2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Hotspots om te bezoeken richting Cornwall

hotspots

Het is alweer meer dan een maand geleden dat we in Engeland waren. We bezochten een hoop leuke plekken en vandaag is het eindelijk tijd om de hotspots rondom Cornwall te delen. Want dat had ik beloofd!

The Cabin Cafe Faygate

De eerste hotspot waarmee we beginnen is The Cabin Cafe. Hier gingen we de eerste dag naar toe voor ons ontbijt. Je hebt er ontbijt, lunch en diner en daarnaast kunnen vrachtwagenchauffeurs er overnachten. Heel tof! Het eten is leuk opgedeeld, want je kunt er ook kiezen uit soorten vrachtwagens. Voor mij werd het natuurlijk het Scania ontbijt. Als je in de buurt bent van Faygate moet je er echt eens langs gaan. Een hele belevenis die heel erg leuk is.

Rosemergy Farmhouse Penzance

De 2e hotspot die ik voor je heb is het Rosemergy Farmhouse in Penzance. Hier hebben we de 2e dag een cream tea gegeten. Super lekker! Het zijn gewoon scones met een roomspread en jam. Die spread kan je trouwens ook in Venlo bij de Engelse winkel kopen. Het leek alsof je in de serre van een woonhuis zat. Een heel huiselijk gevoel, maar dat komt denk ik ook doordat je de keuken in kon kijken. Waar de eigenaresse gewoon nog aan het bakken was.

Uitzicht in Gwithian

De mooiste foto’s schoot ik in Gwithian. Bij Hells Mouth Cafe parkeerde we de auto en daarna kon je oversteken richting de klif. En wat een uitzicht! Ik heb er al een aantal foto’s van gedeeld in het dagboek van toen. Maar oh jongens, dat is echt een must see! Zo mooi, zo bijzonder. Een dikke vette aanrader! Ja, daar zijn die woorden voor nodig haha.

Het dorpje Looe

Het plaatsje Looe is ook een enorme aanrader om te bezoeken. Het is er magisch! Het centrum heeft gebouwen alsof ze uit Harry Potter zijn geplukt. De mensen en de sfeer idemdito. Het is echt een plek waarbij je je voor je gevoel in een dorp uit de film bent gedropt. Ze hebben er overigens ook een winkel met verschillende Harry Potter spullen. Het wordt alleen niet gewaardeerd als je alle spullen aanraakt, maar dat snap ik wel. De kassière was net het zusje van Harry Potter. Ik heb overigens niet veel met Harry Potter. Maar de magie die er in het dorpje hangt die vergelijk ik met de eerste film. Daarnaast hebben ze nog een visrestaurant genaamd Kellys. Het eten smaakte prima, dus dat is nog een 2e hotspot tipje in deze hotspot.

Natuurgebied Dartmoor

Ook een aanrader om doorheen te rijden is Dartmoor. Een prachtig natuurgebied waar je je heerlijk kan uitleven als je een echte fotografie liefhebber bent. De loslopende dieren, de heuvels, het water, het is er echt heel erg mooi. Zelfs wanneer het regent kun je er nog prachtige plaatjes schieten. Ik hoop er nog een keer terug te kunnen wanneer de zon schijnt, maar heey in Engeland weet je dat nooit haha.

En dat waren de hotspots voor nu! Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle dagboekjes, die kun je vinden onder de categorie &Zus. Daar kun je nog meer hotspots uit plukken. Kende jullie het dorpje Looe al?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. José
    december 17, 2017 / 8:30 am

    Cornwall is een van de mooiste streken van Engeland en Dartmoor is bijna altijd grijs en grauw dat hoort een beetje bij dat mysterieuze landschap. Wij hebben ook genoten van die week. Zeker voor herhaling vatbaar. Graag xxx

  2. oma
    december 17, 2017 / 9:09 am

    leuk beschreven Kelly, maar dat was ook genieten en het blijft ook een mooie herinnering. Fijne dag voor jullie en groetjes van oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: