2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

De visite tag

visite

Vrijwel de hele middag ben ik in de weer geweest met een filmpje voor op IGTV en Facebook. Tijdens het brainstormen over wat ik wilde filmen kwam ik nog verschillende andere leuke tags tegen waaronder de visite tag. Tijd om spontaan bij me op de thee te komen, of niet?

Onaangekondig bezoek ontvangen of liever van te voren afspreken?

Het leukste vind ik eigenlijk altijd als iemand spontaan bij ons voor de deur staat. Daar kan ik oprecht heel vrolijk van worden. Maar het voordeel van van te voren afspreken is dat ik er ook echt ben. En dat ik dan niet hoef te balen als ik er niet was. Dus het is een beetje sam sam. Het kan allebei!

Voor het bezoek langskomt nog even snel boodschappen doen?

Yes! That’s me! Ik heb niet altijd iets in huis om te serveren als bezoek komt. Voorheen waren de koekjes al op en nu koop ik ze niet meer zo gauw. Dus als ik weet dat iemand komt dan vlieg ik meestal nog even gauw naar de winkel voor koekjes, een wafel, cake of misschien wel vlaai.

visite

Visite kan spontaan mee-eten tijdens het avondeten?

Natuurlijk! Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Als er al iets op de planning stond pas ik het gewoon aan. Of het wordt verschoven naar een andere dag of ik maak er nog wat bij. Ik kan er altijd onwijs van genieten als iemand spontaan of niet zo spontaan gezellig blijft mee-eten.

Het huis opruimen en schoonmaken voor de visite?

Als ik het weet krijg ik dit inderdaad voor elkaar. Ik moet echt heel bewust tegen mezelf zeggen dat ons huis geen showroom hoeft te zijn. Er wordt geleefd en dat zie je gewoon. Maar ik krijg het dus wel voor elkaar om te zeggen tegen bezoek “Sorry voor de rommel!”.

Is jouw huis op dit moment visite proof?

Nu ik dit schrijf niet echt. Ja, je kunt prima in de woonkamer zitten hoor, maar overal ligt wel wat. Sterker nog, de afwas moet ik zo meteen nog doen. En laat de keuken nou net de 2e ruimte zijn waar je doorheen komt!

visite

Rekening houden met kinderen die meekomen?

Als je bedoelt; zorgen dat er snoepjes, koekjes, Kinder chocoladereepjes, Smarties, pakjes en limonade zijn? Dan ja! Ik doe mijn uiterste best om het zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen die op bezoek komen. Hier is iedereen welkom!

Schoenen uit alstublieft?

Nee hoor, hier hoeft het niet perse! Ik loop zelf ook het liefst met schoenen of slippers door het huis. Als je je er prettig bij voelt mag dat natuurlijk, maar het is niet verplicht.

Onverwachts blijven overnachten is geen probleem?

Nou, het mag altijd, maar ik heb geen extra bed. Dus dan wordt het toch bank of in ons bed. Dus ja, eigenlijk is het niet echt mogelijk, tenzij je op de bank slapen geen probleem vind.

Vaderdag verrassing

Neem gezellig je hond mee?

JAA! Leuk! Neem mee, neem mee, als het goed gaat in combinatie met Jewel vind ik alles prima. Extra leuk. Papa en mama nemen ook meestal Molly en Mambo mee.

Zelfgemaakte hapjes en lekkernijen of liever iets makkelijks?

Ik vind allebei prima. Als ik zin en tijd heb bak ik graag zelf iets, maar een lekkere vlaai van de bakker of soesjes uit de diepvries vind ik ook prima. Oh en de bakker bij de Lidl heeft vaak ook lekkere dingen liggen. Dus hou het maar op een mix van beide.

Doe alsof je thuis bent of graag zelf de touwtjes in handen hebben?

Mi casa, su casa. Dat is wat ik altijd zeg als we bezoek hebben. Nou vind ik het niet nodig om bij ons de afwas te doen of iets dergelijks. Maar doe gewoon alsof je thuis bent.

Als je mag kiezen tussen te vroeg, precies op tijd of te laat bezoek ontvangen bij een afspraak?

Dan heb ik ze misschien het liefst te laat. Waarom? 9 van de 10 keer ben ik op het laatste moment nog iets aan het opruimen. Maar ik doe niet moeilijk. Als je te vroeg bent of precies op tijd is dat ook prima.

Bezoekers mogen de toiletbril omhoog laten staan?

Ja hoor, dat is geen ramp.

Ik verwacht dat mijn visite even helpt met opruimen?

Nee, dat verwacht ik niet. Nergens voor nodig!

visite

Wat doe je bij bezoek dat te lang blijft hangen?

Niks! Ik vind het altijd ontzettend gezellig als we bezoek hebben, dus meestal is mijn gedachte ‘ahhh, nu al?!’ als mensen gaan.

Mocht je het leuk vinden om nog wat meer over mij te weten te komen in de vorm van een tag, ik heb hieronder de 25 questions tag opnieuw ingevuld, maar dan in videovorm voor IGTV en Facebook. Veel kijkplezier !

Deze tag is bedacht door: blogmama. En nu ben ik benieuwd.. Wat heb jij liever? Onaangekondigd bezoek of visite op afspraak?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    juli 4, 2020 / 8:31 am

    Hier komen ze ook beiden voor. Ik heb wel graag tijd voor het bezoek en als ik weet dat er iemand komt, dan kan ik daar voor zorgen. Voor eigen familie maakt het niet zo uit, dan laat ik liggen waar ik mee bezig ben, en ga erbij zitten in mijn (tuin) werkkleding. Maar dat vind ik niet bij iedereen prettig. Bovendien heb ik ook graag wat bij de koffie, daarom is dit een vraag met bijkomstigheden. Maar zoals altijd: het komt goed! Fijne dag/weekend Kelly, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: