20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Hackathon E-Fulfilment in foto’s

hackathon

hackathon
Afgelopen vrijdag zat ik van 8 tot 8 in Weert! School had gevraagd wie er zin had om mee te gaan naar een Hackathon. Een marathon waarbij je dus werkt aan een casus werkt op een feite korte tijd. Het was zwaar, maar gaaf en vandaag deel ik wat foto’s en hoe het was !

Ochtendprogramma

Om kwart over 7 reed ik thuis weg, met een sneetje brood achter de kiezen weliswaar. Om 8 uur begon het bij Moonen packaging met een ontbijt. In die tijd hadden we even de tijd om te kletsen met elkaar. Daarna begon het met een welkomstwoord en lieten ze ons de casussen zien waaraan gewerkt moest worden.

Uiteindelijk kwamen we in team 2 terecht en moesten we een casus uitwerken van Wuunder waarbij we gingen kijken naar de logistiek. Goed gemutst, gemotiveerd en met heel veel ideeën gingen we aan de slag!

Rond 11 uur kregen we een teambuilding sessie! We bouwden een toren van 5 meter 63 door middel van een toren te bouwen tegen een muur met een balkon aan. Het idee werd naar weliswaar gepikt en verbeterd, maar leuk was het wel! En we moesten een groepsfoto maken, ook erg geinig om te doen.

Aan de slag!

Na de lunch gingen we aan de slag met het daadwerkelijke concept. Tussendoor hadden we nog een rondleiding door het magazijn, wat erg leuk was om te zien! Na de tour gingen we verder met ons concept en begon ik aan de PowerPoint en het logo. (My cup of tea 😉 ! ) En we hadden een gesprek met een zelfstandig adviseur voor logistieke concepten, die ons uiteindelijk hielp tot het eindconcept.

Om 5 uur begon het lopend buffet! Alles werd weer geserveerd in een trailer. Geniaal, want dat haal je normaal niet uit een trailer. Ik at rijst met een soort varkensvlees in een sausje en pasta met balletjes in tomatensaus en salade. Erg lekker !

Avondprogramma

Na het eten begonnen de presentaties van de oplossingen. Gelukkig hoefde ik dat niet te doen, maar een ander uit het groepje. Onder het wachten op de jury deden we het spel “Petje op, Petje af”. En toen kwamen de uitslagen.. Een klasgenoot van me werd tweede met zijn groepje, en ik ? Voor mijn gevoel hadden we de plank compleet misgeslagen, maar niets was minder waar. We wonnen! Ongelooflijk! Onze prijs is dat we 1 juni ons concept nogmaals mogen presenteren bij Brainpack 2017. Na de prijsuitreiking hadden we nog een borrel en om half 8 stapte ik weer in de auto!

Het was achteraf een mooie dag die ik niet had willen missen. Hoewel ik van te voren bloednerveus was ! Hebben jullie al eens deelgenomen aan een hackaton ?

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  april 4, 2017 / 8:24 am

  Hackaton is iets van de laatste tijd, voorheen was dat case of brainstormen, daar hebben ook vaker aan deel genomen, pap bij de politie en ik op het Groene Kruis. Die tijd vloog ook om. Maar jouw verhaal was loeuk om te lezen en met een mooi succes. Goed zo, ga zo door! liefs van oma en een fijne dag xx

  • Ballontraebay
   april 4, 2017 / 9:58 pm

   Dat is leuk om te lezen oma! Ik wist niet dat ze dat al langer deden :). Gaaf! Dank u wel! Liefs en morgen ook een fijne dag xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: