2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn favoriete gerechten van afgelopen juli en augustus

augustus

Deze week lijkt wel favorieten week! Vandaag heb ik geen films, maar weer een favoriete gerechten! Dit maal zijn de maand juli en augustus aan de beurt. Wat ideeën voor mij en jullie!

Even een kleine disclaimer, het zijn niet alleen maar bordjes met zelfgemaakt eten! Juli en augustus waren vakantiemaanden, en dan laten we alles los. Dus lekker van alles en nog wat!

Afhalers

juffrouw

Op sommige dagen hielden we het lekker makkelijk! Zo herontdekte we de dürum, aten we frietjes van de frituur en ook van de Mc Donalds. Maar ik ging ook voor een iets gezondere afhaler bij de Chinees, daar haalde ik een hele lekkere loempia met een bakje nasi.  Echt van die gerechten die voor mij bij vakanties met een drukke planning horen.

Salades

verhaal

Met de warme dagen hielden we van de salades. Mijn favoriet die ik daarbij ontdekte in de winkel was de chili kip salade bij de Plus. Even een tip tussendoor! Maar ook de zelfgemaakte salades waren geslaagd. Met een stukje vlees erbij of alleen brood maak je toch weer een vullende maaltijd. Wij houden wel van een maaltijdsalade, het is weer wat anders, makkelijk en gezonder. Maar voor mij ook gewoon heel leuk om te maken en te ontdekken.

Uiteten

Uiteten hebben we ook regelmatig gedaan, zoals je vast wel wist als je de 365 plates volgt! We ontdekte het Steakhouse, maar we gingen ook weer naar onze favoriete wok. En natuurlijk het All you can eat restaurant. Ja we lieten de teugels echt vieren haha. Halleluja voor de spareribs, burgers, sushi, wok en al het andere!

Homemade

Maar tussen alle pret bordjes door kookte ik toch van alles en nog wat! Zo maakte ik kapucijners, waar ik sugarsnaps aan toevoegde. De Ballontraebay ovenschotel kwam weer op het menu. Stampotjes met een speklapje of een ander AGV’tje. En veel rijst passeerde de revue ! Maar ik mag de Italiaanse gerechten ook niet vergeten. Lasagne en verse pasta waren hier ook weer zeer geliefd.

Ja het was weer heel lekker allemaal! Mijn favoriet van alles wat we hebben gehad is denk ik de dürum. Die had ik al in geen eeuwen meer gehad. Hoewel eigenlijk alles weer om te smullen was.

Hebben jullie een gerecht wat je al in geen eeuwen meer hebt gehad? Wat is het ? En dan zeg ik gewoon doen!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Ans van zantvoort
  september 15, 2017 / 6:40 pm

  Overschotel gemaakt door jouw schoonpapa met gehakt erwtjes en wortels aardappelpuree en spekjes jam jam

  • Ballontraebay
   september 15, 2017 / 6:42 pm

   Lekker!!

 2. oma
  september 16, 2017 / 8:05 am

  ja Kelly, gelukkig niet altijd vakantie, nu weer fijn aan de slag met herfstgroenten en gerechten. Fijn weekend en groetjes van opa en oma! xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: