20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Een kopje thee met Kelly: 13 kleine dingen waar ik geluk uit haal

geluk

Het is weer tijd voor een wat luchtiger artikel! Ik neem jullie mee in 13 zorgvuldig uitgekozen kleine dingen waar ik geluk uit haal. Van de zon die schijnt tot ginnegappen op het depot, herinneringen via mijn One Drive en een hartje op de grond. Het zijn de kleine dingen!

Elke morgen ik hou van jou

Het is een soort gewoonte geworden die Kenneth en ik vanaf het begin dat we samenwonen bijna elke doordeweekse dag naar elkaar zeggen. Als Kenneth naar beneden vertrekt om te gaan werken geeft hij me altijd een kus en zeggen we “Ik hou van jou of hou van jou!”. Het is een klein momentje van geluk, hoe gewoon het misschien ook is geworden. Het gebeurd zelden dat we het niet zeggen, dan moeten we echt even goed boos zijn op elkaar.

Een vrolijke Jewel

dezelfde foto

Als Jewel begint te kwispelen met haar staart geeft dat zo’n vrolijk gevoel! Ze is namelijk niet zo’n kwispelkont. Meestal staat haar staart recht omhoog en is er weinig beweging in te krijgen. We kunnen hem zelfs in model leggen. De krul naar links of naar rechts, heel grappig. Als ze dan een keer echt vrolijk is geeft dat echt een momentje van geluk.

Herinneringen van Olaf

Op mijn One Drive krijg ik elke dag een herinnering van de foto’s die ik op die dag de afgelopen jaren heb gemaakt. Er zitten regelmatig foto’s en filmpjes bij van onze kleine vriend. Geweldig! Laatst kreeg ik een herinnering van hoe we samen op het keyboard speelde. Het zijn gouden momenten.

Leuke foto’s van familie

Maar bij die herinneringen van Olaf horen ook de huidige foto’s. Zodra ik een appje krijg van familie met een leuke foto van hem, of iemand anders uit de familie of onze lieve Molly en Mambo. Dan maakt mijn hart een sprongetje van geluk. Foto’s en filmpjes zijn zoveel waard!

De zon die schijnt

Een cliché maar waar! Als de zon zich heel even laat zien is dat toch ontzettend fijn.

Een hond tijdens het bezorgen tegenkomen

Ik kan er zo vrolijk van worden om tijdens het bezorgen gezellige viervoeters tegen te komen. Even een aai over de bol, een glimlach om hun eigenwijsheid en als ze boos op me worden een lach. Ze moesten eens weten hoe weinig mij dat doet haha.

Vrolijke muziek in de oren

Muziek maakt bijna alles beter! Even wat muziek op en een dansje en je voelt je alweer een stuk meer gelukkig.

Interactie op mijn blog, Instagram en Facebook

Bloggen, Instagram, een Facebookpagina, in eerste instantie doe je het eigenlijk allemaal voor jezelf. Tenminste dat is voor de meeste het uitgangspunt. Maar eerlijk is eerlijk, ik word héél blij als je een berichtje achterlaat.

Ginnegappen met collega’s op het depot

Ieder bedrijf dat ik tot nu toe heb gezien had wel eens een momentje wat voor lachen zorgde. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat wat ik bij ons op het depot mee maak toch wel uniek is voor mijn gevoel. Wij ginnegappen heel wat af, van hele gewone grapjes tot “rode kaart” grapjes. Dan ben ik even extra blij om waar ik terecht gekomen ben.

Een mooie foto of video maken

geluk

Het is iets heel simpels, maar ik kan echt een momentje van geluk hebben als een foto is gelukt zoals ik dat voor me zag. Of als een filmpje mooi uitpakt. Een klein, simpel, maar toch speciaal gevoel.

Iets lekkers koken of bakken

Ik kan hier heel veel uitleg bij geven, maar brouwen in de keuken maakt me altijd gelukkig.

Een hartje op de grond of een mooie vlinder in de lucht

litteken

Tijdens het lopen of bezorgen ben ik vaak met mijn neus op de grond aangewezen. Je moet tenslotte er bewust van zijn dat niet iedereen alles opruimt. Hoe dan ook, ik ben vaak op zoek naar hartjes. Hartjes in een blaadje, de vorm van een hartje in een plas water. Ik vind het altijd zo bijzonder, alsof het een seintje is. Een beetje hetzelfde als de vlinder. Als ik er een tegen kom heb ik altijd het gevoel dat de familie die er niet meer is bij me is. Dat geeft even een gevoel van geluk.

Een vrolijke mok thee of Nutella hot chocolate

En als laatste.. Vloeibaar geluk in een mok! Daar word ik altijd blij van!

En dat waren alle “kleine” dingen waar ik geluk uit haal. Uit welke kleine dingen haal jij geluk?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. februari 5, 2021 / 8:24 am

    Wat een fijne lijst! Ik krijg een glimlach op mijn gezicht als ik het lees 🙂 Ik haal momenteel heel veel positiviteit uit mijn dochter (5) en hoe zij naar de wereld kijkt. Ik vind dat zó mooi om te zien. Vannacht maakte ze me wakker omdat ze over iets stekelachtigs had gedroomd, haha, ik kwam bijna niet meer bij van het lachen.

  2. opa en oma
    februari 5, 2021 / 8:36 am

    mooi Kelly, heel fijn om te lezen, zo positief in “eigenlijk” een heel moeilijke tijd. Leuk geschreven en toch wil ik je even sterkte wensen, omdat ik weet, dat het moeilijk voor je is met tante Cora in de familie, liefs van opa en oma xxxxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: