0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Een kopje thee met Kelly: wie is mijn voorbeeldfiguur?

voorbeeldfiguur

Toen mama mij een foto stuurde van de vraag “wie is een voorbeeldfiguur voor jou?” kon ik die vraag gelijk beantwoorden. Het antwoord is namelijk heel simpel en als je Bij Zus al langer volgt weet jij het eigenlijk ook.

Mama is mijn voorbeeldfiguur

Mijn mama betekent ontzettend veel voor mij. Ze staat 24/7 voor ons klaar met advies, veel liefde, support en nieuwe ideeën. Wat ik zo aan haar bewonder is dat ze altijd mijn drukke hoofd weet te ontrafelen. Als ik vast loop weet ze altijd een boom om te kappen, zodat ik het bos wel weer zie. Ze ondersteunt ons door mooie hoogtes en diepe dalen. Als we zelf maar 100% achter onze keus staan.

Als ik eens paniek heb is zij eigenlijk een van de weinige die me weer rustig krijgt. Ik weet niet hoe maar dat doet ze! De deur staat bij haar altijd open en als het kan helpt ze je daar waar nodig. Mama is net een superheld mede door alle ballen die ze hoog houdt. En doordat ze laat zien dat het haar ook niet altijd lukt weet ik ook dat dit niet erg is. Ze is echt een leeuwin!

Als ik ooit moeder mag worden hoop ik veel van haar mee te nemen. Lief, duidelijk, gevoelig, warm, ondernemend, creatief, doorzettend, oprecht, positief, opbouwend, trots, beschermend, etc.

Een onzichtbaar voorbeeld

En er is nu ik zo aan het schrijven ben nog een voorbeeldfiguur voor mij. Een onzichtbaar voorbeeldfiguur genaamd oma Annie. De moeder van papa. Oma Annie is een paar maanden voor mijn geboorte overleden. Mijn zusjes en ik hebben haar niet kunnen leren kennen en dat is verdrietig. Toch hoop ik aan de hand van de verhalen over haar, haar als een voorbeeld mee te nemen. De gezelligheid, het bourgondische, het snuffelen in de stad of op een markt, haar doorzettingsvermogen, creativiteit en haar quote: “De kunst van het leven is om het kind in je te bewaren!”.

Ik bof enorm met zulke voorbeeldfiguren en de band die ik heb met mama. Wie is jouw voorbeeldfiguur?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  maart 7, 2021 / 5:44 pm

  Een goeie band met je ouders is het beste in je leven, als je het niet zou hebben, dan is dat erg jammer, maar het gebeurt toch nog vaak. Normaal overleeft een kind zijn ouders. Ook dan hou je de rest van je leven een heel dankbaar gevoel en denk je vaak aan hen. De ouders zijn ook gelukkig met een fijn contact met hun kind(eren), een misverstand lost zich snel op. Jij hebt ook heel fijne ouders en waardeert het ook. Geniet van het leven…..
  Fijne avond Kelly en morgen een mooie dag! Knuffel van oma xxx

 2. Annelisa
  augustus 9, 2021 / 11:23 pm

  Mijn voorbeeld is toch wel mijn oma ❤️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: