20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Familiedag in Zoutelande en eerste keer oppassen

familiedag en oppassen

Er waren 2 dagen die ik graag apart wilde uitlichten! Waarom? Een super gezellige familiedag in Zoutelande en ik mocht alleen op Olaf oppassen en dat was onwijs leuk. Ik neem je graag mee in een dagboek van 35 foto’s.

Zondag 28 juli 2019, Familiedag in Zoutelande

Vorige week zondag ging ik met mijn schoonfamilie naar Zoutelande. Dat hield trouwens in: Ger en José, ome Ton en tante Ans, nichtje Tamara met Marcel en Luca. Een familiedag, zodat we ook eens een keer zo samen waren in plaats van vanwege een speciale gelegenheid. Ik voelde mij een enorme bofkont, nog een keer naar Zoutelande. Heerlijk! Rond kwart over 9 stonden we bij Ger en José op de stoep. Nog even plassen en toen ik terug kwam van de wc hoorde ik Jewel loeien. Wat bleek, mevrouw wilde persé even hallo zeggen bij papa en mama, dus ze had José er mee naar toe genomen. Zo ontzettend schattig! Echt briljant!

Zand happen voor “opa” Ger!

familiedag

Daarna vertrokken we naar Eindhoven waar we bij ome Ton en tante Ans samen kwamen en verder reden. De rit was zo om en toen waren we weer op een van mijn favoriete Nederlandse plekjes. De familiedag kon beginnen!

We liepen door de duinen naar boven en besloten eerst te gaan lunchen op het strandpaviljoen ‘De Branding’. Ger wilde even met Jewel proberen of hij er mee de zee in kon rennen.. Mocht je me volgen op Instagram en/of Facebook dan weet je hoogstwaarschijnlijk al hoe het is afgelopen, maar.. het werd zand happen! Jewel trok hem op een zeker moment om ver en geluk bij wat pech, ik heb het op film! Dus ik deel het filmpje hieronder. En daarna gingen we lunchen, wat overigens een boterham met kroket werd, heerlijk!

Vooral genieten!

familiedag

Na de lunch gingen we wandelen over de dijk richting het dorp. Het was heerlijk om de zeewind weer door de haren te hebben en foto’s te maken. Ger had volgens mij een beetje meer wind in de haren gehad en besloot voor mij te poseren. Wat een humor! De linker is “de denker” en rechtsboven bedacht hij dat het bankje ook een goede lig bank kon zijn. Hilarisch! Eenmaal in het dorp zag ik een super leuk boekje, dat ik helaas heb laten liggen. Een soort culinair receptendagboek. (*dit is een affiliatelink).

familiedag

Op de dijk kon ik ook bovenstaande panorama maken. Een mooi beeld van het strand en het weer. Bewolkt en precies warm genoeg!

familiedag

Na het dorp gingen we de duinen in. We kwamen uit bij de bunkers waar Tamara, Luca, tante Ans en José in de rij gingen staan om er binnen te gaan kijken. Ik liep met de rest van de heren mee richting het strand. Lekker uitwaaien, genieten en daarna belandde we op het volgende strandpaviljoen. Ik nam een warme chocolademelk met slagroom, daar was het namelijk het perfecte weer voor. Heerlijk! Tussendoor had ik de tijd om foto’s te maken van de zee en Jewel. Oh en bovenstaand softijsje met discodip. Jum!

familiedag

Terwijl we met z’n allen op het paviljoen zaten was het voor mij af en toe heen en weer het strand op met Jewel. Ze hield zich in mijn ogen super goed, maar af en toe moest ze even de benen strekken en haar behoefte doen. Logisch! Gaf mij wel de kans om bovenstaande foto’s te maken en zo had Luca ook wat meer tijd om met Jewel te ravotten.

Een heerlijke dag!

familiedag

Aangezien ik de hele dag geen flauw benul had aan tijd weet ik ook niet hoe laat we weer zijn terug gewandeld naar het dorp. Maar goed, door de duinen gingen we weer terug naar het dorp. Snuffelen bij de andere winkels en eten bij de Zeeuwsche mop. Als toetje haalden we nog een ijsje bij ’n Ice! Mega lekker. Ik nam de smaak cheesecake en aardbei en terwijl we dat opaten gingen we weer richting auto! Een top dag waar we allemaal van hebben genoten. Rond half 10 waren we weer thuis en besloot Jewel nog even buiten na te genieten van een mooie dag.

29 juli 2019, voor het eerst alleen oppassen

De voorbereidingen

Naar maandag keek ik al vanaf vrijdag enorm uit! Ik had Mandy voor haar verjaardag een bioscoopbon gegeven en een bon om op Olaf te passen. Zo konden ze namelijk eens met z’n tweeën weg. Nu had die bon eigenlijk niet gehoeven, want als het goed is weten ze dat hij altijd méér dan welkom is! Maar, voor de vorm en voor de leuk deed ik die erbij. En maandag was het eindelijk zover!

In de ochtend was ik druk in de weer met het huishouden, haalde ik medicijnen voor Kenneth bij Groenlijf en ik ging even langs Het Goed om te kijken of ze daar een Ikea kinderstoeltje hadden. Maar dat hadden ze niet, dus ik ging nog even buurten bij papa en mama. Daar nam ik ook de kinderstoel mee, zodat ik ’s avonds een beetje fatsoenlijk eten kon geven.

Tijd om op te passen!

Rond half 5 werd de kleine man gebracht en kon het feest beginnen! Ik was gewaarschuwd dat hij even moeite kon hebben, maar er gebeurde gelukkig helemaal niks. Hij werd begroet door Jewel en daarna begonnen we aan mijn kleine planning. Eerst met het fietsje naar de Kruidvat voor een tubetje calendulan en arnica, want die zijn altijd handig om in huis te hebben. En vervolgens door naar de Plus voor wat kleine boodschappen.

oppassen

Terug thuis besloot Olaf buiten te spelen met het kleine balletje en het zwembadje van Jewel. Helemaal prima! Het was wel een beetje een natte boel, maar hij genoot en daar ging het om. Kenneth kwam gelukkig een beetje op tijd thuis, dus toen hij weer beneden was ging ik koken. Bing op tv, autootjes op de tafel en Jewel met de knuffel. Een gezellig tafereeltje!

Als avondeten maakte ik frietjes met boomstammetjes en erwtjes worteltjes met appelmoes. Want dat gaat er zeker goed in en ik wilde er een echt feestje van maken! En het ging er ook goed in, tenminste hij at wat hij normaal ook thuis at. Dus ik was trots! Na het eten gingen we weer op pad met de fiets. Naar de diertjes verderop en het speeltuintje. Olaf zag 2 ganzen en hij was zo ontzettend schattig!

oppassen

Op de terugweg zag ik dat Mandy en Jordy alweer terug waren, dus zochten we mama Mandy op, want die was richting ons gekomen en speelden we nog even in het speeltuintje achter ons huis. En daarna liepen we terug en was de kleine binky weer compleet met zijn papa en mama.

oppassen

Niet veel later gingen ze weer naar huis en voelde ik me leeg haha. Ik belde even met mama en daarna kroop ik nog even de bank op met Jewel. Het was een geweldige avond en wat is Olaf toch een geweldig mooi lief mannetje.

Het waren 2 heerlijke dagen die veel te snel voorbij waren. Ze gaven me zelfs een day after kater, want het was zo leuk! Hopelijk heb je een beetje mee kunnen genieten in de foto’s.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. Dorothé
  augustus 3, 2019 / 4:27 pm

  Geweldig om te lezen en om te zien. Mooie foto’s om nog vaak te bekijken en veel plannen voor de volgende keer. Dat is genieten
  Xxxx ❤

 2. oma
  augustus 3, 2019 / 5:43 pm

  Leuk om te lezen en de foto’s te bekijken. Blijven heel mooie herinneringen en een kater achteraf, dat kan ik me wel voorstellen. Olaf is al een echte peuter/kleuter en hij voelde zich thuis, heel leuk! Een fijn weekend samen, gelukkig niet zo heet meer. Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: