2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn favoriete gerechten van november; gewone gerechten

gewone gerechten

Een nieuwe maand, nieuwe favoriete gerechten, zo gaat dat! In het laatste favorieten gerechten artikel van dit jaar deel ik vooral hele gewone gerechten. Maar dat maken ze niet minder lekker, dus ik deel ze graag!

Gado gado en saoto

Wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben van Indonesisch eten. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Afgelopen maand had ik het geluk dat we 2 keer zoiets aten. Eerst de heerlijke gado gado van ’t Bamihutje op de Pasar Malam. En de 2e keer kregen we saoto bij Ger en José. Smullen is gegarandeerd! Deze vallen buiten de “gewone gerechten”, maar horen zeker bij de favorieten.

De meer gewone gerechten

Verse pasta

Had mij vroeger gezegd dat ik gek zou worden van pasta en ik had je keihard uitgelachen. Maar toch is het zo! Pasta zie ik steeds liever op het menu staan. Spaghetti, penne, farfalle, allemaal prima! Behalve macaroni, daar moet ik echt zin in hebben, anders staat die onderaan bij de favorieten. De verse pasta van de AH is hier ook favoriet. Afgelopen maand was hij weer eens in de aanbieding en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Die blijft namelijk het lekkerste!

Aardappelen, groente, vlees

gewone gerechten

Afgelopen maand ben ik ook een enorme bofbips geweest. We aten namelijk regelmatig bij mijn ouders. En daar eet ik graag, heel graag! Ik vind de aardappelen, groente, vlees zoveel lekkerder smaken bij hun. Misschien door de liefde en de tijd die ze er in hebben gestoken. De jus maakte het af, dat zou ik ook vaker moeten doen.

Bananenpannenkoekjes voor ontbijt

Groot favoriet waren de bananenpannenkoekjes. Heerlijk als ontbijtje! Zo lekker dat ik er zelfs een video van heb gemaakt voor op Facebook om te delen. Dit was trouwens een van de weinige porties die een beetje gelukt was qua vormgeving. Het blijft een kunstje om ze te bakken.

Kip van de markthal

Met mijn verjaardag aten we frietjes met kip pilav en kip saté. Heerlijk! Het hielp me er aan herinneren dat ik de kip van de Markthal ontzettend lekker vind. Geen spon overigens, het is een bedrijf dat ligt in Herten (vlakbij Roermond, langs de A73) en als je lekkere kip zoekt vind ik het zeker een aanrader. We zouden er eens vaker ons vlees moeten halen, heerlijk met een frietje erbij! Maar ook met rijst of aardappels is het smullen.

En dat waren alle favoriete gewone gerechten van deze week. Of ja, gewoon, wat is gewoon tegenwoordig nog. Ze waren in ieder geval stuk voor stuk weer om te smullen. Wat was jouw favoriete gerecht van afgelopen tijd?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 6, 2018 / 8:18 am

    leuk om te lezen en ik heb me voor genomen om ook eens naar de Markthal in Herten te gaan. Wij eten vrijwel alle dagen vlees en opa kan niet zonder. Een fijne dag, knuffel oma…. groetjes xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: