2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Foodback: No-Bake Kinder Bueno cheesecake

Kinder Bueno cheesecake

Laatst tagde mama mij in een recept voor een No-Bake Kinder Bueno cheesecake. Ik wist gelijk wat mij te doen stond, tijd voor een poging 2! Ik haalde alle ingrediënten bij de supermarkt en ging diezelfde middag nog aan de slag. Tijd voor een nieuwe foodback.

Aan de slag met poging 2

Ik werd dus getagd op Facebook met een linkje naar dit recept. Mijn gevoel zei gelijk, oké, ik moet dit kunnen. Het moet gewoon. Het zag er namelijk zo lekker uit! En natuurlijk had ik dit recept al meerdere malen op verschillende blogs voorbij zien komen. Maar tot op heden had ik er niks mee gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen. Zeker na de mislukking van de vorige keer.

Kinder Bueno cheesecake

De ingrediënten zijn vrij simpel. Roomboter en chocolate chip cookies voor de bodem. Volle kwark, mascarpone, slagroom, 5×2 repen Kinder Bueno, suiker, een reep pure chocolade en Klopfix. Ik kan je nu al vertellen, terwijl ik dit schrijf, dat ik één fout heb gemaakt. Ik nam namelijk monchou in plaats van mascarpone. Verschil is dat monchou wat zwaarder en zuurder is, dus tip, neem mascarpone. Goed, alle ingrediënten waren binnen, tijd om aan de slag te gaan.

No-Bake Kinder Bueno cheesecake met chocolate chip cookie bodem

De bodem

Stap 1, beter bekend als de bodem, dat was nog vrij simpel. Chocolate chip cookies in de keukenmachine, roomboter smelten en vervolgens mengen. Dit op een met bakpapier bekleed taartblik uitsmeren en je hebt een mooie bodem. De truc zit hem in geduld! Zet de bodem minimaal een halfuurtje in de koeling, dan is hij zeker hard.

Het Kinder Bueno cheesecake mengsel

Vervolgens was het tijd om de slagroom met de klopfix en een halve hoeveelheid suiker te kloppen tot een mooi stevig geheel. Daarna de in mijn geval monchou met kwark en de rest van de suiker in een kom kloppen tot één geheel. En deze vervolgens samen mengen. Dat ging in zijn algemeenheid al beter dan de vorige keer, dus ik was helemaal gelukkig. Het verschil met vorige keer was ook dat ik de monchou op kamer temperatuur gebruikte en niet rechtstreeks uit de koeling.

Kinder Bueno cheesecake

Tijd om eindelijk aan de slag te gaan met de Kinder Bueno’s! Ik smolt een halve reep chocolade au bain-marie met 3×2 repen Kinder Bueno. De wafeltjes in de Kinder Bueno moest ik goed verkruimelen. Nadat de chocolade en de bueno’s waren gesmolten mengde ik dit met het monchou-slagroom mengsel. Dat gaf al een goddelijk geheel! Nou, vervolgens nam ik de taartbodem er weer bij en goot ik het Kinder Bueno chocolade mengsel in het taartblik. Paar keer goed kloppen op het aanrecht en het geheel was mooi verdeeld.

De afwerking

Decoreren met de overige Bueno’s  en toen hup de koeling in. Tijd om 4 uur te wachten! Wanneer je hem wilt serveren smelt je de overige chocolade en die drapeer je over de cheesecake heen, nog heel even in de koeling en dan kun je hem aansnijden!

Het eindoordeel

Kinder Bueno cheesecake

Wachten duurt lang als je bijna zeker bent dat het heerlijk is, maar het wachten werd beloond met een heerlijk stuk cheesecake. Zo ontzettend lekker! Hij was inderdaad ietsje zuurder door de monchou denk ik, dus ik ga hem nog eens maken met mascarpone. Maar wij hebben zitten smullen hoor. Echt een aanrader en helemaal niet moeilijk als je je geduld een beetje bewaard!

Al met al een geslaagde foodback! Tijd voor een nieuw cheesecake recept! Weet jij toevallig nog een goede? Of misschien wel een andere taart?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 22, 2019 / 5:36 pm

    Mooi resultaat, zeker lekker, maar lijkt me wel machtig. Je doet dat met zoveel ijver en plezier, misschien wat om in de toekomst te gaan doen?? Fijne avond Kelly, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: