2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een terugblik op de rollercoaster van 2020

rollercoaster

Het is 31 december 2020, tijd om terug te gaan kijken naar een heel bijzonder jaar. Bijzonder op allerlei manieren. Ik heb de belangrijkste highs en lows van afgelopen jaar op een rijtje gezet en die ga ik met jullie delen. Stap je mee in mijn rollercoaster?

Het jaar begon ik, zoals de afgelopen 4 jaar, weer met een moodboard. Een spannend moment, omdat ik weet dat er dingen uit zullen komen en omdat ik inmiddels ook heb geleerd dat bepaalde dingen ook hierin iets anders kunnen lopen. Hoe dat dit jaar is verlopen zal ik aan het eind van dit artikel vertellen. Laten we maar gewoon beginnen met de hoogtepunten en indrukwekkende momenten.

Op naar Parijs

Parijs

Januari was eigenlijk relatief rustig. Ik was lekker aan het werk voor Bij Zus en ik verheugde me enorm op Parijs. Dat had ik namelijk cadeau gekregen voor mijn 25e verjaardag en ging in februari in vervulling. Het was er prachtig en ik wil er heel graag nog een keer terug naar toe om andere dingen te bekijken. Als ik denk aan 2020 was dit echt een heel mooi hoogtepunt van dit jaar.

En toen kwam corona.. We weten allemaal hoe dat is gegaan..

Verrassingen in de tuin

We wilden voor Moederdag iets speciaals doen.. Niet zomaar een cadeautje, maar iets meer dan dat. Iets om samen te doen. De zee was op dat moment geen optie, dus besloten we dat we een high tea wilden organiseren. Mama was sprakeloos en we hebben een geweldige middag gehad. De organisatie was intens, maar ook geweldig leuk om te doen. We wilden spontaan een zaakje beginnen. Met de dingen die we hadden geleerd besloten we ook iets voor papa te organiseren. Maar niet alleen voor papa, we waren met Moederdag tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk net zo gezellig was geweest als mam en pap er ook bij waren. Dus zo geschiedde dat we met Vaderdag een barbecue organiseerden voor papa en pap. Wat was dat geweldig om te doen.

Project tuin

palletbank

Na Vaderdag startte project tuin! We waren al begonnen met de eerste stappen om een palletbank te maken, maar we kwamen niet verder doordat er nog nieuwe tegels moesten worden gelegd. Toen dat gebeurd was hebben we met een raptempo de palletbank in elkaar gezet. Dat ging met bloed, zweet en tranen, maar het lukte! En wat zijn we blij met het uiteindelijke resultaat! Volgend jaar wordt het nog gezelliger met vissen in de vijver en een vuurkorf. Ik kan niet wachten!

Mam kreeg de diagnose kanker

Tijdens het maken van die palletbank vertelde mam dat ze naar de huisarts moest. Ze had een open bultje op een plek waar ze al eerder geopereerd was. Aan het begin van corona had ze al iets gemerkt, maar omdat gevraagd werd de huisartsen te ontlasten indien mogelijk besloot ze te wachten. In juli ging ze dan toch naar de huisarts. Die verwees haar al snel door naar de gynaecoloog. Er werd een biopt genomen en volgens mij hoorden we een week later dat het foute boel was.

Ze had kanker op een hele moeilijke plek. Er kwam een doorverwijzing naar het ziekenhuis in Maastricht en toen begon haar rollercoaster. Een PET-scan, onderzoeken en uiteindelijk de keuze: een operatie met als gevolg hoogstwaarschijnlijk een stoma of een combinatie van bestraling en chemo. Ze koos het laatste.

Het werden uiteindelijk 36 bestralingen en daarnaast nog een chemo kuur. 7 weken en 1 dag moest ze elke doordeweekse dag met de taxi naar Maastricht. Het was een hele heftige tijd. Gelukkig heeft ze nooit alleen hoeven te gaan. Wij, haar zus, haar nichtjes en een goede vriendin zijn met haar mee gegaan en ik ben onwijs dankbaar dat zij hebben geholpen. Na de behandelingen werd het afwachten, omdat ze niet direct erna al konden zien hoeveel effect het had gehad.. Dat was heel pittig, omdat als je eenmaal in die molen zit je geen tijd hebt om na te denken. Je doet het “gewoon”. En wanneer je daarna moet gaan wachten kan je hoofd natuurlijk alles bij elkaar piekeren. Maar gelukkig waren er ook toen lieve mensen die ’s avonds even bij d’r kwamen buurten, zodat ze niet helemaal alleen was.

zesletterwoord kanker gedicht rollercoaster

De lichtpuntjes tijdens de moeilijkere dagen

In de tussentijd kocht ik een Nintendo Switch en had ik weer uren gameplezier! In de zomervakantie ging ik met Mandy, Jill en Olaf voor het eerst naar Kitskensberg. Wat was dat geweldig leuk om te doen! Ook gingen Kenneth en ik twee keer naar zee. Beide keren mocht ik de zee van Zoutelande opsnuiven en wat was dat fijn. De tweede keer extra fijn, want toen gingen ook Mandy en Olaf mee. Wat was dat een gezellige dag!

De rollercoaster maakte flinke loopings

rollercoaster

November was op de start van het volgen van een instagramcursus , het vloggen en mijn 26e verjaardag na eigenlijk alles behalve positief. Toen mam voor een controle naar Maastricht ging bleek al snel dat de tumor wel gekrompen was, maar het absoluut nog niet was wat het had moeten zijn. Er kwam weer een PET-scan en 3 december een uitslag. Daaruit bleek dat mam alsnog geopereerd moest worden. De kans op een stoma was wel kleiner, maar niet uitgesloten. Door de periode die tussen bestraling en een operatie moet zitten kwamen we met onze eigen telling uit in januari. Maar ze bleken er actie van gemaakt te hebben! 15 december werd ze opgenomen, 16 december geopereerd en 18 december kwam ze naar huis. De eerste reacties van artsen waren positief, maar het bleef opnieuw afwachten en heel spannend.

Eind november gebeurde ook het zware herseninfarct van opa. Onze wereld stond op zijn kop. Gelukkig knapte Opa iedere dag weer een beetje op. En toch, hoe zwaar hij het ook had, hij wist wel steeds te vragen naar hoe het met mam ging. Dat vond ik zo mooi. 23 december kwam hij eindelijk thuis. Een machtig mooi kerstcadeau. Bepaalde dingen kosten hem nog wat moeite of lukken iets minder, maar ook thuis maakt hij elke dag wel een stapje vooruit. ApeTrots!

Eindelijk goed nieuws!

En 24 december kwam in de namiddag het verlossende woord voor mam. De snijvlakken waren schoon en daarmee was de operatie geslaagd! Wat was dat een opluchting! Na maanden van pijn en spanning is ze eindelijk voor nu “beter” verklaard. Wat was het lastig toen ik haar zag huilen door de eerste uitslag, toen ik haar hoorde huilen van de pijn en om haar te zien piekeren, het raakte je heel diep. Maar we kijken nu vooruit. Dankbaar dat haar onwijs pittige gevecht toch zo eindigt dit jaar. En wat ben ik trots op die ijzersterke vrouw! Het maakte onze kerstdag samen in ieder geval heel dankbaar en bijzonder.

Mijn contract weer verlengd

vrachtwagen spotten

In december kreeg ik ook te horen dat mijn contract weer met een jaar is verlengd. Wat ben ik daar blij mee. Ik weet nog dat ik de eerste week mezelf afvroeg waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Nu kan ik alleen maar hopen dat ik dit werk nog lang mag blijven doen. Lieve collega’s, dank jullie wel voor dit fijne en mooie jaar! En voor jullie support als ik weer eens zat te dubben of ik wel of niet kon blijven.

Mijn doelen zijn niet allemaal gelukt

rollercoaster

En dat waren de dingen die mij het meeste zijn bijgebleven dit jaar. Een echte rollercoaster! Begin dit jaar lag mijn focus op familie, planning, een spaarpotje, fotografie en een positieve mindset. Qua familie heb ik veel waar kunnen maken. We hebben ondanks alles leuke dingen beleefd met z’n allen en apart van elkaar. We hebben papa en mama weten te verrassen tijdens belangrijke dagen, dus dat was mooi. Mijn planning onder controle krijgen neem ik gezellig mee naar volgend jaar. Dat is namelijk nog steeds geen routine geworden. Eigenlijk ook logisch als je altijd van je planning afziet. Mijn spaarpot project neem ik ook mee naar volgend jaar.

Qua fotografie was het wel een heel mooi jaar. Ik nam regelmatig de camera mee en had enorm veel plezier in het maken van mooie foto’s en video’s. Daarbij deed ik ook de instagramcursus, iets wat ook op mijn lijstje stond om te doen. En qua positieve mindset ben ik enorm uitgedaagd. Soms ging het goed, soms wat minder, that’s life!

rollercoaster

En met deze blog sluiten we 2020 op Bij Zus af. Het werd hier in de loop van het jaar stiller, omdat ik door alle gekkigheid niet meer kon schrijven. Ik ben, zoals mama het mooi verwoorde, een gevoelsschrijver. Schrijven gaat me het beste af als ik er emoties in kan stoppen en dat was soms lastig. Ik hoop dat de rollercoaster van dit jaar een andere vorm aan gaat aannemen. Geef mij maar een ritje Droomvlucht in plaats van de Baron. Rest mij alleen nog jou ontzettend te bedanken dat je dit jaar, of misschien wel pas vandaag, een bezoekje hebt gebracht aan Bij Zus. Ik ben ontzettend  trots op al mijn bezoekers en dankbaar dat jullie er zijn. Ik wens je een mooi, liefdevol, warm, gezond, bourgondisch en gezellig nieuwjaar toe. Dat volgend jaar een mooi jaar gaat worden en waarin je nieuwe dromen waar mag maken.

Een mooie jaarwisseling en ik hoop je volgend jaar weer hier of op mijn social media kanalen te zien! Heel veel liefs!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

4 Reacties

 1. José van zantvoort
  december 31, 2020 / 3:58 pm

  Dit jaar gaat de geschiedenis in als onvergetelijk. Heel goed beschreven door welke hel we zijn gegaan. Nu vol goede moed gaan herstellen en het leven weer oppakken. Fijne jaarwisseling en de allerbeste wensen voor 2021.gr xxx

 2. Dorothé
  december 31, 2020 / 5:29 pm

  Mooi geschreven Kelly.
  Wat een jaar. Een tropen jssr was er niets tegen. We proberen de lichtpuntjes te onthoude die we hebbem gevangen en ons door het jaar heen hebbem geloodst. Zo’n puzzel als vroeger wel eens gemaakt van puntje naar puntje.
  Hoop dat we December 21 samen op een mooi jaar kunnen terug kijken.
  Fijne roetsj en liefs voor 21
  Xxxx

 3. Lily
  december 31, 2020 / 7:12 pm

  Lieve Kelly wat een jaar voor jou en je dierbaren

  Ik kijk altijd uit naar je blog dus ik hoop nog vaak en veel van je te lezen

  Een goed 2021 gewenst,

  Liefs

 4. oma
  januari 2, 2021 / 12:51 pm

  wat heb je alle diepe dalen en hoogtepunten uit 2020 mooi beschreven, Kelly! Het zijn ook blijvende herinneringen geworden met goede afloop, zoals we meestal zeggen “alles komt goed”. Je hebt het haarfijn vastgelegd in je dagboek! De blogs waren interessant om te lezen en ga zo door! Wij wensen je een gezond en voorspoedig 2021 en ook de beste wensen voor “bij Zus” , wij genieten ervan! opa en oma xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: