2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Het leven is een liedje tag

liedje

De hele middag heb ik besteed aan het denken wat ik in vredesnaam wilde schrijven vandaag. Soms heb je van die dagen dat de creativiteit te wensen overlaat. Tot je onder het afwassen zin hebt in muziek en denkt aan de ‘Het leven is een liedje’ tag die ik nog wilde invullen!

Wat zijn de eerste drie liedjes die je nú, op dit moment, te binnen schieten? En weet je ook waarom juist deze drie?

Dua Lipa heeft schijnbaar een keer live in LA gespeeld en dat is opgenomen. Toen ik de eerste deuntjes hoorde was ik gelijk verkocht. Vooral de intro vind ik echt geweldig en zorgt ervoor dat je een beetje zo’n yes gevoel krijgt. Een goed begin van de donderdagmorgen!

Dat is Someday van Kygo, omdat het een nummer is dat in mijn ogen een mooie boodschap heeft. “One day I’ll see you again!” en dan denk ik aan de mensen die ik lief heb, maar nu moet missen. En ik hou van de beat in het nummer.

Als laatste in dit rijtje ‘Year of Summer‘, omdat we dat zomerse tintje vandaag wel kunnen gebruiken. Maar vooral omdat het me doet herinneren aan geweldige zomers en de promotie van Fortuna Sittard.

Heb jij ook zo’n liedje, waarbij je altijd aan iemand moet denken?

Jazeker! Meerdere nummers zelfs. Zo denk ik bij het ‘Every teardrop is a waterfall’ van Coldplay aan een overleden goede bekende. Toen hij verongelukte was ik groot fan van Coldplay en dat nummer omschreef goed het gevoel. Sterker nog, ik schreef op het kaartje dat ik daags erna op de plek van het ongeluk legde die zin. Een moment dat ik niet gauw vergeet.

Maar ik heb ook nummers waarbij ik denk aan onze lieve Olaf. Zo moet ik altijd denken aan een nummer van Nick & Simon. ‘De dag dat alles beter is’, daarin zingen ze “Alles wat je zoekt dat komt terecht, alles wat je wenst dat krijg je echt en alles wat je lief hebt wordt vanzelf aan jou gehecht.” En vooral dat laatste gedeelte is heel belangrijk voor me. En daarnaast ook ‘Kleine superster’ van Jan Smit. Olaf is namelijk echt mijn kleine superster!

Sommige mensen zingen, neuriën of fluiten de hele dag door. Vaak tot ergernis van de mensen om hen heen. Ben jij of ken jij zo’n ‘willekeurige flierefluiter’? En wat vind je daarvan?

Ik kan er wel wat van en vind het eigenlijk helemaal niet erg. Muziek is onwijs belangrijk voor mij! Eigenlijk luister ik muziek de hele dag door.

Er zijn van die liedjes die de irritante eigenschap hebben dat ze zich nestelen in je hoofd en er met geen mogelijkheid meer uitgaan. Tot je er gillend gek van wordt! Welk liedje doet dat voor jou?

The Adams family! Om helemaal gek van te worden. En natuurlijk de prachtige muziek van de Efteling. Carnaval festival en de Indische waterlelies. Om simpel van te worden!

Het kiezen van je “favoriete liedje allertijden” is voor veel mensen een onmogelijke opgave. Dat ga ik je dan ook niet vragen, maar wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Zelfs een Nederlandstalig liedje vind ik een hele opgave, omdat ik veel Nederlandstalige nummers mooi vind. Maar uiteindelijk denk ik dat ik toch kies voor ‘De dag dat alles beter is’ van Nick en Simon. Dat is mijn all time favoriet.

Welke drie liedjes staan er bovenaan de playlist van je kids? En wat vind jij daarvan?

Ik heb geen kids, maar wel een lief puppenkind en petekindje! Nu heb ik geen flauw benul van wat Jewel graag luistert haha. Ik gok in ieder geval niet mijn zangstem. Waar ik wel graag naar luister met Olaf is het nieuwste nummer van Luan Bellinga. ‘Paniek in het kasteel’ met Coole Piet. En ik weet dat ook een grote favoriet van hem de Pasapas is van Kinderen voor Kinderen en Feest! En daar dans ik heel graag op mee!

Van welk liedje word jij vrolijk?

I won’t let the sun go down on me van Nik Kershaw! Als ik dat nummer hoor ben ik gelijk vrolijk. Maar ik kan ook echt vrolijk worden van een hardstyle nummer met een leuke beat.

Van welk liedje word jij stil?

The Sound of Silence, gezongen door Nick en Simon. En nu komt het misschien even over alsof ik een gigantische fangirl ben. Dat valt wel mee! Maar ja, ze maken wel echt prachtige muziek.

Wat is je favoriete playlist op Deezer, YouTube, iTunes of Spotify?

Zonder twijfel de 80’s playlist. Die vind ik echt geweldig!

Je hebt nu over allerlei liedjes nagedacht. Sommige daarvan hebben indruk op je gemaakt, sommige vind je inspirerend of gewoon te gek, sommige hebben misschien een boodschap die jij belangrijk vindt. Met welk liedje dat je nog niet genoemd hebt, zou je graag iedereen laten kennismaken en waarom?

Als ik een nummer moet kiezen waar ik graag iedereen mee kennis zou willen laten maken dan is het een nummer van mijn lieve neef Roy. Roy is een hele talentvolle muzikant. Ik vind al zijn zelfgeschreven nummers gaaf, maar er is een nummer dat ik gewoon echt ge-wel-dig vind. Omdat ik me er in herken, omdat ik moet denken aan Kenneth op de weg en aan alle andere nummertjes op het werk.

The Workinman’s Anthem, ENJOY!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. oma
    november 12, 2020 / 8:47 am

    “lest, best”, is het natuurlijk ook voor mij. als ik wat meer tijd heb, dan luister ik naar een paar liedjes, die je beschreven hebt. Een heel fijne vrolijke dag, groetjes van oma xxx

  2. oma
    november 12, 2020 / 12:16 pm

    mooi Kelly, goeie smaak, ook wat muziek betreft. Doordat ik de eerste zo mooi vond, heb ik ze allemaal beluisterd en dat ga ik zeker nog een keer doen. Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: