend.
  Ben heel benieuwd naar het volgende xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: