2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Het dagboek over een dagje Parijs

Parijs

Afgelopen zaterdag was het eindelijk 8 februari, de dag dat ik voor mijn verjaardag met Kenneth naar Parijs ging. Het idee op zich vond ik al ontzettend lief, maar het werd uiteindelijk ook een geweldige dag. Tijd voor een dagboek over ons avontuur in de grote bijzondere stad.

Half 2 ging mijn wekker, na een slaap van maximaal 2 uur werd ik top fit wakker. Vol van adrenaline, alsof het opnieuw mijn verjaardag was! Mam was hier voor Jewel, dus daar hoefde ik mij verder geen zorgen om te maken. En zo ging zij om kwart over 2 bij ons naar bed en gingen wij eindelijk naar Eindhoven. Om vervolgens om iets voor half 4 door een hele vriendelijke dame van Drenthetours te worden opgehaald. Op naar Parijs! De reis duurde 6 uur, maar was prima te doen. Ze reed super en we stopten regelmatig vanwege de rust- en rijtijden. Daardoor konden wij snuffelen in de tankstations en dat vind ik geweldig in andere landen. Bij het eerste tankstation in Frankrijk kwam de walm van verse croissants me tegenmoet en bij de 2e, een halfuur voor Parijs scoorde ik dan ook mijn croissantje. Check, die had ik alvast gehad!

Helemaal blij!

Een kleine rondrit door Parijs

Parijs

Bij de reis die Kenneth had geboekt zat ook een kleine rondrit langs bezienswaardigheden en dat was echt super! Ze wist heel veel te vertellen en bij Palais de Challot mochten we even uit de bus. Daar hadden we echt prachtig uitzicht op de Eifeltoren! We maakten foto’s en 10 minuten later zaten we zoals afgesproken in de bus. Verder reed ze ons nog langs Arc de Triomphe en het monument van prinses Diana. Heel bijzonder. Iets verderop werden we gedropt en van daar uit hadden we bijna 11 uur de tijd om Parijs te verkennen! Omdat we niet goed wisten waar we gedropt zouden worden hadden we totaal geen plan de campagne. Het enige nadeel eigenlijk aan de hele reis.

In de achterbuurt bij de Eiffeltoren

We besloten richting de Eiffeltoren te gaan! Daardoor liepen we weer langs het monument van prinses Diana, die hebben we even van dichtbij bekeken, heel indrukwekkend! Daarna kwamen bij de Eiffeltoren. Ik had hem van ver weg veel groter verwacht, maar dichtbij was hij toch echt wel groot. We wilden eigenlijk de Eiffeltoren op, maar door de rij en het feit dat je er bijna €50,- voor moest betalen hebben we dat toch maar overgeslagen! Ik was er heilig van overtuigd dat achter de Eiffeltoren het paleis van Napoleon lag. Dat bleek niet zo te zijn. Het was wel een heel mooi militair gebouw. We hadden het idee dat als we meeliepen met een groep toeristen we wel in het juiste deel terecht kwamen, maar we kwamen een beetje in de achterbuurt terecht.

Naar het echte toeristische gebied

Parijs
In de winkel stond deze pilaar. Geweldig!

Gelukkig hadden we Google maps en kwamen we na bijna 2km te hebben gelopen aan de Champs-Élysées uit! Ik zag de Disney store en ik kon niet anders dan hem binnen rennen, figuurlijk dan, want Parijs is op en top beveiligd! Zelfs in de Disney store moest ik mijn rugzak laten zien. Niet dat ik het erg vind, ik vind het goed dat er nu zo goed gecontroleerd wordt! Maar je hebt het toch wel gemaakt als je als beveiliger met je Mickey Mouse badge staat te controleren. Na de Disney store wilden we graag even zitten en wat gaan eten. Het werd Five Guys! En wat een ervaring was dat.. Een gigantische chaos en ook nog best wel prijzig. Voor 2 kleine hotdogs en een milkshake waren we in totaal €21,95 kwijt. Wow! Maar smaken deed het wel. Dus we willen het nog een keer proberen in Nederland en dan hopelijk op een rustig moment.

Het leed dat macarons heet

Een prachtige winkel, die zijn prijzen eer aan doet..

Na onze stop liepen we de hele Champs-Élysées af. Ik wilde dolgraag naar Ladurée voor macarons, maar toen ik daar de prijzen zag maakte ik weer rechtsomkeer. Snappen doe ik het, maar nee, ik wilde graag nog wat meer te besteden overhouden. We hebben langs etalages van Dior en Louis Vuitton gelopen, hebben de concept car gezien in een Renault winkel en vervolgens de Arc de Triomphe nog een keer goed bekeken. Daarna wandelden we terug naar beneden, bekeken we bij l’Occitane de macarons en draaiden we ons weer vliegensvlug om.

Parijs
Arc de Triomphe
Heerlijk! Maar weinig verschil met die wat we wel eens kopen.

We besloten bij een bakkerij genaamd ‘Paul’ macarons mee te nemen en die vervolgens op een bankje op de Champs-Élysées op te eten. We wandelden nog een grote galerie binnen met hele kleine tasjes voor €395, maar ook t-shirts, make-up en eten. Ze hadden er wel een gratis verwarmd toilet (een ervaring opzich) en een kast waar je door middel van je vingerafdruk beschermd je telefoon kon opladen. Ook zoiets bijzonders, na 5 minuten in de kast haalden we onze telefoon weer op. En daarna wandelden we bij een andere galerie met winkels de Starbucks in. Kenneth drukte me op het hart dat ik hier toch echt een beker mee moest nemen, dus dat deed ik! En daar ben ik héél blij mee.

Hoe we aan bijna 30km lopen kwamen..

Parijs
Indrukwekkend! In het midden zie je het Louvre.

Na de hele Champs-Élysées te hebben afgelopen liepen we rechtdoor richting het Louvre. We zagen prachtige gebouwen, ontzettend veel politie die volgens mij weer aan het staken waren en uiteindelijk kwamen in Jardin des Tuileries uit. Een prachtige tuin voor het Louvre en daarna zagen we het Louvre. We hadden heel even het idee om daar naar binnen te gaan, maar met de rij ervoor besloten we ook dat te skippen. We zaten even op een bankje vlakbij, bekeken het immense museum dat er om heen lag van de buitenkant en daarna strompelden we terug richting de winkelstraat. Kenneth had heel veel last van het velen lopen, dus deden we het rustig aan.

Vrijwel precies hetzelfde als thuis en ook niet veel duurder.

We bekeken nog even een Engelse boekenwinkel van binnen en daarna besloten we eenmaal terug op de Champs-Élysées bij een bar genaamd Unisex wat te drinken. Een cola kostte er €8,-, on-ge-loof-lijk. Of ja, eigenlijk niet, maar het was goed dat Kenneth er kraanwater had gepakt haha. Voor het avondeten gingen we naar de Mc Donalds. Een beetje mal misschien als je in Parijs bent, maar voor ons was het meer dan prima! Hier hadden ze blijkbaar ook de ontbijt muffins zo in de verkoop, dus Kenneth wist gelijk wat hij naast het voordeelmenu nam. Ik nam naast mijn menu een gewone hamburger en die was net zo groot als thuis.

Genoten op een muurtje

Parijs
Arc de Triomphe by evening..

Na het avondeten liepen we nog een keer de winkelstraat af om onze tijd een beetje vol te krijgen. We maakten nog wat foto’s van de Arc de Triomphe in het donker, haalden wat souvenirs en daarna liepen we terug richting de Seine en het punt waar we waren gedropt. Daar kwam onze chauffeuse ons namelijk ook weer halen!

Eindelijk een Starbucks beker

We waren alleen 1,5 uur te vroeg. Helemaal niet erg, want zo kon ik nog heel veel foto’s maken van de Eiffeltoren zelf, maar ook van de toren met ons en mijn Starbucksbeker. En als klap op de vuurpijl zagen we ook nog de lichtshow van de Eiffeltoren en dat maakte mijn verjaardagscadeau compleet. Om 9 uur ’s avonds haalde onze chauffeuse ons weer op en 6 uur later stonden we na weer wat tussenstops in Eindhoven. Na nog even de auto te hebben getankt, anders moesten we duwen, waren we rond 4 uur weer thuis.

Parijs
De jackpot!

Het was een geweldige dag Parijs die ik niet gauw zal vergeten! Ik voelde me soms een heel klein meisje, of misschien wel Ratatouille in een hele grote stad. Maar ik ben echt heel blij dat we er zijn geweest. En ik hoop dat we er nog een keer terug gaan komen, want er is nog genoeg dat ik graag zou willen bekijken. Ben jij ooit al eens in Parijs geweest?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. geert thissen
    februari 11, 2020 / 5:09 am

    ja heb het gedaan met slangen tours papa zoon dag een geweldige ervaring cestijds

  2. oma
    februari 11, 2020 / 8:23 am

    nu zien we ook veel van de bezienswaardigheden in Parijs. Mooi beschreven Kelly en super dat je verjaardagscadeau zo geweldig was. Een rustige dag, liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: