2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een terugblik op 2018

2018

Nog 2 dagen en dan zit 2018 erop! Vind ik dat erg? Nee, totaal niet. 
Ik ben blij dat er weer een soort nieuwe start komt, tenminste zo lijkt het! 
Maar een terugblik op 2018 en hoe het mijn moodboard is gegaan is nooit verkeerd.

Terugblik op 2018

2018

Laat ik voorop stellen dat er wel heel erg veel is gebeurd in 2018. Als ik erover nadenk is mijn hoofd opnieuw bomvol. Het was een jaar met hele mooie ups maar de downs waren absoluut niet niks. Het hoort er allemaal wel bij, maar om nou te zeggen dat 2018 mijn jaar was? Daar heb ik sterk mijn twijfels bij. En natuurlijk zijn alle clichés over dit jaar weer waar. Zo is ook dit jaar voorbij gevlogen!

De downs

Het verlies van Jive

loslaten

Laat ik maar gewoon beginnen met de downs, want dan kan de rest alleen maar positiever worden. De allergrootste down is toch wel het verlies van mijn allerbeste vriendinnetje Jive. Ik heb om iedere hond gerouwd, maar bij haar is het toch intenser. Het duurt langer. Dat mag ook, ze was tenslotte echt mijn maatje. En het heeft gewoon allemaal tijd nodig!

Een soort van burn-out

Ook pittig waren de lessen die ik heb moeten leren dit jaar op persoonlijk gebied. Mentaal en lichamelijk. Werk en stage gingen uiteindelijk absoluut niet zoals gepland. Een vitamine D tekort zorgde voor een hoop lichamelijke onrust. Maar ook de stress, het persoonlijke contact, mijn passie en perfectionisme zorgde ervoor dat ik wegzakte en uiteindelijk moest leren voor mijzelf te kiezen. Heel moeilijk! En daarna nog het herstel, daar ben ik nu nog mee bezig. Het is gelukkig al een stuk beter als voorheen, maar toch hoort het voor mijn gevoel bij het down gedeelte.

En zo hebben we nog wel wat meer dingen voor de kiezen gehad die niet niks waren.

De ups

Mijn eigen bedrijf

Kamer van Koophandel

En dan komen we bij de ups! Die zijn veel leuker en gelukkig hebben we er daar wel een hoop van. Te beginnen met het feit dat ik 3 januari mijn bedrijf Bij Zus heb opgestart en mij heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat was geweldig! En het geluk dat ik er nu full time mee bezig mag zijn is ook een grote up geweest. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om dit te kunnen doen en de tijd krijg om Bij Zus te laten groeien.

Een nieuwe tatoeage

Ook het feit dat ik samen met papa weer naar de tatoeëerder ben geweest voor mijn 2e tatoeage hoort bij de ups. Ik ben nog steeds iedere dag zo blij met het resultaat. Hij is gewoon prachtig. En bij deze hoort natuurlijk ook een beetje de overwinning van Fortuna Sittard en het promoveren naar de Eredivisie. Het is iedere keer weer een beleving en het is mooi om mee te maken dat ‘ons clubje uit Sittard’ het zo goed doet.

Geslaagd

woorden

Het slagen voor mijn diploma is natuurlijk ook een hele mooie up geweest. Die hebben we toch maar weer binnen! Met een hoop veren liep ik het plein af. Trots en een beetje verdrietig vanwege het einde van een tijdperk. Daarmee ben ik ook best trots op het feit dat het stagebedrijf het vertrouwen in mij had en mij een contract aanbood. Het is mooi om meegemaakt te hebben en ook contacten te hebben gemaakt. En ik heb het geluk dat ik mij nu nog mag inzetten voor school! School heb ik dit jaar niet 100% verlaten, want ik ben er nog vaak binnen geweest.

Leuke reizen

brighton

De reizen die we dit jaar hebben gedaan zijn er ook voor in een boekje. Onze vakantie naar Engeland was machtig mooi. Ik heb er niet zo van genoten als dat ik wilde, maar Jill en Kenneth hebben dat voor denk ik wel 200%. Gelukkig. En ik kijk er nu ook met een lach op terug. Het was zeker mooi en ook heel magisch. De vakantie naar Gran Canaria was ook geweldig! Het vliegen vond ik erg leuk om te doen en het eiland zelf vond ik geweldig om eens mee gemaakt te hebben. Ik heb genoten van de rust, het uitzicht, het water en de andere cultuur.

Het allermooiste

kleuren

Het allerbelangrijkste en het allermooiste van dit jaar is dat ik weer tijd heb gekregen om te doen wat ik zo fijn vind. Ik kan mijn eigen tijd indelen. Mee op de vrachtwagen, gezellig met mijn zusjes naar de stad, het kan gewoon. En het grootste cadeau is Olaf van een baby’tje naar een lieve dreumes te hebben zien groeien. De tijd die ik heb gemist probeer ik dubbel en dwars in te halen. Tante zijn is echt de meest geweldige taak die je als zus kan krijgen!

De resultaten van mijn dromenbord

dromenbord

En dan hebben we nog mijn dromenbord. In december 2017 deelde ik mijn plannen voor 2018. Is het mij gelukt het allemaal waar te maken? Het antwoord is bijna wel!

Blog en kantoor

Ik wilde mij inzetten voor mijn blog en dat is denk ik toch wel gelukt. Het is mijn bedrijfje geworden en hoewel het soms op een laag pitje moest heb ik het de laatste maanden geprobeerd in te halen. Op zowel social media en als de blog probeer ik actief bezig te zijn. Het is nog niet zoals ik wil, maar ik moet volgend jaar ook wat te doen hebben toch?! En daarbij heb ik dus ook mijn kantoortje in orde kunnen maken. Het is een heerlijke plek geworden waar ik graag zit. Hoewel de kerstelven er even hebben gezeten, dus opruimen is nog nodig voor het einde van het jaar.

Mentaal

Tja mentaal is me een beetje mislukt. Ik heb geprobeerd er bewuster mee om te gaan, maar niet continue. Dat wil ik voor volgend jaar opnieuw op mijn lijstje zetten. Meer mindful bezig zijn en misschien ook wel iets van meditatie gaan doen. Ik merk namelijk dat het mij rustig maakt en dat is precies wat ik zoek.

Tijd voor elkaar

Qua tijd met Kenneth is het een beetje scheef gelopen. We hebben heel veel leuke dingen meegemaakt. De reizen, de bioscoop, winkelen, soms even wandelen, maar hij heeft ook enorm veel gewerkt. Ik hoop dat hij daar volgend jaar wat meer balans in gaat krijgen en dat er dan ook weer rust in huis komt. De rest komt dan wel vanzelf!

Allerlei dingen

opel astra

Rechtsonder stond ook een plaatje van Londen. Daar zijn we niet geweest, maar daarentegen heb ik Brighton op een hele andere manier mogen leren kennen en dat was ronduit geweldig. Echt super gaaf! En buiten dat had ik ook nog wat materialistische dingen om het zo te zeggen. De tatoeage, die is er dus gekomen. De auto heeft een andere vorm en kleur gekregen. Het is geen clio geworden, maar wel een super fijne Opel Astra net als die wat opa Jo had.

Een hond

Een hondje in huis is nog niet gelukt, maar daar wil ik ook gewoon de tijd voor nemen. Ik vind het belangrijk geen overhaaste beslissingen te maken en ik moest er toch ook voor thuis zijn. Dat is dan nu het geval, dus volgend jaar kunnen we eventueel ook gaan uitkijken naar een hondje. Maar hoe dat gaat lopen zien we eind volgend jaar!

En dat was dan 2018 in vogelvlucht. Natuurlijk was er nog veel meer dan dit. 
Het was me een jaartje wel, dat kan ik je wel zeggen. 
Maar we zijn er bijna. Op naar nieuwe dromen en dingen.
Hoe was jouw 2018?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 29, 2018 / 8:31 am

    een flinke terugblik op 2018. Al bij al niet gek. Ups en downs komen bij iedereen voor en het hoort ook bij het gericht kijken naar je toekomst, maar niemand kan het voorspellen. Tob niet, het komt toch anders was een gezegde van mama’s opa (mijn vader). Vaak is het ook zo. In ieder geval alle goeds voor 2019 op allerlei gebied! Liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: