2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

De cirkeltjes rond aan het maken

cirkeltjes

Het gebeurt wel vaker dat mama en ik roepen tegen elkaar “cirkeltje rond!”. Maar het valt me nu steeds meer op dat er bij mij cirkeltjes rond worden. Soms vind ik dat spannend, maar er is niks mis mee. Sterker nog het is eigenlijk heel positief!

Hoe bedoel je cirkeltjes rond?

cirkeltjes
fbt

Laat ik maar eerst even uitleggen wat ik bedoel met cirkeltjes rond maken. De cirkel begint altijd met een gebeurtenis, positief of negatief, dat doet er verder niet toe. Het loopt en vervolgens gebeurt er iets waardoor het verwaterd. Bij mij is dit vaak negatief. Vervolgens, dagen, maanden of misschien wel jaren later gebeurt zo’n zelfde gebeurtenis nog een keer, maar dan eindigt het op een positieve manier. Hierdoor sluit je de cirkel op een goede manier af en ga je verder. Het cirkeltje is rond.

Een aantal ervaringen van mij

Onze Jewel

Eind 2018 en begin 2019 waren roerig. Heel roerig. Kenneth en ik zaten allebei niet lekker in ons vel en dat was niet altijd even makkelijk. De komst van Jewel gaf ons een stukje verplichte rust en het was misschien ook wel het eerste cirkeltje dat rond werd. Al vaker hadden we het gehad over een hond en al vaker hadden we het gehad over wat vaker thuis zijn en gewoon van het thuis zijn genieten. Jewel zorgde ervoor dat beide dingen werden vervuld. De wens voor een hond, het stukje verantwoordelijkheid en onvoorwaardelijke liefde en bovenal de reden dat we meer thuis waren. Het heeft ons heel duidelijk goed gedaan! En Jewel opende deuren die anders misschien nog gesloten waren. Ze zorgde voor een verbinding die nodig was om dingen te kunnen plaatsen. En zo gingen er al wat cirkeltjes rond.

Werk

Maar het cirkeltje “werk” is in mijn ogen ook rond. Vorig jaar had ik weinig tot geen vertrouwen meer in collega’s. Op een hand was te tellen wie ik vertrouwde en dat is tot nu toe niet meer. Mijn collega’s hebben mij een stukje vertrouwen gegeven. Dat ze er zijn, dat we er samen staan en dat ik niet bang hoef te zijn om mezelf te zijn. En ik leer nog iedere dag! Maar het begin is er en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Het kan dus toch!

De dogdancers

Nog een leuk cirkeltje om met je te delen is misschien die van Dogdancer. Nu moet je je niet letterlijk iemand voorstellen die een hond laat dansen. Hoewel ik zoiets wel kan met Jewel en een hoop koekjes, kijk maar hierboven!

Hoe dan ook, Papa en Jill zijn al jaren lid van de Dogdancers. Een groep van de hondenschool die figuren loopt met hun hond op muziek. En hiermee geven ze af en toe demo’s bij bijvoorbeeld bejaardentehuizen om de bewoners een leuke middag te bezorgen. Jaren geleden ging ik altijd mee om de muziek te bedienen. Maar pardoes werd het overgenomen door iemand anders en was het voor mij klaar. Ik kan me nog herinneren dat ik dat zelf heel jammer vond. En nu, jaren later, zijn Jewel en ik gevraagd om mee te doen aan de groep! Komend voorjaar begint het nieuwe seizoen om het zo te zeggen en dan gaan Jewel en ik beginnen. Ik ben héél benieuwd, maar heb er vooral veel zin in! Samen met Jewel nog wat anders doen dan alleen maar kuiten met speeltjes en fijne wandelingen maken.

Vriendschap

Dit jaar heb ik ook cirkels rond gemaakt op het gebied van vriendschap. Zo hebben Aranka en ik veel vaker afgesproken dan ons ooit in al die jaren is gelukt. Daar was nu namelijk wel meer ruimte voor en door bewust te plannen lukte het ook om het vol te houden van mijn kant uit. En daarnaast kwam Mariska ook weer op mijn pad!

Mijn vriendschap met Mariska

Ruim 10 jaar geleden, toen ik nog in de brugklas zat, belandde ik bij sofa training. Een training om wat meer sociale vaardigheden onder de knie te krijgen. Daar leerde ik Mariska kennen. Er ontstond een hele goede vriendschap. In de tussentijd zaten we in de 2e klas en werd ik ziek. Ik kreeg een angststoornis en een depressie. Een pittige tijd volgde met veel therapie en opbouwend weer naar school. Uiteindelijk kwam ik er wel bovenop, maar onze vriendschap verwaterde denk ik een beetje, want sociale dingen doen was op dat moment heel moeilijk voor mij. Onze wegen scheidde, maar we hadden elkaar wel op Facebook. En ze werd een echte volger van Bij Zus, waardoor er af en toe wel iets van contact was.

2 jaar geleden startte Mandy met rijlessen bij de rijschool van Mariska en haar vader. Ik besloot op een vrije dag mee te gaan met haar les en zo raakten we aan de praat. Toen Mandy haar rijbewijs haalde kwam ze mee naar binnen en at ze een stuk taart mee. Vervolgens won ze eind vorig jaar de winactie die ik hield en bracht ik haar die persoonlijk! Daarna hebben we een nog wel eens een keer contact gehad, maar aan het eind van dit jaar begon het balletje weer te rollen. Dankzij haar, want ik ben nog steeds geen prof in contacten onderhouden. En zo staan we hier, we spreken elkaar niet dagelijks, maar we hebben wel weer contact. En zo is er weer een rond!

Het rond maken van die cirkeltjes maakt mij blij en geeft mij energie. Het geeft iets positiefs aan iets wat niet afgesloten of negatief in mijn hoofd staat. En ik denk dat dat heel belangrijk is. Zoals ik al zei, er kunnen jaren overheen gaan en soms gebeurt het misschien ook wel niet. Maar ik vind het toch bijzonder genoeg om te delen! Maak jij wel eens cirkeltjes rond?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. Dorothé
  november 27, 2019 / 7:44 am

  Mooi geschreven en inderdaad best geregeld.
  Klein detail Jill is ook al jaren lid van het team . 2020 wordt een leuk jaar
  Xxxx ❤

  • BijZus
   Auteur
   november 27, 2019 / 8:02 am

   Wat een paasei ben ik haha, ik heb het aangepast! Soms voelt dat nog zo kort haha. Dat denk ik ook Xxxx❤️

 2. oma
  november 27, 2019 / 8:46 am

  mooi beschreven, het is alles bewust meemaken, Kelly. Het gaat om “vertrouwen in de toekomst”, je weet “alles komt goed” , wat ook belangrijk is “relativeren” en op deze manier gaat dat ook steeds beter! Fijne dag, Kelly. Knuffel oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: