20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Favoriete gerechten van november! Lekker Indonesisch

Favoriete gerechten van november! Lekker Indonesisch

Het is weer tijd voor een favoriete gerechten artikeltje. November is voorbij en we zijn alweer begonnen aan december. En dus blikken we terug op onze favoriete gerechten met heel veel Indonesisch eten. Kijk je mee?

Heel veel Indonesisch

pasar malam

Afgelopen maand aten we regelmatig iets Indonesisch, tenminste ik denk dat het Indonesisch is. Zo maakte we saoto met Ger en José. Maar we gingen ook naar de Pasar Malam waar we allerlei lekkers aten. Met bijvoorbeeld  de vegetarische gado gado, die echt super lekker was. En de saté!

Indonesisch

Pureersoep

papa

Ook ontdekte ik afgelopen maand hele handige potjes bij de Albert Heijn. Hierin zitten verse groenten en kruiden die je doet koken en vervolgens pureert. Super makkelijk! En dan heb je een lekker pureersoep op tafel staan. Wij probeerde de pompoen wortel uit, die vond ik echt heerlijk. Zeker in combinatie met een broodje uit de oven. Goddelijk! Ik wil ook graag nog de tomatensoep gaan proberen, ze hebben er ook nog een linzen variant van, maar daar zijn Kenneth en ik niet dol op.

Hollandse pot

chauffeuse

Naast de soep en de Indonesische maaltijden verschenen er ook Hollandse prutjes op ons bord. Gebakken aardappeltjes met groente en vlees. Stamppot met braadworst. Boerenkool met braadworst. Allemaal heel erg lekker!

Wereldgerechten

Marokkaanse couscous

En naast al deze dingen probeerden we ook nog wereldgerechten uit en aten we boboti. Zo probeerde we de couscous, die viel bij mij in de smaak. Bij Kenneth niet zo. We hadden risotto, die was heerlijk! En we aten ook paella, daar hadden we niet zoveel van, omdat een deel was verbrand in de wok. Woeps. En dan hadden we nog onze boboti, die vinden we sowieso heerlijk. Eigenlijk moet die vaker terugkomen in ons menu, maar goed nieuwe dingen uitproberen is ook heel erg leuk!

Heel veel lekkers

filmavond

Naast al het gezonde aten we ook heel veel lekkers. Mc Donalds met de crew, voor het eerst sinds de geboorte van ons nieuwste crewlid. Donuts waren ook van de partij. Subway, broodje rookworst, crepes en wentelteefjes. Het was echt zo’n maand waarbij de hamster langzaam in je bovenkomt en de winter in je huid begint te kruipen haha.

Ja het was heel erg veel lekkers! Indonesisch is zalig, Hollands is dikke prima, de wereldgerechten daar experimenteren we lekker mee verder en dan nog al het lekkers. Meer dan een dikke prima! Wat was jouw favoriete gerecht afgelopen maand?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  december 9, 2017 / 12:33 pm

  geen hamstertje gaan spelen, er komen mooie dagen aan, het jaar is zo om. Wij hebben ons “Reuvers pötje”, elke dag een heerlijke hap! Een fijne dag Kelly, groetjes oma

  • BijZus
   Auteur
   december 9, 2017 / 5:39 pm

   Neej oma ik ga niet in winterslaap haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: