2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Genieten op de maandagmorgen

maandagmorgen

Voor menigeen is de maandagmorgen vooral een baal momentje. Voor mij is de maandagmorgen tegenwoordig toch even iets anders. Maandag is mijn vrije dag en vorige week en vandaag had ik 2 hele fijne ochtenden. Genieten in de natuur en knuffelen met Olaf. Kijk je mee?

De natuur in op maandagmorgen

Vorige week besloot ik ’s ochtends vroeg even te gaan kijken hoe het met mijn schoonvader ging. Hij had wat vervelends gehoord over een goede bekende en ik wist dat het hem aan het hart ging. Dus dan stap je de auto in en ga je even checken, Jewel mee, want die leid af en gaan! Het was volgens mij wel een geslaagde actie en het afleiden deed ze voor de volle 100%, mevrouw ging namelijk even de tuin in van de buren. Dat was niet de bedoeling!

maandagmorgen

Nadat we bij pap waren geweest besloot ik met Jewel even de natuur in te wandelen van mijn oude vertrouwde dorpje. Het is mijn favoriete plek. De natuur is er heerlijk, je kunt er met wat geluk mooie foto’s maken en ik voel me er toch altijd een klein beetje meer thuis als thuis.

Jewel kijkt haar ogen uit! Mijn favoriete plekje is een bruggetje waar water onder door stroomt richting de Maas. Vaak vind je er wat eendjes en volgens mij zaten er nu ook iets van ganzen. Even verderop zat in ieder geval een grote groep eenden in een veld. We liepen er langs en Jewel leek het verder niet echt te interesseren. De eenden liepen wel even verder van ons af, maar toen achterlangs de trein over het spoor raasde besloten ze met z’n allen te vertrekken. Een geluk voor mij, ik had mijn camera open op de telefoon, dus ik kon wat geluksmomentjes vastleggen.

maandagmorgen
maandagmorgen

Jewel was zwaar onder de indruk van al het geweld in de lucht. Ik hoorde haar denken “What the fluff was dat?!”. We liepen door naar het bruggetje waar best wel wat graffiti op de muur zit. Ik wilde namelijk een foto maken van haar onder die brug, als een echte rebel.

Toen we onder het bruggetje door waren zag ik een vogeltje op het hek zitten. En het bleef stil zitten, dus ja, dan komt die camera weer vlug in beeld. Jewel was op dat moment afgeleid, dus daar kon ik ook mooi even een foto van maken. En toen kwam de challenge terug, weer terug onder het bruggetje en hopen dat er geen trein over komt. Hij kwam gelukkig niet, anders had ik denk ik heel anders onder het bruggetje doorgelopen.

maandagmorgen

Op de terug weg naar mama en Jill kwamen langs wat hertjes. Jewel wist volgens mij niet wat ze zag. Alsof ze herkenning zag, maar toch ook niet.

Ze vond het allemaal maar wat interessant!

maandagmorgen

Mama en Jill waren nog bij de huisarts, dus wachtten Jewel en ik met Mambo tot ze thuis waren. Mambo wordt al wat ouder en dan vind ik dit soort foto’s toch extra zeldzaam. Ons oude sokje.

maandagmorgen

En na nog even gezellig te hebben gekletst en wat te hebben gedronken reden Jewel en ik weer naar huis. Ze past maar net op de achterbank, echt hilarisch om te zien.

Slapen bij tante Kelly

Vandaag reed ik weer even naar Roermond, want Jill stuurde mij een appje dat mijn kleine grote vriend ook daar was. Jewel was mij ondertussen knettergek aan het maken met gepiep en ik wist niet wat er aan de hand was. Dus toen zij haar rust had gevonden, besloot ik haar in de bench te leggen en even naar ze toe te rijden. Dat is voor mij ook even ontspanning! Olaf zette mij keurig aan het werk met zijn trein en samen Bing kijken. Ik hielp nog even met zijn luier verschonen en daarna gingen we lekker even een blokje om.

maandagmorgen

Na het wandelen werd onze kleine vriend toch wel moe. Dus met een filmpje kroop hij bij mij op schoot. Even later nestelde hij zich tegen mij aan en voor ik het wist sliep hij. Wat is dat toch heerlijk, zo’n kleintje dat zich lekker tegen je aan nestelt en dan in slaap valt.

2 uurtjes later werd hij weer wakker! Nog even lekker knuffelen en een beetje eten en toen ging hij weer op pad rond de tafel. We hielden hem een beetje voor de gek met zijn favoriete knuffel: Ping ping de penguin. Hij loopt er nog wel eens mee op zijn hoofd en dat is zo’n leuk gezicht! Hier hadden we even een geluksfoto.

maandagmorgen

Hij smikkelde al goed aan zijn tosti, maar ik plaagde hem door te doen alsof Ping ping zijn tosti aan het opeten was. Dus hup daar gingen gauw 3 stukjes tosti met Olaf mee. Dat zie je in het filmpje hieronder. Echt geweldig.

En zo heb ik weer genoten van mijn maandagmorgen! Het komt niet iedere maandag voor dat ik van huis af ben. Maar het was wel weer even fijn! Hou jij van de maandag?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    november 11, 2019 / 5:45 pm

    Weer leuk om te lezen, Kelly! En afgewisseld met ook heel mooie foto’s! Fijn om Olaf weer te zien en wat lag hij lekker te slapen, ben je twee uur zo blijven zitten? Olaf draait iedereen om z’n vinger, mag hoor!
    Normaal begint op maandag de werkweek weer en nu geniet je ervan dat je dan vrij hebt. Stukje weekend! Een fijne avond en groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: