20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Het einde van school en hallo stage!

stage

Zo, morgen is het dan zover! Ik begin aan mijn laatste stage van mijn opleiding. Een mooi moment om te kijken naar mijn verwachtingen en ideeën hierover.

stage

De laatste stage schijnt ook de leukste stage te zijn. Tenminste dat houd ik mij voor, haha. Ik ga naar een heel mooi familiebedrijf, dat al vele stagiaires in dienst heeft genomen na hun stageperiode. En mede daardoor heb ik de volste vertrouwen in hun. Het is een bedrijf met eigen wagens, charters, een warehouse en nog veel meer. Niet super groot, niet super klein. Perfect voor mij eigenlijk. Ik kom bij de benelux planning te zitten, dus ik heb met name de charters te maken volgens mij.

stage

Wat zijn mijn verwachtingen en ideeën?

Ik verwacht eigenlijk dat ik het er naar mijn zin ga hebben. Van mijn bureau weet ik dat ze deze naast de chauffeursbalie hebben gezet, de perfecte plek voor mij. Ik heb de afdeling al aan het werk gezien en van met name de heren weet ik hun manier van doen wel te pijlen. In theorie ben ik dus niet meer bang voor mijn komende stage. En eerlijk gezegd, erger dan dat ik heb mee gemaakt kan het toch niet worden.

Ik heb natuurlijk wel gezonde spanning. Ik weet namelijk niet wat ik kan verwachten en dat is best spannend. Het systeem ken ik niet, de chauffeurs ken ik niet allemaal, hun werkwijze is mij nog vreemd (hoe pakken ze bepaalde zaken aan) en vooral wat worden mijn taken. Maar goed, dat vind zijn weg wel. Niemand is als professional gestart, maar ik stel al gauw hoge eisen aan mijzelf. Dat probeer ik dit keer ook niet te doen. Iets goed willen doen is prima, maar het hoeft niet je ziek te maken.

Als ik mijn werk goed doe komt het wel goed. Ik heb al geluk met het feit dat ik al mijn examens tot nu toe met een voldoende heb behaald. En ik dus nog ruimte heb voor onvoldoendes, mochten die er komen. Dat geeft wel lekker de ruimte, natuurlijk wil ik het gewoon met alles voldoende afsluiten. Maar het idee is wel fijn.

Wat wordt er anders en waar verwacht ik moeite mee te hebben?

Anders wordt natuurlijk de van half 9 tot half 6 aan het werk zijn. Ik ben niet thuis en in zekere zin ben ik mijn vrijheid kwijt. Daarentegen krijg ik er wel enorme vrijheid voor terug straks. Maar daar moet voor gewerkt worden. Ook zie ik mijn familie minder, dat is best gek. Maar positief aan dit alles is het huiswerk, dat is er niet. Als stagiaire begin je om half 9 en om half 6 ga je naar huis. Dikke prima! En dan heb ik dan nog tijd om mijn dingetjes te doen.

Ik verwacht dat ik wel wat moeite heb met het feit dat ik de vrijheid en de spontaniteit van dingen doen moet inleveren. Maar als ik lekker op mijn plek zit zal dat ook wel meevallen, gok ik. Het is vooral heel veel afwachten en aftasten. Na een rotte appel kijk je overal met een dubbel gevoel naar toe.

Wijzigt er nog iets aan Bij Zus?

Aan Bij Zus veranderd er in ieder geval niks. Ik ga lekker door met schrijven en hoop er zelfs wat meer aan toe te gaan komen. Iedere ochtend rond 7 uur staat er een artikeltje voor je klaar. En staat het dan niet online, dan vind je of een berichtje op Facebook of er staat rond 8 uur ’s avonds wel iets online.

Het komt in ieder geval allemaal wel goed! Ik ben in ieder geval onwijs blij dat ik totaal niet nerveus ben! Kom maar op met die 21 weken knallen.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  februari 4, 2018 / 12:52 pm

  Tussen de regels door, lees ik dat je het toch wel spannend vindt. Laat het op je af komen en met je gezonde verstand gaat het zeker leuk worden. Succes Kelly en geniet van vandaag. Groetjes om xx

 2. Ger
  februari 4, 2018 / 1:09 pm

  Ik geloof dat je bij Klg op een goed adres bent. Met veel leuke mensen. En wens je bij deze een goede en leuke stage ervaring toe waar je veel van mag leren en veel plezier in je werk mag hebben . GOOD LUCK. Sorry ik kon geen hoefijzertje vinden.

 3. Dorothé
  februari 4, 2018 / 2:31 pm

  Ah meis komt goed, als je ergens met plezier bent, tel je de uren minder en vliegt de tijd. S’avonds echt je gangetje gaan en het komt goed. Kijk de bocht door. Zomer, hond, vakantie, los van school, komt er allemaal aan. Geniet van de mooie dingen. Succes maar vooral veel werkplezier. En let op: je bent er om te leren. Als je iets moet weten vragen staat altijd vrij.
  Xxxx

 4. Ans v zantvoort
  februari 4, 2018 / 4:29 pm

  Komt goed Kelly, ga er met een open mind in en geniet van de nieuwe dingen die komen gaan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: