2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Het bestellen van boodschappen is toch niks voor ons?

boodschappen bestellen

Dat heb ik altijd gedacht. Met 4 supermarkten in de buurt leek mij boodschappen bestellen eigenlijk overdreven. Alsof het een soort luxe was die niet aan ons is besteed. Toch bleven we nieuwsgierig en bestelde ik afgelopen week voor het eerst bij de Jumbo een dorp verderop.

Dit artikel is uit enthousiasme geschreven, geen samenwerking, puur mijn ervaring!

Ons dorp heeft 4 supermarkten.. De Jan Linders, Albert Heijn, Plus en Lidl. De laatste 2 zijn eigenlijk mijn vaste adressen in het dorp. Bij de Jan Linders kom ik eigenlijk zelden tot nooit en bij de Albert Heijn alleen als ik even naar een andere supermarkt wil of wanneer ze een leuke aanbieding hebben. Genoeg keuze dus. Het idee van bestellen was voor mij, op het stukje tijdsbesparing na, eigenlijk geheel onnodig. Toch bleven we allebei hier enorm nieuwsgierig naar de ervaring van het boodschappen bestellen.

Bestellen bespaart tijd en geld

Regelmatig las ik op internet dat het bestellen van je boodschappen buiten tijdsbesparing ook geldbesparing opleverde. Toch kon ik me er weinig bij voorstellen. De enige die bij ons deed bezorgen was de Plus en die ligt op een steenworp afstand, dus het idee om daar te bestellen vond ik eerder gênant dan wat anders. Toch bleef de nieuwsgierigheid en toen ik afgelopen week zag dat inmiddels de Jumbo en de Albert Heijn hier bezorgden besloten we het gewoon eens te doen. Kijken of het dan echt zoveel scheelt..

Het stukje tijdsbesparing geloofde ik meteen. Gemiddeld besteed ik 1,5 uur aan boodschappen. Een uur op zaterdag of zondag als ik de weekboodschappen doe. Vaak rijd ik dan ook nog naar 2 winkels. Eerst de Plus en vervolgens de Lidl. En dan later in de week kom ik bij een van die terug voor nog wat kleine boodschappen.

Geldbesparing vond ik een lastige, daarbij had ik een “eerst zien, dan geloven” gevoel.

Boodschappen bestellen bij de Jumbo

We besloten te bestellen bij de Jumbo. Eigenlijk mijn favoriete winkel als ik moet kiezen. Een ruim assortiment, fijne service en omdat hij niet in het dorp ligt voelde het toch net iets nieuwer.

Donderdagavond laat ging ik aan de slag met een lijstje maken van wat we nog in huis hadden. Vervolgens maakte ik een weekmenu en daarna ging ik aan de slag met het boodschappen bestellen. Dat ging eigenlijk vrij simpel. Je kunt zoeken naar je producten of je scrollt de pagina´s af naar wat er aangeboden wordt. Ik deed een combinatie van beide, want ik wilde er natuurlijk wel voor zorgen dat ik alleen zou nemen wat nodig was. Doordat je niet afgeleid wordt met leuke aanbiedingen en “Oja!” momentjes zou je goedkoper uit moeten zijn. Als ik dan ga struinen komen die “Oja!” momentjes juist langs en heb ik niks gewonnen.

Aanbiedingen voor gratis bezorging

Uiteindelijk had ik mijn lijstje compleet en wilde ik gaan bestellen. Het nadeel vond ik dat ik dan €7,49 kwijt was aan bezorgkosten, maar er niks voor terug kreeg. Dus ik ging terug de winkel in en op jacht naar de ‘gratis bezorgen aanbieding’. Uiteindelijk vond ik verschillende categorieën waarbij je voor €10 aan producten bij elkaar moest kiezen en dan zou je de bezorging gratis krijgen. Ik bedacht me dat de wasverzachter op was en die stond er gelukkig tussen, dus dat was al mooi meegenomen. In plaats van de goedkopere pot pastasaus koos ik nu even die van Bertolli. En om uit te proberen nam ik nog een pak Shakshuka van Knorr. Hierdoor betaalde ik ongeveer €2,- meer aan boodschappen, maar had ik in plaats van bezorgkosten 3 producten.

Extra’s bij de bezorging

Het was in de nacht van donderdag op vrijdag toen ik mijn lijstje klaar had en kon gaan bestellen. Het eerste vrije moment was zaterdagochtend tussen 10.00 en 13.00. Perfect! Zaterdagochtend zat ik te wachten tot ze kwamen. Via de app zag ik dat ze tussen 10.15 en 11.15 bij ons zouden zijn, maar niet veel later gaf de app aan dat het bezorgmoment onbekend was. Mijn eerste gedachte was “Oké.. Dit gaat niet zoals ik had gehoopt..”. Maar rond kwart over 12 zag ik dat ze er met een paar minuten waren en dat was ook zo. We mochten gelijk alles uitpakken, zodat we de statiegeld kratten en tassen mee konden geven, ideaal. En ondertussen kwamen we allerlei leuke extra’s tegen. Een blikje cassis zero, een zakje beef jerky, een monster van Karavan Cevitan, wortelwraps en een pakje koekjes. Ons enthousiasme werd goed gevoed!

Is bestellen nu echt goedkoper?

boodschappen bestellen

Uiteindelijk waren we op het eindtotaal van de bestelling ongeveer €15,- goedkoper uit. Daar moet ik dan wel weer bij schrijven dat ik nog een bierkrat en een lege fles heb ingeleverd. Ook kan ik het niet perfect na rekenen, omdat bijvoorbeeld het gewicht van de zakjes krieltjes anders is. En Jumbo heeft bijvoorbeeld ook soorten toetjes die de Plus niet heeft. Wanneer je bepaalde versproducten wilt gebruiken aan het einde van de week kun je misschien beter zelf nog een keertje naar de winkel gaan. Maar als je alles bij elkaar op telt.. De tijd, de brandstof, de energie, de totaalprijs en in deze tijd misschien ook wel een stukje veiligheid.. Dan zeg ik voor ons volmondig JA! op de vraag of bestellen echt goedkoper is.

Het is voor mij een hele fijn uitkomst. Ik bestel de boodschappen op donderdagavond en als het in hun agenda nog vrij is krijg ik het zaterdagochtend binnen. Dan ben ik wel aan het werk, maar kan Kenneth het aannemen. Waardoor ik als ik thuis kom ook echt weekend heb. Wij gaan het vaker doen en de komende keer wil ik hier ook een boodschappen shoplog van maken. To be continued! Bestel jij je boodschappen?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

4 Reacties

 1. Roos
  september 9, 2020 / 9:14 am

  Op ik mijn boodschappen bestel? Nee Kelly, ik heb nooit mijn boodschappen laten bezorgen. Ik zie het naar de supermarkt gaan ook als in beweging blijven . Maar fijn dat jij er plezier in hebt gekregen. Jullie moeten natuurlijk méér inkopen dan ik als alleenstaande . SUCCES!

  • Roos
   september 9, 2020 / 9:15 am

   Haha, óf ik….

 2. oma
  september 9, 2020 / 12:15 pm

  wij niet, hè Kelly, wij gaan één keer per week naar de Jumbo, de winkel bevalt ons ook goed, brede paden tussen de schappen (veiliger). Zoals bij elke winkel let ik op houdbaarheidsdatum, dat is ook overal wel eens mis. Net zoals jullie hebben we de supers in de buurt en daar halen we vaker door de week wat we nodig hebben. Wat mooi, dat je het weekmenu dan al uitgestippeld hebt, dat heb ik nog nooit gedaan. Het koken en bakken zit in je. We zien dan nog een keer meer over dit onderwerp. Fijne dag, Kelly. Liefs oma xxx

 3. Ans v Zantvoort
  september 9, 2020 / 12:35 pm

  Jazeker, bij pick nick, super handig zeker voor de wat zwaardere boodschappen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: