2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Gastblog-Een kijkje in de wereld van online boodschappen

online boodschappen

Zondag is voor mij boodschappen dag. Bijna iedere zondagochtend vind je mij iets na 10 uur in de winkel voor de weekboodschappen. Maar soms lijkt het me best fijn om eens het online boodschappen concept uit te proberen! 

Online boodschappen

De reden dat ik geen online boodschappen doe is het feit dat ik op het einde van de straat de supermarkt heb liggen. Dus het is voor mij eigenlijk compleet onnodig, hoewel het natuurlijk soms wel best verleidelijk is. Een hele tijd terug werd ik benaderd door Hans van Boodschappen Spot. Hij had gezien dat ik behoorlijk veel met besparing in de kosten van boodschappen bezig ben. En om die reden zou hij graag een gastartikel willen schrijven over het online boodschappen doen concept.

En als het goed bij Ballontraebay past, wil ik je best voor een keer een plek geven om te vertellen! Dus hierbij geef ik Hans het woord!

Bron:Kai Oberhäuser

Ballontraebay duikt in de wereld van online boodschappen doen!

Tijd is kostbaar, voor mij maar ook voor jullie. Hoe lekker is het dat je gewoon vanuit je luie stoel, 24 uur per dag, de boodschappen kunt bestellen. Vergeet die ritjes naar de supermarkt en de rijen voor de kassa. Misschien is het voor jou nog iets totaal onbekends. Daarom vind je in dit artikel alles wat jij moet weten over online boodschappen doen. Steeds meer mensen doen dit, maar nog veel meer mensen weten helemaal niet dat dit mogelijk is. 

Kort de voor- en nadelen

Uit recent onderzoek van o.a. ING blijken er grote voordelen maar ook nadelen aan het boodschappen bestellen te zitten. We hebben daarom even twee rijtjes gemaakt en zijn benieuwd welke kant jij kiest:

Pluspunten:

 • Geen gedoe meer met zware tassen en kratten
 • Je zit niet vast aan openingstijden
 • Het bespaart een hele boel tijd
 • Je kunt het overal doen en op elk apparaat (pc/mobiel/tablet)
 • Je doet veel minder impulsaankopen

Minpunten:

 • De bezorgkosten die je moet betalen
 • Niet zelf de mogelijkheid hebben je fruit of groente te kiezen
 • Thuis moeten zijn als de bezorger komt
 • Onduidelijk over de versheid en houdbaarheidsdatum
 • Het verplichte minimum bestelbedrag

 

Welke winkels bezorgen?

Ok, even wat stats: Online scoort Albert Heijn het best: hier komen zes van de tien mensen die online boodschappen doen. Die wordt gevolgd door Jumbo (18%), Plus (5%), Picnic (4%) en Hoogvliet (4%). Nieuwe innovatieve supermarkten als Ekoplaza en verschillende maaltijdbox leveranciers doen het ook leuk. Het is echter heel erg afhankelijk van je locatie of bezorgen en bestellen ook voor jou mogelijk is. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de zoekfunctie van boodschappenspot.nl. Wij vergelijken online supermarkten op prijs, kwaliteit en bezorggebied.

Bron

Even wat grotere supers op een rijtje

Om je alvast een beetje een idee te geven over wat de kosten zijn per supermarkt hebben we hieronder alvast de prijzen van de grotere supermarkten geplaatst. Je vind het minimale bestelbedrag en de kosten voor bezorgen of afhalen. Anders supermarkten kun je bekijken en vergelijken op boodschappenspot.  

Albert Heijn

Minimum orderbedrag: €70

Bezorgt vanaf: €4,95

Pick-up point vanaf: €1,50

 

PLUS

Minimum orderbedrag: €25

Bezorgt vanaf: €6,00

Pick-up point vanaf: €2,50

 

Coop

Minimum orderbedrag: €40

Bezorgt vanaf: €4,99

Pick-up point vanaf: €2,99

 

Jumbo

Minimum orderbedrag: €25

Bezorgt vanaf: €6,00

Pick-up point vanaf: €1,95

 

Dit zijn natuurlijk de standaard prijzen. Er zijn regelmatig actiecodes beschikbaar waarmee jij zelf korting kunt krijgen op je bestelling. Bijvoorbeeld korting op albert heijn producten. Eigenlijk heeft elke supermarkt wel acties en aanbiedingen die je in de gaten moet houden. De folderprijzen gelden ook gewoon online trouwens, dat moet je ook niet vergeten.

Klaar voor de start: actie!
Nu je een beetje weet wat de voordelen, nadelen, kosten en mogelijkheden zijn maken we de balans op. Lijkt het je wat? Heb jij al wel eens eerder boodschappen besteld? Vind je de voordelen van online boodschappen doen opwegen tegen de nadelen? Laat een reactie achter onder dit artikel en deel je mening.

Hans, dankjewel voor de handige voor- en nadelen, en alle cijfertjes om het duidelijk te maken! Mocht je nu ook graag wat willen delen op Ballontraebay, en het past bij waar Ballontraebay voor staat, dan ben je vrij om mij een mailtje te sturen! 

Ik ben benieuwd naar hoe jullie denken over online boodschappen doen!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

 

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  september 10, 2017 / 5:36 pm

  Wij hebben de tijd en mogelijkheid om nog zelf de boodschappen te doen en het heeft ook onze voorkeur. Wij wonen niet ver van de supermarkten en we willen graag zien wat we kopen. Daarbij gaan we ook naar verschillende supermarkten, dan zou het online boodschappen doen ook duur uitvallen. Wij vinden de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Maar het is wel leuk om een idee te krijgen wat online boodschappen doen, zoal inhoudt!
  Dus toch wel interessant! Groetjes opa en oma xx

 2. Ans v zantvoort
  september 10, 2017 / 8:16 pm

  Leuk om te zien wat het online boodschappen doen inhoud. Het is wel gemakkelijk denk ik als je erg druk bent maar ik vind het toch fijn om zelf te kijken wat ik koop, en ik heb geen hekel aan boodschappen doen. Maar het is zeker een uitkomst als je b.v. ziek bent.

 3. José
  september 10, 2017 / 10:32 pm

  Ik heb eigenlijk niets met online boodschappen doen. Ik vind het leuk om met mijn karretje door de supermarkt te lopen en te kijken wat er allemaal is. Vooral groente en fruit zie ik liever liggen en dan beslissen of ik het koop of niet. Voor mensen die lange dagen werken is het wel een uitkomst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: