2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Foodback: Laura’s bakery shortbread koekjes bakken

shortbread koekjes

Zoals jullie weten ben ik gek op het koken en bakken van allerlei dingen. Gezonde en minder gezonde dingen, het passeert hier in de keuken allemaal de revue. Maar koekjes, die had ik nog niet gemaakt. Dus ik ging aan de slag met een recept voor shortbread koekjes!

Een basisrecept voor koekjes

shortbread koekjes

In eerste instantie ging ik op jacht naar een 1,2,3 recept om uit te proberen. En al snel kwam ik erachter dat het 1,2,3 recept heel variabel is. Iets waar ik zeker mee aan de slag wil gaan, want ik wil nu zoveel dingen proberen! Maar voor deze foodback kwam ik een lekker recept tegen van Laura’s bakery. Een basisrecept voor vanille shortbread koekjes. Dat leek me echt heerlijk, want ja, ik hou van shortbread koekjes. En daarom ook een geslaagde start voor een koekjes bakken avontuur!

Vanille shortbread koekjes

Voor het bakken van deze koekjes heb je maar weinig ingrediënten nodig. En eigenlijk ook ingrediënten die je meestal wel in je kast hebt liggen. Dus dat is top! Eerst maak je een smeuïge massa van het suiker en de boter om vervolgens de boel te binden met een eidooier. Daarna voeg je het meel toe en kun je beginnen met kneden. In eerste instantie had ik er een hard hoofd in, want tijdens het kneden gaat het meestal mis. Maar met even doorzetten kwam er uiteindelijk een stevig deeg te voorschijn! Yes!

bakken

Nadat het deeg in folie een uurtje in de koelkast had gelegen kon ik aan de slag met het vormen van de koekjes en het bakken. Ik moest bolletjes maken en deze op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen. Super makkelijk. Daarna kon je ze met een vork ietsje in duwen zodat je meer ronde koekjes zou krijgen. Vervolgens gingen ze bij mij een kwartiertje de oven in op 180 graden. En toen kwamen er mooie shortbread koekjes uit de oven.

Mijn eindconclusie

shortbread koekjes

Met heel veel moeite wist ik van de koekjes af te blijven tot Kenneth thuis kwam. Die moest natuurlijk gelijk proeven en zo deelde we een koekje. De smaak? Heerlijk! Echt van die typische zelfgemaakte koekjes. Precies zoals je ze wilt en je ze zou kopen in de winkel. Maar dan nog even 10x beter, want hey je hebt ze zelf gemaakt!

Doen ze me denken aan de shortbread koekjes uit Engeland? Eigenlijk wel! De structuur is ietsje anders, maar de smaak is net zo lekker. En met dit recept kun je eindeloos variëren! Zo deelde Laura al een aantal variaties die ik zeker nog eens uit wil proberen.

Het is echt een basisrecept waarmee je alle kanten op kan. Ik ben in ieder geval ontzettend enthousiast! Dit zijn ook koekjes die je kan maken als je hoort dat er spontaan bezoek komt. Het meeste heb je in huis en iets meer dan een uurtje later heb je super lekkere koekjes. Dit was een geslaagde foodback! Binnenkort wil ik naar de bieb om het basisbakboek dat Laura heeft geschreven te lenen, lijkt me top!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. Tante Chris
  april 24, 2019 / 6:11 pm

  Goed gedaan ze zien er ook echt lekker uit Ik zou zeggen stuur er een paar op kan ik proeven hiii

  • BijZus
   Auteur
   april 24, 2019 / 9:03 pm

   Misschien maak ik ze deze week nog een keer, dan krijg je wel een zakje mee zondag, haha.

 2. José
  april 24, 2019 / 6:29 pm

  Die heb ik met Kenneth vaak gebakken toen hij klein was. Ik had toen z’n ring met allerlei vormpjes aan om uit te steken. zijn ook lekker die koekjes. eet ze !!!! gr xxx

  • BijZus
   Auteur
   april 24, 2019 / 9:02 pm

   Ahh geweldig, leuke herinneringen! Groetjes xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: