2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een hexagon fotocollage aan de muur (met kortingscode voor jou)

fotocollage

Zoals jullie weten is mijn favoriete plek in huis de keuken. Ik besteed er veel tijd en het is eigenlijk precies zoals ik het graag wil hebben. Toch begon er qua accessoires iets aan mij te knagen en toen Canvas Company mij benaderde wist ik het.. Een hexagon fotocollage!

Naast het bakken en braden van gerechten, het uitdenken van recepten en het gewoon simpelweg rommelen in de keuken vind ik het dus ge-wel-dig om foto’s te maken van gerechten. Ik kan er zo lang mee bezig zijn dat het eten bijna koud is. Toch een placemat of theedoek, ander bord, vanuit de ovenschaal, wel of geen saus, allerlei dingen waar ik dan mee bezig ben om vervolgens voor mijn gevoel een mooi plaatje te hebben.

Een hexagon fotocollage

Al langer spookte het idee in mijn hoofd dat ik graag een aantal van mijn zelfgemaakte foto’s op de een of andere manier aan de muur wilde. Een canvas vond ik zelf niet zo handig in onze relatief kleine keuken. Een poster of fotolijst is prima, maar het was toch net niet wat ik zocht. Een collage met behulp van een foto op hexagon, dat leek me ontzettend tof!

Mijn collage in de keuken

Ik bestelde verschillende hexagons met foto’s van onze favoriete gerechten en zoetigheid die ons herinneren aan dingen waar we van houden en ons inspireren om te maken. Zo zijn we gek op food bowls, cola kip uit ons favoriete kookboek en pizza wraps.

Ik koos ook voor een foto van een mok warme chocolademelk die ik dronk in Zoutelande. Mijn favoriete badplaats in Nederland. Aan het koekjes bakken had ik zoveel plezier! Ik wilde spontaan een winkel met koekjes beginnen. En de scone met het blikje coca cola. Die refereert naar alle Coca Cola in de keuken en Engeland. Want ons favoriete vakantieland is en blijft Engeland! En zo had ik precies bij elkaar wat ik wilde.

Andere ideeën

En dit is slechts een voorbeeld van hoe je een toffe fotocollage kan maken. Je kunt ook een fotocollage laten maken van een fotoshoot, een reis, je (klein)kinderen van klein naar groot, je huisdier, je gezin, of iets anders dat je graag vereeuwigd aan de muur. En het leuke aan deze manier van collages maken aan de muur is dat je later ook nog verder uit kan breiden.

Hoe maak je nu zo’n fotocollage?

fotocollage

Nadat je je hexagons hebt besteld en ontvangen kun je eindelijk aan de slag met het maken van je fotocollage. Ik koos ervoor om ze eerst op tafel uit te leggen en zo neer te leggen als dat ik ze graag wilde ophangen. Zo kon ik makkelijker en sneller te werk gaan.

Het opplakken gaat super simpel en kun je heel goed alleen doen. Naast de hexagons ontvang je ook per hexagon een setje plakstrips als ophangsysteem en uitleg hoe je in 4 stappen ze op de muur plakt. Je brengt de plakstrips aan de achterkant van de hexagon aan en plakt hem dan licht tegen de muur, dan kun je met behulp van een waterpas hem nog een beetje recht schuiven en waterpas opplakken door goed aan te drukken. Er zit ook een hulpmiddel in de vorm van een propeller bij dat er voor zorgt dat je de hexagons op dezelfde breedte van elkaar af plakt.

Tijdens het opplakken kwam ik tot de conclusie dat ik ze net iets lager moest hangen wilde ik een spijker in de muur laten zitten. Ook dat gaat super makkelijk en schadevrij! Je duwt aan de linkerkant van de hexagon en aan de rechterkant trek je hem dan los. Bij mij bleef er een plakstrip op de muur zitten, maar ook die haal je zonder moeite van de muur en kun je dan terug plakken.

Een super leuke kortingscode

fotocollage

De hexagons zijn een onderdeel van de serie Muchopix! Naast deze vorm hebben ze namelijk ook nog squares en circles waarmee je een toffe en unieke collage kan maken. Ik mag jullie van Canvas Company een super leuke kortingscode aanbieden! Met de kortingscode ‘MP50’ krijg jij 50% korting op de 3 soorten Muchopix. Hij is geldig tot het eind van 2020, dus je hebt genoeg tijd om jezelf of iemand anders één Muchopix of een fotocollage cadeau te doen!

Mocht je nog op zoek zijn naar een Vaderdag cadeau dan is dit in ieder geval een heel leuk idee. Of misschien wel een wereldkaart schilderij als dat iets meer bij je vader past. Canvas Company maakt deel uit van fotocadeau.nl, een kleine tip van mij mocht je op zoek zijn naar iets leuks en persoonlijks!

Ik ben in ieder geval ontzettend blij met mijn fotocollage en ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook weer iets nieuws aan de muur te hangen of in dit geval plakken. Voor mij voelt het alsof je een verzameling aan foto’s begint. Echt heel tof! Kende jij dit concept al?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Dit artikel bevat een samenwerking. Dit doet niets af aan mijn mening over het product.

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  mei 20, 2020 / 4:37 pm

  voor mij allemaal heel onbekend, maar de jongere mensen zal het zeker inspireren! En vertel me maar eens een keer wat een Muchopix is. We moeten proberen bij te blijven. Veel succes in de keuken en dan samen smullen, prachtig toch! Een fijne avond, liefs van oma xxx

 2. mei 20, 2020 / 5:35 pm

  Wat ontzettend tof dat jij ook een samenwerking mocht doen met hun! 🙂 Het resultaat ziet er super leuk uit en ook nog orgineel. Het fotograveren tot je eten koud is, herken ik wel haha!

  Liefs
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: