2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een kijkje tussen mijn kookboeken

kookboeken

Tijdens het brainstormen naar nieuwe blog ideeën kwam ik op het idee jullie mijn kookboeken te laten zien. Ik besloot de kast boven het fornuis op te ruimen en met jullie mijn favorieten te delen. Uiteraard met een bepaald doel!

Het kastje boven het fornuis

Mijn kookboeken staan in het kastje boven het fornuis. Zo’n ellendige kast die wel handig is maar waar je haast niet bij komt. Onze thee- en handdoeken liggen er ook en verder nog wat rommeltjes. Het was tijd om hem eens op te ruimen, dat kun je hierboven wel zien haha. Een handige combinatie met een kijkje tussen mijn kookboeken!

Mijn kookboeken

kookboeken

Ik heb vooral kookboeken met dingen om te bakken. Het Nutella boekje is er een met alleen maar pannenkoek recepten. Het cakepop receptenboekje heb ik ooit gekregen in een swap. Dat was toen de cakepops nog heel hip waren. Brownies, cookies &co kocht ik volgens mij ooit een keer bij de Lidl of Aldi. Een boek vol lekkers, heel leuk om door te bladeren. Het U.S.A boek komt van de Xenos, eigenlijk uit dezelfde serie als de cakepop.

kookboeken

Kost voor kerels heb ik ooit een keer van Aranka gekregen. Een boek vol recepten met gerechten voor mannen. Denk aan steaks, barbecue, etc. Hoe ik aan het Coca Cola kookboek kom ben ik eerlijk gezegd kwijt. Het is in ieder geval een Duits boek met gerechten waar Coca Cola bij gebruikt wordt. Heel tof voor vooral mijn verzameling. En dan heb ik nog een boek van Chickslovefood. Dat heb ik ooit een keer gekocht meen ik. Super leuk, met 5 of minder ingrediënten maken ze verschillende gerechten voor verschillende momenten.

Ook heb ik nog een kleine verzameling boeken die ik heb gekregen of ergens bij kreeg. De Aviko boeken vraag ik iedere keer aan. Super leuke boekjes met verschillende gerechten. Je kunt ze gratis aanvragen eens in de zoveel tijd. Daarnaast heb ik nog een boekje met zuivel recepten van Campina, die kreeg je ook bij een aantal producten. En afgelopen weekend zat er ook bij de Optimel een super leuk boekje met ontbijt receptjes. Die liggen er nu nog! Tip van Kel, leuk en toegankelijk!

Verder heb ik nog een super groot Engels kookboek met allerlei recepten. Heel gaaf! Volgens mij heb ik deze ooit een keer van mijn tante gehad. En natuurlijk heb ik ook mijn eigen klappertje met recepten die ik heb geprint of meegekregen van mijn familie. Daar zitten verschillende favorieten in.

Mijn favorieten

kookboeken

De laatste kookboeken die ik met je wil delen zijn bovenstaande 4. Mijn favoriete kookboeken! Ik heb 2 kookboeken van Lekker en Simpel, een van mijn favoriete foodblogs. Hun laatste kookboek wil ik nog halen en hun eerste hoop ik nog ergens een keer te kunnen vinden. Het eerste kookboek dat ik van hun kocht, kocht ik dezelfde dag dat Kenneth en ik verhuisde. Mijn andere favoriete foodblog is Ohmyfoodness. Sabine, de eigenaresse, heeft momenteel 3 kookboeken op haar naam staan, een daar van is het Guilty pleasures kookboek. Een geweldig boek waar ik toen ook een review over heb geschreven. En natuurlijk hoort bij de favorieten nog een boek met Amerikaanse gerechten. Kenneth en ik zijn groot fan van Engeland en het eten, maar ook Amerika staat op ons favorieten lijstje.

Hieronder zie je trouwens een aantal linkjes naar Bol.com. Mocht je een van deze boeken ook willen kopen zou je dit eventueel ook via deze linkjes kunnen doen. Dit zijn affiliate links, het houdt in dat wanneer je een boek koopt ik een paar cent van Bol.com krijg. Je betaalt trouwens niet méér voor een boek daardoor.

Mijn doel met deze boeken

kookboeken

Het interessante achter mijn kookboeken is dat ik pas 1 keer iets uit al deze boeken heb gemaakt. Gek he?! Ik vind van wel. Bladeren kan ik uren, maar het maken schiet er eigenlijk altijd bij in. En dat mag van mij wel veranderen! Zeker nu de kast is opgeruimd! Mijn favorieten boeken beneden en de minder favorieten boven. Mijn doel ? Proberen iedere week een gerecht te maken uit een van de kookboeken. Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te proberen en ik heb boeken genoeg. Tijd om er wat mee te doen denk ik zo!

Zo en dat zijn dus al mijn kookboeken! Niet super veel, maar ik ben er wel trots op en ik hoop ze nog verder uit te kunnen breiden. Maak jij wel eens gerechten uit kookboeken?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

kookboeken
Volg:

1 Reactie

  1. oma
    maart 30, 2019 / 7:16 pm

    In 1957 heb ik de vormingsklas gedaan en heb ook leren koken. Eén boekje “kort en bondig” heb je vast wel eens gezien bij mama. Verder had ik een dik Margriet kookboek en daarin stonden ook recepten voor het bakken. In de jaren 1960-1970 heb ik dus ook vaker een kookboek gebruikt, maar ik was altijd voor gezond eten en daarom heb ik ook wat van die kleine boekjes, maar gebruik ze nog maar zelden. Dit is een hobby van je, kokerellen en lekker eten. Een fijn weekend en liefs van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: