2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn dromenbord/moodboard voor 2018 (+uitleg)

dromenbord

Een moodboard/ dromenbord is tegenwoordig heel modern om te maken. In 2012 ben ik er mee bezig geweest, maar maakte ik het niet af. Voor 2018 heb ik er wel een gemaakt en die laat ik je graag zien.

Wensen visualiseren

Dit jaar was ik heel erg nieuwsgierig naar het veranderen van je mindset en het mindfull denken. Iets waar ik nu nog steeds erg geïnteresseerd in ben. Hierbij wordt ook heel veel gesproken over het maken van een moodboard om je wensen te visualiseren. Hiermee zou je ze namelijk meer naar je toe roepen. En ik geloof er wel in.

Eind 2012 wilde ik een moodboard maken, hiervoor printte ik plaatjes uit die ik belangrijk vond en daarna knipte ik ze uit. Maar een echt moodboard heb ik toen niet gemaakt. Wel had ik alles wat ik wilde heel goed gevisualiseerd in mijn hoofd. Zo had ik mijn tatoeage, de vriendschap/relatie met Kenneth, niet opgeven, mijn rijbewijs en al dan niet meer heel bewust in mijn hoofd. En daar was ik ook dagelijks mee bezig. In 2013 liet ik de tatoeage zetten, werden Kenneth en ik weer closer, gaf ik niet op en ik haalde mijn rijbewijs. Ik geloof wel dat het visualiseren heeft geholpen.

Neem bijvoorbeeld de stage van oktober 2015 tot februari 2016. Ik had het bij vlagen enorm moeilijk met de stage. Mama gaf me toen de opdracht om te gaan omdenken. Dus ik visualiseerde hoe iedere kamer eruit moest gaan zien als ik ging samenwonen met Kenneth. Ook maakte ik daar inspiratie artikelen over. De stage was over en niet heel veel later gingen Kenneth en ik op huizenjacht. De kamers werden misschien niet helemaal zoals ik mij had gevisualiseerd, maar we gingen wel samenwonen. Iets dat ik graag wilde en ik maakte er in mijn hoofd een moodboard van.

Dromenbord / moodboard maken

dromenbord

Dit jaar heb ik er eigenlijk niks mee gedaan, maar voor volgend jaar heb ik er wel een gemaakt! Ik zette allerlei dingen op een rijtje die ik belangrijk vond voor volgend jaar. Daar zocht ik plaatjes bij en toen ging ik aan de slag. Een heerlijk klusje voor wanneer er buiten alleen maar sneeuw ligt en je echt niet meer gaat rijden.

Mentale dingen

Op mijn dromenbord staan verschillende dingen zowel materialistisch als mentaal. Zo wil ik mentaal weer wat sterker worden. Niet zo onzeker zijn en gewoon ballen hebben. Ik mag er ook zijn, ook als ik het even niet snap, of als het even niet lukt zoals ik wil. En daarnaast wil ik ook geen competitie gevoel meer hebben. Er zijn meer Fiat’s dan Ferrari’s, ik ben liever een Ferrari. (Ik bedank Bizzibee hartelijk voor deze andere kijk!) Dat is eigenlijk het mentale stukje, naast natuurlijk het feit dat ik niet moet opgeven. Gewoon doorgaan, uiteindelijk kom je er toch wel. Dan maar in de 1 in plaats van in de 6, als je begrijpt wat ik bedoel. (Soms praat ik in autotermen, gek dingetje van me haha.) Mindful gaan denken is denk ik de juiste benaming.

Daarnaast wil ik groeien met Bij Zus. Ik wil er een bedrijfje van maken met natuurlijk een mooi kantoortje. Ook al ben ik niet de enige blogger, ik mag er ook zijn. En die groei komt zolang ik er maar in blijf vertrouwen. Ik wil ook de band met Kenneth sterk houden en misschien af en toe eens wat qualitytime samen. Al is het maar een etentje of doordeweeks even samen op de bank. Even bewust tijd voor elkaar!

Materialistische dingen

En dan hebben we nog het “materialistische”. Hoog op mijn wensenlijstje staat een hond, die mis ik enorm in huis. Nu is dit wel iets voor eind 2018 of misschien wel 2019. Maar ja, daar wil ik uiteindelijk wel wat mee gaan doen. Ook staat er een nieuwe tattoo op het lijstje! Ik heb al een ontwerp in mijn hoofd en daar wil ik graag mee aan de slag. Jive, mijn beste vriendinnetje op 4 pootjes, al 10,5 jaar lang, is zieker aan het worden. En we weten dat we binnenkort afscheid van haar moeten nemen. Ik wil graag een tattoo die voor haar staat, maar ook voor de andere hondjes die we hebben verloren. En dat in combinatie met andere dierbaren die er niet meer zijn.

En dan hebben we last but not least de blauwe Renault Clio. Ik zou heel erg graag mijn Fiatje vervangen voor een Renault Clio. En hoewel het nu nog heel ver weg klinkt kan ik het me misschien wel eind volgend jaar veroorloven. Nobody knows, you know haha.

Er staat dus een hele hoop op mijn lijstje. Ik maakte het dromenbord trouwens in mijn nieuwe agenda. Daar zal ik later wat meer over vertellen, als ik zelf wat verder ben met het invullen ervan. Geloof jij in het visualiseren van je wensen? Ik ben benieuwd.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    december 19, 2017 / 8:11 am

    Een goed idee Kelly, een doel voor ogen hebben is gewoon belangrijk, jij hebt veel doelen en succes ermee, we hopen dat 2018 voorspoedig verloopt. Verder ben ik natuurlijk weer benieuwd. Succes vandaag en maak er een mooie dag van, groetjes oma xxx

  2. Dorothé
    december 19, 2017 / 10:33 pm

    Wauw meis goed bezig xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: