2   22
6   22
4   26
6   13
4   15
4   31
4   27

Foodback – Recept voor gevuld stokbrood

derde oorbel

Vandaag heb ik een foodback die je op Bij Zus al eens hebt kunnen zien. Het gaat om het recept voor gevuld stokbrood. Ik probeerde het uit en in dit artikel wil ik graag met je delen of het iets is voor herhaling vatbaar of “een keer maar nooit meer”.

Voor de nieuwe lezers.. Wat is foodback? Foodback is een serie waarin ik mijn mening deel over o.a. producten en recepten. Ik deel mijn feedback in de vorm van een foodback.

Recept voor gevuld stokbrood

gevuld stokbrood

Op een drukke donderdag zat ik op de bank weer eens te bedenken wat te maken. We hadden zin in iets lekkers, maar ik wilde het wel graag gezond houden en het liefst niet te duur. Pinterest is natuurlijk je beste vriend wanneer je op zoek bent naar inspiratie over wat dan ook. Dus met wat scrollen kwam ik achter dit recept voor gevuld stokbrood. Het linkje vind je hier. Ik kan hem helaas niet zo delen. Het bleek te gaan om een recept van De Zoetekauw. Een blog van Lianne, waarbij je tijdens het scrollen een doekje nodig hebt, want alle recepten zien er heel goed uit. Gewoon een snelle tip van mij voor jou!

Hoe was het te maken?

Nou, je moet je voorstellen dat ik ben begonnen met kokkerellen op een tijdstip dat ik echt wel honger had. Dus dan moeten de dingen bij mij snel gaan en ik kan je zeggen dat dat ook zo is. Het recept is super simpel met hele makkelijke ingrediënten. Stokbrood voor in de oven, gehakt, paprika, ui, tomatenpuree, geraspte kaas en kruiden. Ideaal! En zoals je al leest, ook niet duur. Voor een recept als dit zal je ongeveer 4 euro kwijt zijn.

Let wel, het is een brood dat je heel goed kan maken voor lunch of voor bij de borrel, maar als avondeten zal je er misschien nog wat extra’s bij nodig hebben. Ik maakte er een hele lekkere (al zeg ik het zelf) salade bij. Je moet het brood uithollen en zelf gaf ze als tip om met het uitgeholde brood croutons te maken. Die maakte ik met wat olijfolie, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden en die gebruikte we voor bij de salade. Echt top! En zo krijg je dus een hele gevulde maaltijd.

gevuld stokbrood

Het maken was zo gebeurd. Je volgt gewoon het recept, wat in principe bijna alle ingrediënten bij elkaar in een pan betekent. Je holt het brood uit, vult het met het mengsel, strooit er geraspte kaas over en dan gaat het 20 minuten de oven in. In de tussentijd maak je een lekkere frisse salade met gemengde sla, komkommer, tomaatjes, eventueel mais en een lekkere yoghurtdressing. 20 minuten later serveer je het op het bord met een mooie dot sla erbij en je zelfgemaakte croutons. Et voila! Dinner is ready!

Voor herhaling vatbaar?

Zeker weten! Het lijkt me heel leuk om dit nog eens te doen. Misschien wel met andere ingrediënten bedenk ik me nu. Ik ga experimenteren en dan kom ik bij je terug! Maar ook zo zou ik het nog eens over doen. Ook voor op een verjaardag. Het is net weer eens wat anders.

Al met al weer een geslaagde foodback! 
Heb jij wel eens gevuld stokbrood gemaakt? En waarmee?
Ik kan me nog herinneren dat mijn tante eens broodjes met gehakt heeft gemaakt.. 
Achter dat recept ga ik eens aan, dat was namelijk ook heel lekker! 

Mocht je nog meer willen zien van Chocotijd volg me dan op Instagram, Facebook en Pinterest! Zou ik heel tof vinden.

Volg:

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.