2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Even kijken over de berg

Even kijken over de berg

Het regent buiten, de likes op Instagram blijven uit door waarschijnlijk het ellendige algoritmen, ik baal een beetje en dan komt de twijfel in dromen weer naar voren. Zal het mij vroeg of laat gaan lukken? Soms zou ik wel eens over die berg willen kijken.

Als er een ding is dat ik heb geleerd in het ondernemen tot nu toe is het dat je altijd in je dromen moet blijven geloven. Soms zal je links of rechts je tactiek bij moeten schaven, maar je doel moet eigenlijk iets zijn waar je 100% in gelooft. En misschien is dat ook wel waar het soms bij mij de mist in gaat. Ik droom iedere dag van het moment dat mijn eigen onderneming voldoende oplevert om te zeggen dit is wat ik doe. En dat de post misschien wel gewoon bijzaak wordt of er niet meer is. Maar toch is er ook iedere dag die stille twijfel. “Zal het me wel lukken?” “Ja, maar..” “Hoe doet de rest dat toch?!”.

Het algoritmen verslaan

berg

Op sommige momenten ben ik dan zo teleurgesteld in mijzelf. Als dan net die post online komt waarvan je denkt “YES!”. Maar de likes op Instagram bij 16 likes blijven hangen. En dan denk ik, oké, wat doe ik fout? Wat moet er anders? Hoe kan ik dit verbeteren?. Maar het antwoord blijft uit. Ik weet dat we te maken hebben met algoritmen. Dit houdt in dat hoe meer interactie je hebt door middel van likes en reacties je beter zichtbaar wordt. Zichtbaarheid probeer ik ook te krijgen door het gebruik van hashtags, maar goed ook dit helpt niet altijd. En zo blijf je bezig met denken, denken, denken en veranderen. Ik vind het leuk, maar soms baal je wanneer het resultaat niet het gewenste is.

Even kijken bovenop de berg

Dus dan zit ik op zo’n druilerige zondagochtend te denken.. “Hoe gaat de toekomst er uit zien?”. Ik mag en ik zal niet opgeven, ik wil dit en ik kan dit. Maar mag ik niet heel even snuffelen bovenop de berg, om te kijken of het ook echt waar wordt? We moeten genieten van de hobbelige weg er naar toe, maar ik denk dat we allemaal wel eens even over de berg heen willen kijken.

berg

Hoewel, aan de andere kant wil ik het ook absoluut niet weten. Stel je voor dat het uitzicht op de berg er anders uit ziet dan dat je hoopt. Het kan nog mooier zijn dan dat je verwacht, maar het kan er ook iets minder mooi zijn dan gedacht. En dan komt de volgende gedachte.. Ben ik dan wel op de top van de juiste berg? Misschien is er nog wel een berg langs waar ik over heen moet. Misschien is het er net als in de Ardenne. Dus wil ik wel over die berg heen kijken, want misschien ben ik nog helemaal niet aan die ene berg begonnen?!

En zo blijven gedachte lekker door stromen. Mee met de regen. Het komt wel goed, ik ben onderweg! Met dit artikel wilde ik jullie eigenlijk gewoon even meenemen in mijn gedachtestroom. Willen jullie ook wel eens over de berg kijken?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  oktober 7, 2019 / 8:05 am

  Komt het misschien ook door de sombere morgen, dat je zo denkt. Je hebt je gedachten duidelijk omschreven, dat heb je mooi gedaan. Iedereen wil wel eens graag in de toekomst kijken, maar daar tegenover staat het gezegde “goed, dat je niet alles van tevoren weet” en dat haal je zelf ook al aan. Geniet van je jonge leven en heb vertrouwen in de toekomst! Een heel fijne dag, liefs oma xxx

  • Lily
   oktober 7, 2019 / 8:48 pm

   Hoi Kelly ik ken je niet maar ben al jaren een stille lezer! Ik geniet erg van je blog
   Hou vol !
   Liefs

   • BijZus
    Auteur
    oktober 7, 2019 / 8:58 pm

    Wat leuk om te horen! Lief, dankjewel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: