2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een Mambo met een oranje gouden lintje

mambo

Er was nog één Engelse Cocker Spaniel over in ons gezin. Onze Mambo! Een hond met een oranje gouden lintje, omdat ze zo lief en ondeugend was, maar ook omdat ze gek was op oranje. Dit is een ode aan de lieverd die we los hebben moeten laten!

Als er een Engelse Cocker in ons gezin ons heeft verbaasd is het Mambo wel. Ik denk dat we de afgelopen 3 jaar regelmatig hebben geroepen dat je nieuwjaar niet zou halen. En toch, op de een of andere manier, wist je het wel voor elkaar te krijgen. Dan ging het ineens weer een stuk beter en leek alles oké.

De laatste tijd kreeg je opeens een puppy inleving. Een hoek uit een oud papier doos was kapot gemaakt en versnipperd. Molly kreeg op haar dak, maar ondertussen bleek het papiermonster iemand anders te zijn. Niet veel later verdedigde je met een diepe keelgrom een leeg wc rolletje. Aha, bingo, het monster is niet Molly, maar ondeugd Mambo! En zo kwamen we erachter dat ze wel vaker op avontuur ging in de trimsalon van mama. Of in de kast van Olaf. Alles van papier was leuk om te scheuren!

Een mijlpaal behaald

Toen je afgelopen maand 14 werd vonden we dat een hele mijlpaal. Dat was het ook. Met af en aan wat kwakkelen kwam je een heel eind. Maar vandaag was daar dan toch de druppel. Je was op. Geestelijk nog niet, maar je lijfje wel. De wedstrijd die je aan het voeren was tegen de kanker was eigenlijk niet te winnen. En dan moet je de beste keuze zien te maken. We hebben bij je mama, tantes en zusjes geleerd dat loslaten ook houden van is en dat is ook wat we nu hebben moeten doen.

Het was tijd om de regenboogbrug over te steken. Om samen met opa en oma mee te gaan en weer over het strand te kunnen rennen zonder pijn. Hun lekker gek te maken met je eindeloos pootje tikken tegen deuren en benen voor aandacht. En om weer lekker te kunnen spelen met je zusjes. De Kemajills cockertjes weer compleet te maken.

Herinneringen met een oranje gouden lintje

Het was geweldig om je bij ons te hebben. Een echte kleine beer die een steun en toeverlaat werd tijdens mooie hoogtes en diepe dalen. Een hele bijzondere woef. Met je voorkeur voor oranje en je gebrom als je kwam aanrennen met je oranje ring. Geweldig! Of toen we je meenamen naar het bos, je keurig bij ons los bleef lopen en net, toen we aan het einde van het pad kwamen, omkeek en dacht SPRINTEN!

Maar ook de manier hoe je met Olaf omging. Vanaf het moment dat Mandy zwanger was tot de meest schattige momenten samen. De soepstengels die hij bewust of onbewust liet vallen at jij met smaak op. Die band was prachtig om te zien. En toen kwamen er nog die grote bruin/zwarte draak en die witte draak. Wat kon jij ze goed duidelijk maken wat wel en niet kon. Het is slechts een kleine greep uit talloze herinneringen met een oranje gouden lintje.

Mambo
Kemajills Bonnykelly Mambo
10 mei 2007 – 13 juni 2021

Lieve Mambo, Bo, Ootjebeer, Mambo bear, Bon bon, bedankt voor alles, we gaan je missen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juni 13, 2021 / 5:48 pm

    Nog tamelijk onverwacht is Mambo heen gegaan. Ze heeft een goed leventje gehad en had daarom geen zin om te gaan. Nu is ze wel uit alle narigheid verlost. Sterkte met dit verlies, ze heeft veel mooie herinneringen achter gelaten. Goed omschreven Kelly.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: