2   34
20   44
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Een kopje thee met Kelly: veel last van uitstelgedrag

uitstelgedrag

Er is een ding waar ik sinds dat ik werk voor een baas enorm veel last van heb. Uitstelgedrag! En geen klein beetje, nee, echt enorm veel. Je kunt me beter vragen wat ik niet uitstel, dat kan ik namelijk zo opnoemen. Die andere lijst is gigantisch.

Of het komt door gebrek aan energie, een lat die te hoog ligt, mijn gebrek aan concentratie of iets anders. Ik heb werkelijk waar geen idee. Maar als het aan komt op iets huishoudelijks of een blog schrijven. Ik kan er de klok op gelijk zetten dat ik het uitstel. Ik zal het huishouden niet zo dusdanig laten verslonzen dat het smerig wordt. Maar het zal hier ook echt geen showroom worden. En wanneer ik ga bloggen dan raak ik wel weer afgeleid door mijn telefoon. Vaak kan ik me in de avond pas echt zetten tot het schrijven van een blog en dat is dan eigenlijk het moment dat ik juist achter de computer vandaan wil.

Dingen waar ik geen uitstelgedrag bij heb

Het lijstje met wat ik niet uitstel is vrij kort. Mijn familie en Jewel komen op de eerste plek. De kans dat ik daar iets voor uitstel is nihil. Als het even kan schuif ik alles voor iedereen aan de kant. Dan komt mijn werk als postbezorger. Ik heb zo’n gigantisch verantwoordelijkheidsgevoel als het daar op aankomt. Nee, dat stel ik ook niet uit. Als er iets is dan spring ik in de bres.

En soms komt dat zelfs nog even voor familie. Als ik iets afspreek met mijn zusjes en de planning belt voor een extra wijk is de kans groot dat ik toch nog die wijk er tussen prop. Achteraf wil ik dan nog wel eens balen van mezelf, maar ik ben zo blij dat ik dit werk heb. Dat ik er ook alles aan probeer te doen om dit werk te kunnen blijven doen. En wat ik ook niet uitstel is eten. Als ik te lang honger heb word ik er niet gezelliger op. Dus dat is gewoon een absolute must.

De rest stel ik allemaal uit. Van een simpel wasje vouwen tot even naar de wc. Ik maak er geen tijd voor tot ik geen keus meer heb. In die tijd werk ik liever aan Bij Zus, maar de werkelijkheid is dat ik dan gewoon naar een wit vlak zit te staren. Ook niet heel erg praktisch. Het stoort me in ieder geval wel. Soms is het helemaal prima als het even niet gaat en je het gewoon een dagje uitstelt. Maar elke dag wordt toch wel frustrerend.

Misschien is dit wel iets om mijn focus op te leggen in februari. Hoe los ik dat uitstelgedrag op? Hoe zorg ik ervoor dat ik op tijd naast mijn bed sta, de boel geregeld krijg door de dag heen en ’s avonds nog even met mijn Nintendo Switch op de bank kan ploffen. Ik ga er eens mee aan de slag. Toch leuk om te zien waar die vragen op de thee labeltjes toe leiden! Wat stel jij altijd uit?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. februari 3, 2021 / 10:04 am

    Dit is wel herkenbaar, ik ben ook de koningin van het uitstellen. Wat tegenwoordig bij mij goed werkt is dat gevoel achteraf héél sterk visualiseren, zodat ik weet waar ik het voor doe. Dat maakt het makkelijker om er maar aan te beginnen, maar het blijft een strijd 😉

  2. oma
    februari 3, 2021 / 7:16 pm

    misschien wil je juist teveel Kelly? Het is niet verkeerd om kritisch naar jezelf te kijken, dit los je ook op!
    Succes, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: