2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een dagje uit het leven van Kelly

dagje

De dag is bijna voorbij en ik bedacht me dat het me wel leuk leek om gewoon een soort live blog te maken. 
Een dagje uit mijn leven geplukt, zoals hij is. 
Een totaal niet spannend thuis dagje, maar leuk om te delen.

Even een random dagje

Met het nieuwe jaar zag ik allerlei teksten en beelden voorbij komen van fijn opgeruimde huizen, druk poetsend, want ze wilden schoon het jaar in. Prachtig voornemen en ik had het graag zelf ook willen doen. Maar ik kreeg mezelf met geen mogelijkheid van de bank. Het wilde niet en ach dat geeft ook helemaal niks. Maar heey, als je (een gedeelte van) het huis laat verslonzen weet je dat je even een harde dobber krijgt als je dan toch begint. Dit in combinatie met een kerstboom die zijn naalden niet meer wilde, gaf een leuke klus!

Het huishouden

Dus drie maal raden wat ik vandaag heb gedaan? Ik ben gaan poetsen! Ik had geen wekker gezet, dus werd ik pas om half 9 wakker. Oeps! Dat was absoluut niet de bedoeling. Hup uit bed, aankleden, klaar maken en gauw de dag beginnen. Oh en niet vergeten een foto te maken van de prachtige zonsopgang! De dag beginnen deed ik met een bakje yoghurt en chocolade cruesli en een mok water. Ondertussen maakte ik een to do lijstje in mijn Wunderlist en keek ik even Youtube. Dat was ook al weer even geleden. En om half 10 vond ik het toch echt tijd voor actie!

De eerste uitdaging die ik aan besloot te gaan was de kerstboom uit de woonkamer halen. Ik nam de rollator die in de berging stond, zette de boom op het plankje en reed hem zo naar de voordeur. Ideaal! Het groene spoor erna was iets minder leuk. Dus hup stofzuiger erbij en stofzuigen maar. En dat gaf voldoening, want je ziet het allemaal verdwijnen. Dat maakt stofzuigen nog leuk! Ik stofzuigde de hele benedenverdieping en daarna begon ik al het afval/oud papier te verzamelen en op te ruimen.

Daarna was de bovenverdieping aan de beurt. De slaapkamer stond op prioriteit nummer 1, die was echt een bende. Dus alles weer stoffen, beddengoed eraf en even laten luchten. Ondertussen poetste ik de badkamer en hield ik hoop dat er nog een elfje kwam helpen. Sprookjes bestaan, maar dat sprookje niet. Er was wel een kerstelf langs geweest op kantoor. Overal lag nog inpakpapier, de dozen van de kerstspullen, dus ook dat werd weer opgeruimd. Toen alles opgeruimd was en gestoft verschoonde ik het beddengoed nog even en zo was alles weer opgeruimd. Een fris huis!

De portemonnee vergeten

Als lunch bakte ik een roerei met een paar stukjes tomaat. Lekker op een boterham met een mok chocomel om bij te komen van het klussen. Ondertussen keek ik nog wat vlogs en toen besloot ik naar de winkel te gaan. Ik had nog wat dingen nodig voor het avondeten en chocomel om mee te nemen. Dus zo gezegd, zo gedaan, ik wandelde die kant uit. Maar aan de kassa bleek ik mijn portemonnee te zijn vergeten, dus als een speer wandelde ik naar huis. En daarna ging ik met de auto terug, want ik bedacht me nog wat nodig te hebben van de Welkoop en daarheen wandelen is geen optie.

Na het betalen reed ik door naar de Welkoop om voor Kiko nieuwe bodembedekking te halen. Ook dat was even geleden.. En ik scoorde er nog een soort snoep voor hem, zodat hij wat te knabbelen heeft voor z’n lange tanden. Thuis ging ik gelijk aan de slag met zijn kooi te verschonen. Het is een klusje dat ik altijd enorm uitstel, maar het stelt eigenlijk helemaal niks voor. Zo gek! Dus toen was alles echt weer fris en fruitig. Tijd voor cup a soup en mijn laptopje. Ik begon met het schrijven aan dit artikel en daarna was het alweer tijd om te koken.

Lekkere bami

dagje

Als avondeten maakte ik bami, gewoon zelfgemaakt met gehakt, groente, mie nestjes, ui en kruiden. Wat saté, satésaus, atjar en kroepoek erbij. Smullen! Lang geleden dat ik zo uitgebreid had gekookt. Ondertussen keken we wat tv. Na het eten was het tijd voor de afwas, even proberen vol te houden dat het aanrecht ook ’s avonds een beetje leeg is. En na de afwas dook ik op de bank met nog een klein stukje brownie, thee en mijn laptop. Tijd om nog wat te werken aan Bij Zus, mail en social media. En dat brengt me hier.. Straks nog even “de avondroutine” en dan is het bedtijd.

Hopelijk vonden jullie het leuk om met me mee te kijken door de dag heen! 
Een lekker druk en productief dagje. Hoe was die van jou?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  januari 11, 2019 / 8:23 am

  mooi Kelly, een pluim voor je, omdat je het hebt aangepakt, maar niet meer zo ver laten komen is wel slimmer! Een gewoonte van maken om het bij te houden en dan zal je zien, dat het lang niet zo veel moeite kost. Hier heb je vandaag nog plezier van. Een fijne dag en een knuffel van oma xx

 2. Tante Chris
  januari 11, 2019 / 10:10 am

  Een hele was lijst wat je hebt gedaan je hebt wel een schouder klopje verdiend maar alles is toch schoon gekomen Hier moet ik nog beginnen ben ziek geweest Alleen de kerstboom is er uit maar nu de rest nog. Och het komt wel allemaal klaar Dikke kus en knuf van Tante Chris

 3. Dorothé
  januari 11, 2019 / 11:35 am

  Dapper meis, well done
  Die beurs vergeten och erm. En kijk: ophalen terug en alles gaat gewoon weer door
  Ik vind het nog steeds hilarisch die rollator als hulpmiddel. Geweldig
  Xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: