2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Het duizendste artikel, het verhaal achter het verhaal

duizendste

De laatste tijd zijn er vooral heel veel “zware” artikelen online gekomen. Voor het duizendste artikel dat online komt, wil ik graag een luchtig artikel. Eerst dacht ik aan een lijstje van 1000 dingen, maar toen vloeide ik over in het idee van het verhaal achter het verhaal Bij Zus.

Het verhaal achter het verhaal

Mijn favoriete Disney films zijn Winnie the Pooh en The Lion King. Winnie the Pooh, omdat ik mij volledig herken in dat malle beertje. En The Lion King vanwege het verhaal, maar natuurlijk ook omdat het de film uit 1994 is en dat is natuurlijk een magisch jaar. Maar waar ik ook gek op ben is Timon en Pumba. En in The Lion King 3 vertellen zij het verhaal achter het verhaal. Ergens vind ik die film nog leuker dan The Lion King. Ik denk doordat het wat meer humor heeft. Wellicht ook omdat ik een zwak heb voor Timon en Pumba. Maar goed, lang genoeg geschreven over hoe ik op dit idee kwam. We gaan naar het verhaal achter het verhaal van Bij Zus. Hoe ik groeide in mijn webdesign ontwikkeling, waar het even stopte en toen over ging op bloggen.

Waar het allemaal begon..

duizendste

Al jaren ben ik bezig met het ontwikkelen van websites. Het begon op mijn slaapkamer, achter de computer, waar ik een website maakte voor de kennel met Engelse Cocker Spaniels die we hadden. Met een programmaatje dat je kreeg bij het boek “Websites maken voor kinderen”, dat ik vrij regelmatig leende bij de bieb. Het kwam alleen nooit online. Ik maakte startpagina’s, ging aan de slag met een andere website waar ik de naam niet meer van weet en bouwde daar verschillende websites. Over de Engelse Cocker Spaniel, over Winx Club (wie kent het nog?) en volgens mij ook iets van Bratz.

duizendste

En toen kwam Zikle! Een website waar je je eigen mini website in kon bouwen en beheren. Uren, dagen, weken, maanden, misschien wel jaren heb ik aan Zikle besteed. Geweldig vond ik het! Het designen van lay-outs, het creëren van mijn eigen website, andere ermee helpen en mijn creaties die ik maakte met fotobewerking delen. Ik kan wel zeggen dat ik echt verslaafd was aan die website. Het was dan ook een beetje mijn mini bedrijfje, want met het maken van creaties van anderen verdiende ik Zikles en daar kon ik weer dingen mee kopen voor mijn eigen site.

Het bloggen ontdekt!

duizendste

In de tussentijd ontdekte ik ook het bloggen. Zo had het nieuwe vrouwtje van een pup die we verkochten een weblog. Super leuk en een leuke manier om haar en vooral pup Tibo te volgen. Ik ontdekte beautyblogs en mocht op een gegeven moment zelfs mee modereren aan een forum op een toen relatief populaire blog. Het leek me geweldig om ook zo’n website te hebben, maar zelf een blog starten deed ik niet. Wel bouwde ik met hulp van papa een site op Dreamweaver om mijn foto’s en graphics op te delen. Kellys-graphics heette dat! Met een zelfgemaakt logo en visitekaartjes. Daardoor kreeg ik ook mijn allereerste klusje, ik mocht namelijk foto’s, voor ik meen een carnavalssketch, ombouwen naar een grappige foto waar iets bijzonders was gebeurd.

In de tussentijd op school..

Op school kwam er een schoolkrant en ik bood aan de website te bouwen en te beheren. Zo gezegd, zo gedaan. Brandpunt was een feit! Ik kan me alleen herinneren dat ik niet veel verder ben gekomen dan mijn eigen post op die website. Voor de header ging ik zelfs het veld in om de beste foto van de school te maken. Nu hoef je dat niet meer te doen, want er staat een rij huizen voor de school.

Een paar jaar later mocht ik voor school als maatschappelijke stage een website bouwen voor een Europees uitwisselingsproject. Dat was een pittig, maar ook zeer zeker leuk project! Ik had contact met mensen uit allerlei Europese landen en dat was niet altijd even handig, maar wel uitdagend. En als dank kreeg ik tijdens de VMBO diploma uitreiking een grote doos met allerlei dingen uit de verschillende landen! Van een speciale pentekening tot een mok. En heel veel koekjes en snoep. Bijzonder was het wel.

In de tijd dat ik VMBO afsloot was mijn toekomstplan ook om webdesigner te worden, maar uiteindelijk is het dat, zoals mijn vaste lezers weten, niet geworden. Niet dat ik daar spijt van heb, want het webdesignen van toen is absoluut niet het webdesignen van nu. En van HTML ken ik volgens mij echt maar de basis, als het al niet minder is. Ik heb ook een tijdje niks meer gedaan met webdesign. Dat kwam pas later weer terug, toen ik weer meer tijd had voor mezelf.

Het duizendste artikel dat online komt

duizendste

Dat was ook het moment dat ik met Kelly’s blog begon, in 2014.  Daarna heb ik nog een paar leuke klusjes om websites te bouwen gehad voor anderen en natuurlijk ben ik ook een paar keer van domeinnaam verhuisd. En nu is het volle bak met Bij Zus en help ik sporadisch mee op de achtergrond van The Dog Pen. Ik vind het heerlijk! Zo leuk dat dit dus het duizendste artikel is dat online komt. Ik wil niet weten hoeveel woorden ik al heb versleten aan mijn grote hobby. Van bij mijn ouders aan de keukentafel, tot in de caravan op de camping van Callantsoog naar nu in ons eigen huisje. Mijn blog heeft mij gevolgd in de jaren dat er zoveel dingen zijn veranderd! Een stukje herinnering om eeuwig doorheen te scrollen.

En zo sluit ik met ongeveer duizend woorden het duizendste artikel dat online komt op Bij Zus af. Miljoenen woorden, over de duizend concepten, honderden bezoekers, tientallen samenwerkingen en appjes, 4 domeinnamen , 3 laptops en telefoons, 2 camera’s en een hoop liefde verder zijn we hier. Op naar het 2 duizendste artikel. Dankjewel aan wie mij al die jaren al volgt, dankjewel voor wie dit allemaal heeft gelezen en een dank aan jou speciaal dat je hierop hebt geklikt. Je bent goud waard!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

6 Reacties

 1. oma
  november 9, 2019 / 6:03 pm

  Zo heb je een hele ontwikkeling door gemaakt. Kelly! Maar ook je schrijven en fantasie heb je naar een hoger niveau getild. Proficiat met het behalen van je 1000ste artikel en heel veel succes verder! Een fijn weekend met een knuffel vanm oma xxx

  • BijZus
   Auteur
   november 10, 2019 / 8:04 pm

   Dank u wel! Knuffel terug xxx

 2. Dorothé
  november 9, 2019 / 7:24 pm

  Gaaf meis
  Trots op je, you did it en er kpmen er nog veel meer jeeeah xxxx ❤

  • BijZus
   Auteur
   november 10, 2019 / 8:04 pm

   Dankjewel mama! Yes! Xxxx❤️

 3. november 12, 2019 / 7:18 pm

  Wat een toffe ontwikkelingen heb je meegemaakt. Daar mag je inderdaad heel trots op zijn!
  Ik ga je vanaf nu volgen, want je zou nog weleens een grote inspiratiebron kunnen worden.

  Groet Mitchel van http://www.mckleuver.nl

  • BijZus
   Auteur
   november 12, 2019 / 7:50 pm

   Leuk! Dankjewel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: