2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Foodback: quiche met doperwten en courgette

Quiche

Tijd voor een nieuwe foodback! Ik maakte voor het eerst een quiche aan de hand van een recept van Lekker en Simpel. En het leek me leuk om hier eens over te schrijven. Mijn avontuur en mijn mening over het eindresultaat.

Op jacht naar recepten

Afgelopen vrijdag besloot ik tijdens het maken van ons boodschappenlijstje meerdere recepten uit te kiezen om te gaan proberen. Een ovenschotel en een quiche waren het resultaat van mijn zoektocht en vandaag probeerde ik dus de quiche uit. Nou had ik die dus nog nooit gemaakt, dus er stond een kleine uitdaging op de planning. Maar hey, met lekker en simpel moet dat goed gaan. En eigenlijk ging het dat ook! Ik maakte een quiche met doperwten en courgette, eentje zonder vlees dus. Niet bewust, de rest klonk gewoon lekker.

Een quiche maken

Het maken was super simpel! Oven voorverwarmen op 175 graden. Courgette in stukjes snijden, een rode ui in ringen en vervolgens een bakvorm bekleden met bladerdeeg en deze vervolgens vullen met de courgette, de rode ui en doperwtjes uit de diepvries. Daarnaast moest er nog een mengsel van 3 eieren, crème fraiche en kruiden overheen. En vervolgens topte ik het geheel nog af met geraspte kaas en daarna mocht het voor 35 minuten de oven in.

Quiche

35 minuten later kwam er een mooie quiche uit de oven dacht ik. Alleen was hij van binnen nog wat nat, dus ergens heb ik iets verkeerd gedaan. Ik heb de bodem voorzien van gaatjes met een vork, dus dat is het niet. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken! Proeven maar. En heel eerlijk, ik vond het niet super lekker. Het is een wonder! Kelly vind iets niet echt geslaagd. Maar goed, misschien heb ik ergens iets fout gedaan of was het met vlees toch net iets anders geweest. Ik heb werkelijk waar geen idee. Maar het was wel leuk om te maken!

Mocht je dus nog een lekker recept weten, dan laat het me hieronder zeker weten. Ik ben benieuwd! 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 4, 2019 / 8:13 am

    courgette en erwtjes uit de diepvries maken het misschien te nat? Knap, dat je het geprobeerd hebt. Het volgende recept lukt waarschijnlijk veel beter. Een fijne dag Kelly, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: