0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Een kopje thee met Kelly: Een beroep voor één dag

beroep

Het is tijd voor een nieuw terugkerend artikel! Een kopje thee met Kelly. In dit artikel vertel ik iets over mijzelf aan de hand van een vraag op een theezakje. Vandaag gaan we aftrappen met de vraag welk beroep ik voor een dag zou willen uitoefenen?

Mocht je me al heel lang volgen heb je hoogstwaarschijnlijk het antwoord al klaar. Wat ik heel goed snap. Maar ik kan je zeggen dat ik toch even heb zitten twijfelen over mijn antwoord!

De beroepen die ook in mij op kwamen

beroep

Naast het antwoord, dat ik hieronder zal delen, kwamen er dus ook nog andere beroepen in mij op. Zo lijkt het me eigenlijk heel leuk om eens een keer aan de slag te gaan als verloskundige of kraamverzorgster. Toen ik een jaar of 8 was keek ik graag naar de verloskundige praktijk op Sbs6 volgens mij. Dat vond ik geweldig om te volgen. En ook bevallingsprogramma’s kijk ik graag. Ik vind het zo bijzonder om te zien en het lijkt me heel mooi om mee te kunnen helpen een nieuw leven op de wereld te brengen. Toekomstige ouders begeleiden naar hun pareltje of ze juist de eerste dagen begeleiden. Maar, aan de andere kant, er zijn niet alleen maar mooie roze en blauwe wolken. Er zijn ook grijze wolken met rouw. En ik weet niet of ik de juiste persoon ben om mensen daarin te begeleiden. Daarbij zou ik het gegarandeerd mee naar huis nemen en als gevoelsmens is dat niet handig.

Wat me ook heel gaaf lijkt is het werk als webdesigner. Ook een beroep dat ik lang heb willen uitoefenen. Ik vind het leukst aan online bezig zijn het stukje vormgeving! Vroeger bouwde ik altijd websites en als dat stukje klaar was en het kon online dan was ik ook klaar. Daarna heb ik voor school ook wel eens een website gebouwd. En mijn eerste echte website, die ook online ging, bouwde ik in Adobe Dreamweaver. Templates maken voor WordPress is me nog niet gelukt. Wie weet dat het iets is waar ik ooit nog een cursus voor ga volgen. Webdesigner had ik in ieder geval best voor een dag als beroep willen doen!

Het beroep dat ik echt voor een dag zou willen uitoefenen

beroep vrachtwagenchauffeur

Ja, dat is dan toch een dag als vrachtwagenchauffeur. Als je me al langer volgt weet dat dit echt nog een droom van mij is. Het lijkt me geweldig om zelf een dag met een mooie combinatie de weg op te gaan. Kenneth is, voor wie het niet weet, vrachtwagenchauffeur. Voor dat we Jewel hadden ging ik heel vaak op een vrije dag met hem mee en daar kon ik enorm van genieten. Toen hij nog op een bakwagen reed mocht ik ook wel eens de wagen van het dock afhalen. Dan was ik zo trots. En voor de rest had ik het druk met de deuren open en dicht doen en helpen laden/lossen. Als het aan mij ligt zal ik op z’n minst ooit nog een keer mijn C-rijbewijs halen. Al is het om Olaf mee te geven dat je je dromen moet najagen. Nu is het alleen nog hopen dat we een keer een staatsloterij winnen of ik moet gewoon goed sparen.

Welk beroep zou jij graag voor een dag willen uitoefenen?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. Tine
  januari 27, 2021 / 6:30 pm

  Wat een leuk stuk om te lezen, Kelly. Wij kennen je en dachten ook aan “vrachtwagenchauffeur”. Die andere beroepen zijn ook gaaf, zo kun je nog eens zien hoe serieus je was, toen je nog zo jong was. Nu straal je meer geluk uit, wat wij belangrijk vinden. Fijne avond nog, groetjes opa en oma xxx

 2. Dorothé
  januari 27, 2021 / 7:53 pm

  Doen Kelly ga ervoor
  C komt eraan meis
  Trots op je xxxx ❤

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: