6   20
4   24
6   13
4   15
4   31
4   27
21   41

Foodback: bagels van 2 ingrediënten

Bagels

Deeg van 2 ingrediënten, dat kon niet dacht ik toen ik een filmpje zag op Facebook. Ik vond het zo raar, maar ook leuk voor een nieuwe foodback. Dus ik testte het uit! Ik maakte bagels van 2 ingrediënten. Was het geslaagd?

Deeg van 2 ingrediënten?

Bagels

Op Facebook kwam ik een filmpje tegen waarin ze zelf 4 soorten deeggerechten maakte met zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt. 2 hele toegankelijke ingrediënten die normaal gesproken ook heel budgetproof zijn. Het sprak me aan en ik was nieuwsgierig. Hier eten we wel vaker bagels, van de Lidl of de Albert Heijn. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Dus ik besloot het recept op te slaan en er later naar te kijken. Helaas heb ik geen maatschepjes met cups, dus ik ging op zoek naar een Nederlands recept. En dat vond ik op cookies & carrot sticks, voor 4 bagels. Ik haalde Griekse yoghurt en zelfrijzend bakmeel en besloot op zondagmorgen aan de slag te gaan! 

Aan de slag met het recept voor bagels

Ik was nogal sceptisch over het hele verhaal, want hoe zou dat gaan smaken?! Ik verwarmde de oven voor op 200 graden en ging aan de slag met het deeg. 275 gram zelfrijzend bakmeel mengde ik met 250 gram Griekse yoghurt en een snufje zout in een kom. Goed mengen met een lepel en vervolgens verder met de hand en inderdaad er ontstond deeg! Ik bestrooide een broodplank met zelfrijzend bakmeel en kneedde het nog wat verder op de plank. Daarna verdeelde ik het in 4 delen en kon ik aan de slag met de bagels zelf. De stap het uit te rollen tot een baguette van 8 tot 10 cm had ik niet gezien, want ik ging op de bonnefooi verder, zoals wel vaker. Dus met wat puzzelen kwam ik zelf tot die conclusie.

Ik legde bakpapier op een bakplaat en daarop maakte ik een bagel van de baguette. Toen ze alle 4 klaar waren smeerde ik er nog wat ei overheen en daarna gingen ze voor 20 minuten de oven in. 20 minuten later kwamen er 4 broodjes uit de oven. Het gat van de bagel was dichtgegroeid. Note to self, volgende keer ietsje langer uit rollen. Maar het zag er verder wel goed uit! Tijd voor de smaak test. Ik belegde er een met vlokken en een met kip joppie salade. En heel eerlijk ik vond ze erg lekker! Alleen had ik er wat te weinig zout in gedaan, dus dat was iets minder.

Conclusie ?

Bagels

Ik wil ze in ieder geval wel nog een keer maken! En misschien eens wat anders bakken van dit deeg, dat lijkt me ook leuk. Trouwens, dit recept is ook erg leuk voor met Pasen! Je bent er zo mee klaar, het is weer eens wat anders, het is lekker en het ziet ook leuk uit.

En dat was weer een geslaagde foodback. Ik vond het heel leuk en ontspannend om te doen. Echt iets voor op zondagmorgen. Maar je kan het natuurlijk ook ‘s avonds maken en er een lekkere burger van maken. Kende jij het deeg met 2 ingrediënten al ? 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.