2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Echt een gezellige Bij Zus keuken

keuken

Het is tijd voor een artikel waar ik me op zat te verheugen! Afgelopen week had ik vakantie en in een van die dagen hebben we de keuken bijgewerkt. En het is nu zoveel gezelliger! Ik moet het wel met je delen!

De keuken voorheen

keuken

Om je een duidelijk beeld te geven wil ik je de keuken voor onze wijzigingen laten zien. Niks spannends, alleen overal kleine troepjes en eigenlijk een hele drukke bedoeling. Ook in de kasten, tot vervelends toe. Overal wel wat. Ik was er verder wel blij mee, maar zo gezellig vond ik het nou ook weer niet. Na bijna 3 jaar is het gewoon tijd voor wat grotere veranderingen, die keuken een typische Bij Zus twist hebben gegeven.

Zoveel gezelliger!

Afgelopen week gingen we naar de Ikea! We haalden wat kleine dingen om op te kunnen ruimen in de keuken en we namen een witte plank mee voor bij de plankdragers die we nog hadden liggen. Maar, *tromgeroffel*, hij paste weer niet! Kenneth besloot daarom de dag erna andere plankdragers te halen bij de Praxis. Uiteindelijk kwam hij mooie houten wandplanken tegen en die vonden we beiden veel mooier. Dus die bracht hij mee!

keuken

’s Middags werd de boel nog allemaal opgehangen en zo was onze keuken een totaal ander gezicht. We haalden alle kleine rommeltjes weg en ik haalde nog wat bakjes voor in de kasten en zo hadden we een totaal andere keuken! Zoveel gezelliger. We hebben nu een mix van hout met rood, zwart en een jaren 50 tintje.

Ik heb het materiaal langs de inductieplaat uitgezocht. Weg gedaan wat ik niet gebruikte en het allemaal iets anders ingedeeld. Hierdoor ziet het er veel rustiger uit. Daarnaast hebben we nu op diezelfde hoek een leuk bakje hangen voor flesdopjes. Ziet heel gezellig uit vind ik!

keuken

Aan de andere kant is mijn zelfgemaakte kruidenrek van de muur en hiervoor in de plaats zijn 2 mooie houten rekjes aan de muur gekomen. Vind ik zelf veel rustiger ogen en ook veel mooier! Die zelfgemaakte was leuk, maar het was tijd voor nieuw in mijn ogen. De bovenste potjes wil ik uiteindelijk overal hebben staan. En dan zou ik graag voor het peper en zout een leuk stelletje willen hebben om neer te zetten.

Naast de kruidenrekjes hangt nu een mooie plank waar de broodtrommel op staat en 2 Coca Cola bussen met koffiepads. Echt een hele verbetering als je het mij vraagt. Eigenlijk mis ik daar nog een groen plantje, maar gezien mijn groene vingers denk ik niet dat er iets komt.

keuken

Op de vensterbank hebben we nu alleen nog een Coca Cola menu, een potje met pasta, een Coca Cola bus met rietjes en de keukenrol houder. En dan hebben we de plank aan de rechterkant vervangen voor een houten plank. Daar staat nu een bakje op voor op een bureau. Ideaal voor post, losliggende pennen en kabels. Met daarnaast glazen en wat andere kleine rommel die wel in de keuken thuis hoort.

keuken

Om nog even als detail een van de apothekerskastjes te openen.. Deze apothekerskast was chaos met medicijnen, afvalzakken, gewone zakken en een EHBO bakje. Gewoon totaal niet prettig. En dat hebben we nu opgelost met een bakje wat eigenlijk in de koelkast thuis hoort. En beneden met 2 tijdschrifthouders om bakpapier, aluminiumfolie en dergelijke in kwijt te kunnen. Zonder dat het naar achter valt in de kast, waardoor het kastje niet meer dicht kan.

Ik krijg spontaan zin om nog meer bezig te zijn in de keuken en er misschien wel in te gaan filmen. Het is nu een echte Bij Zus keuken. We hebben trouwens ook ons servies vervangen naar donkerblauw. Ook zoiets waar ik helemaal vrolijk van word!

Ik vind het onwijs gezellig geworden! Nu nog een mooie quote tegen de keukendeur en dan wil ik misschien wel een keuken tour geven voor wie dat leuk vind. Hou jij ook zo van de accessoires in een ruimte?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  augustus 20, 2019 / 8:47 am

  Netjes, dat hebben jullie leuk gedaan en houden zo!! Vakantietijd goed besteed! Nog een fijne werk- en vakantiedag. Groetjes oma xxx

 2. Jordy
  augustus 20, 2019 / 12:05 pm

  Dankjewel voor het helpen he Jordy :-p

  • BijZus
   Auteur
   augustus 20, 2019 / 12:59 pm

   Ja bedankt he Jordy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: