2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn favoriete gerechten van de afgelopen 8 maanden

favoriete gerechten

Van onze favoriete gerechten kunnen we inmiddels wel een lijstje maken, tenslotte wonen we inmiddels al 8 maanden samen en in die tijd heb ik iedere week gekookt. Makkelijk te maken, lekker, noem het maar op ! Tijd om eens een overzichtje te maken van wat mij bevalt om te koken!

#1 Nasi

Simpel, voedzaam, gezond en lekker ! Dat is nasi. Met wat salade, een eitje, saté, kroepoek, atjar, en gebakken uitjes. Soms alleen maar nasi, soms alleen met saté, en ga zo maar door. Verschillende versies en allemaal erg lekker. Echt een van mijn favorieten, hoewel het sowieso ook bij mijn favoriete eten hoort!

#2 New York bagel 2.0

dagboek

Op 2 staat de wat minder gezonde bagel met een rundergehakt burger, sla, wat saus, komkommer, augurk, uitjes, een plakje cheddar. Of zonder, cheddar en uitjes. Zo lekker en gemakkelijk! In combinatie met wat gebakken/geairfryde aardappeltjes en groente echt een top maaltijd. Het recept vind je hier.

#3 Broccolisoep

broccolisoep

Broccolisoep is ook een favoriet bij ons. Voor mij is het super makkelijk te maken. Doordat je alleen wat groente hoeft te snijden, te koken en daarna te pureren heb je snel een soepje gemaakt. Daarbij een stokbroodje met kruidenboter en je hebt een goed gevulde maaltijd. Maar ook met wat vlees erbij is het erg geslaagd. Tenslotte zit alles toch al in de soep.

#4 Snelle bami

treinen

Snelle bami komt bij ons regelmatig op tafel. Het is fijn om je met een ding per keer bezig te houden. Dus in eerste instantie houdt ik me bezig met de groente en het vlees. Als dat zo goed als klaar is kun je de bami in heet water stoppen en ben je al bijna laar. Dat is echt ideaal eraan.

#5  Zalm

Of ik het nou gewoon zo bak, door pasta of rijst hutsel of klaar maak met Teryaki saus.. Zalm gaat er in als zoete koek en het fijne is dat het in de diepvries blijft tot je het klaar maakt. Wat een handige back-up is als je vlees vergeet uit te leggen.

#6 Pasta met tonijn in roomsaus

Een blikje tonijn heb ik inmiddels ook standaard in de kast staan. Super handig met wat groente en pasta. Daarbij doe je dan wat kookroom en je bent zo klaar. Wat voor mij soms echt heel handig is als het in mijn hoofd overloopt! Ik heb het gerecht nu 2 keer gemaakt. Een keer volgens recept en daarna heb ik geëxperimenteerd met kerrie poeder en ook die pan is opgegaan!

 

En dat zijn eigenlijk de  6 soorten gerechten die we graag eten en ik graag klaar maak. Natuurlijk zijn er meer gerechten die ik maak, dat kun je volgen in de 365 plates ! Wat zijn jouw favoriete gerechten?

 

 

 

 

Volg je me al via Facebook, Instagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

5 Reacties

 1. oma
  mei 9, 2017 / 8:21 am

  Ja Kelly, wat moet ik daarop zeggen, je weet het al! Wij kiezen voor gezond eten. Veel groenten, weinig vet en suiker en dat kan je ook net zo lekker maken, als je wilt. Een succesvolle dag Kelly, liefs oma

  • Ballontraebay
   mei 9, 2017 / 8:25 am

   Ja oma dat weet ik ! Dank u wel ! Liefs Kelly

 2. Ans v Zantvoort
  mei 9, 2017 / 9:03 am

  Wij houden ook van nasi,bami, rijst met groente en een lekker sausje, maar ook een gekookte aardappel groente en vlees staan regelmatig op tafel, als je het wat afwisselt is het ook gezond

  • Ballontraebay
   mei 9, 2017 / 9:48 am

   Precies ! Variatie is heel belangrijk !

 3. Christel
  mei 9, 2017 / 11:21 am

  Ziet er allemaal lekker uit maar pasta blijft toch mijn favoriet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: