2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #3 de eerste puppycursus les

365 days &Zus #3 de eerste puppycursus les

Gisteren, woensdag 13 februari, was het tijd voor de eerste les van de puppycursus! 
‘s Ochtends hadden Jewel en ik weer geoefend met alleen blijven, want ik moest even snel weg. 
‘s Middags haalde we het baasje op bij de vrachtwagen en ‘s avonds was het dan zo ver! 
We nemen je mee!

Even knuffelen met Olaf

De dag begon weer op tijd, 20 voor 6, want ik bracht Kenneth weer naar zijn vrachtwagen. Jewel was daarna nog behoorlijk aan het piepen dat ik besloot om maar gewoon op te blijven. Het was toch al ochtend. Ik werd rustig wakker op de bank, dutte nog even in en rond half 8 begonnen we de dag. Ontbijten, brokjes geven, omkleden en zo door. En daarna gingen we gauw naar buiten voor ons blokje om. Dat ging gelukkig weer heel goed.

Na het wandelen werkte ik nog even aan Bij Zus en toen reed ik gauw naar Roermond. De bench van Jewel staat in de auto van Kenneth, dus had ik een probleem, want die auto staat in Weert. Dus had ik aan mijn ouders gevraagd of ik hun bench mocht lenen en dat was geen probleem. En die ging ik halen. Gelijk een goede oefening voor Jewel om alleen te zijn! Olaf was er ook, dus dat was gelijk knuffelen. En dat had ik gemist hoor. Dus ik genoot van knuffeltjes, kusjes, met de bal spelen en een mok warme chocomel. Even gezellig bijkletsen met mama en daarna weer gauw naar huis. Let trouwens niet op mijn hoofd bij de foto, ik was druk aan het bellen met José en aan het genieten van het momentje met Olaf.

De fiets gereed

In totaal was Jewel 2 uurtjes alleen geweest en daarvan heeft ze 40 minuten de tent laten weten dat ze alleen was. Mijn iPad stond aan om terug te kunnen kijken wat ze had gedaan. Ik had al contact gehad met de buurvrouw en die heeft haar wel even gehoord, maar het was geen probleem. Blij met zo’n fijne buren hoor! Ze was zelfs even gaan kijken wat ze aan t doen was. Eenmaal thuis was ze blij dat ik er weer was! Papa had mij een fietspomp gekocht, want ik had er nog geen. Heel lief! Ik begon gelijk met de banden van mijn fiets op te pompen en de fiets even stofvrij te maken. Nu kan ik weer de fiets op! En vanaf volgende week is dat toch 5 dagen in de week haha.

Baasje ophalen bij de wagen

Na de fiets was het weer tijd om te lunchen. En ondertussen ging ik aan de slag voor Bij Zus. Rond kwart voor 2 kwam ik erachter dat Kenneth met 10 minuten weer in het dorp was met de vrachtwagen en zijn dag erop zat. Ik pakte Jewel op en liep die kant uit. Samen het baasje halen, haha. Het enthousiasme van Jewel als ze Kenneth ziet is zo schattig. We liepen weer 5 minuten en daarna ging ze bij Kenneth op de arm. De opbouw van de tijd die ze mogen lopen duurt ongeveer een jaar. Haar gewrichten zijn nog niet volgroeid en daardoor moet je de tijd dat ze mogen lopen opbouwen. Hoe het precies zit leg ik jullie uit in een apart artikel.

Eenmaal terug maakte ik het eerste dagboek af en daarna begon ik aan de Foodback over gevuld stokbrood. Door al dat eten begon de honger te komen en tegen kwart over 5 vonden we het toch wel etenstijd. Dus ik maakte de lasagne warm van maandag en daarnaast maakte ik met pitabroodjes chipjes. Het was leuk om te doen, maar niet helemaal zoals ik had gehoopt.

De eerste puppycursus les

Tegen 7 uur pakte ik alle spulletjes bij elkaar en was het tijd om naar Melick te gaan! Jewel en ik volgen de puppycursus bij Hondenschool Melick. Daar zijn we namelijk met alle cockertjes geweest en papa en Jill zitten er bij het demo team. Ik ken Jeanne, de instructrice al bijna 19 jaar, dus dat vond ik wel een prettig idee. De heenweg in de auto ging weer goed. Ik ben blij dat ze het auto rijden niet erg vind. Het trein op wandelen vond ze heel spannend, maar Jeanne brak het ijs voor haar. Ze was even afstandelijk naar de andere honden, maar eenmaal snuffelend was ze heel enthousiast en wilde ze graag spelen.

De eerste les bestond uit volgen en kom voor. De truc was natuurlijk haar aandacht te krijgen en vast te houden. De aandacht krijgen ging heel goed, maar tijdens het wandelen was die aandacht helemaal weg. Ze was zo druk met de andere hondjes en snuffelen. Achja, van een 9,5 week oude pup en een eerste les hoef ik nog niet veel te verwachten. We gaan gewoon druk oefenen. In de pauze mocht ze met de kleine pups spelen en prachtig dat ze dat vond. Ze was echt heel druk met spelen.

puppycursus

Na de pauze was het tijd voor de “kom hier” oefening. Die had ik al met haar geoefend in huis als kom voor. En dat ging gelukkig heel goed! Ik had verwacht dat ze afgeleid zou zijn door de andere hondjes, maar niks bleek minder waar, ze kwam lijnrecht op mij af! Yes! Om half 10 was de les weer afgelopen en mochten we naar huis. Helemaal op kwamen we thuis. Jewel kroop na Kenneth te hebben begroet de bench in en kwam er niet meer uit. En eerlijk is eerlijk ik was ook blij toen ik het bed zag haha.

Het was een hele volle dag als ik er zo op terug kijk. 
De eerste puppycursus les zit erop en nu wordt het oefenen! 
Hoe was jullie woensdag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Tante Chris
    februari 14, 2019 / 5:35 pm

    Goed gedaan meisie ga zo door Jewel komt er wel fijne avond nog

  2. oma
    februari 15, 2019 / 6:27 pm

    Het is ook allemaal spannend, maar het gaat toch al goed met Jewel. Een fijn weekend, groetjes en een knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: