2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een kopje thee met Kelly: docent van wie ik veel geleerd heb

docent

Op het theezakje van vandaag stond de vraag van welke docent ik het meest geleerd heb. Het is alweer even geleden, maar ik weet wel dat het niet één docent is. In elke fase van school is er wel iemand geweest van wie ik veel heb geleerd.

Blijven lachen Kelly!

Ik zie haar nog zitten op de hoek van het bureau. Het was juf Ans die mij les gaf in groep 8. Een lief mens met goede bedoelingen. Ze hielp me er regelmatig aan herinneren dat ik moest blijven lachen. Een hele uitdaging voor iemand die door een rotte basisschooltijd de dagen aftelde tot ze naar de middelbare mocht. Maar ik vergeet het nooit meer. Dus als ik lach denk ik er regelmatig nog aan terug.

De schoonzus van juf Ans

Geloof het of niet maar op de middelbare school kwam ik in contact met de schoonzus van juf Ans. Een heel lief mens dat me heeft begeleid door de eerste jaren van de middelbare. En daarnaast heb ik bij haar een cursus mogen volgen tot leerling bemiddelaar. Een uitdagende cursus die me tot op de dag van vandaag nog veel oplevert. Niet met leerlingen, maar wel met andere zaken waarover moet worden bemiddelt.

De docent van wie ik het meest heb geleerd

En dan is er nog het MBO. Ik had van tevoren nooit gedacht dat zij de docenten zouden zijn die mij allemaal wel iets bij zouden brengen. Al was het een vleugje zelfvertrouwen en groei die ik nodig had in zaken die ze me alleen op school konden bijbrengen. Er is wel één leraar in het bijzonder die mij veel heeft bijgebracht. Hij leerde me zelfvertrouwen te hebben in wat ik deed. En daarnaast kon hij ons altijd wel inspireren. Met humor, met advies, inspirerende mensen, zijn persoonlijke verhaal en zelfs een liedje herinnert me aan een les van hem. Net als bovenstaande foto van vlaai, die hij ons beloofde toen hij niet op tijd de cijfers voor een opdracht gaf.

De hoeveelheid vertrouwen die hij je gaf door zijn manier van lesgeven was een feestje. Hij had altijd opbouwende kritiek en er waren nooit problemen. Problemen waren altijd uitdagingen. Ook een belangrijk ding dat ik nu nog toepas. Ja, van Frans heb ik zonder twijfel heel veel geleerd op mijn vervolgopleiding.

Heb jij een docent die jou veel heeft geleerd?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    februari 25, 2021 / 6:52 pm

    Leuk om te lezen, Kelly. Herinneringen uit je schooltijd. Ik weet ook nog veel uit die tijd tot 16-17 jaar. Lagere school, Mulo en een jaar vormingsklas. Ik herinner het me als een mooie tijd, zonder zorgen. Vanaf m’n 12de jaar heb ik in Doetinchem op school gezeten en dat was dagelijks een 20 km. Gezond, en ik fiets nog graag. Een fijne dag verder, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: