2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Wat is wijsheid? #1 mobiel abonnement of sim only

mobiel abonnement

Afgelopen mei heb ik mijn mobiel abonnement verlengd. Nu een paar maanden later lijkt het me leuk om eens te kijken naar wat wijsheid was geweest. Een mobiel abonnement of toch een Sim only abonnement? 

dit artikel bevat een samenwerking-

Momenteel heb ik dus een abonnement met telefoon. Die keuze maakte ik omdat mijn telefoon kapot was en ik dringend een nieuwe nodig had. Eentje kopen was geen optie, voor een nieuw abonnement was het nog te vroeg en verlengen was wel mogelijk. Dus ik liep vol trots met die nieuwste Huawei naar buiten. Maar stukje bij beetje begin ik toch een klein beetje spijt te krijgen.

De verschillen tussen Sim Only en mobiel abonnement

De inhoud van het abonnement dat ik momenteel heb is prima. Maar ik ben bijna niet te bereiken. Ik heb nergens bereik en moet altijd naar buiten om te bellen.  Zo heb ik een vaste plaats in huis waar ik kan bellen, en buiten weet ik de 2 stoeptegels te vinden waar mensen mij verstaan. Wanneer ik dus een Sim Only abonnement had was ik nu al weg geweest bij mijn provider. Want zij konden het niet voor mij oplossen.

Naast de bereikbaarheid is er ook nog het feit dat de telefoon nog niet van mij is. Je hebt een BKR registratie, omdat je een lening in de vorm van een telefoon afsluit. Ik vind dat best wel een groot nadeel. Zo’n BKR registratie is niet niks en stel ik had een lening moeten afsluiten dan is er nu geen mogelijkheid meer toe. Daarnaast heeft deze telefoon momenteel kuren en ik kan niet zomaar zeggen “ik ga kijken voor een andere telefoon”. Want dan betaal ik voor 2 telefoons een hoop geld! Kortom wanneer ik mijn telefoon los had gekocht, was hij gelijk van mij. Niks geen BKR registratie en als het mij niet zinde kon ik hem zo doorverkopen zonder dat ik er nog aan moest betalen.

Een Sim Only abonnement is trouwens ook een stuk goedkoper! Ik betaal momenteel  €46,50 voor mijn abonnement. En dat doe ik de komende 2 jaar. Dat is veel geld en dat komt door de telefoon. Die vult ongeveer de helft van het totaal aan kosten. Als je je bedenkt dat je bijvoorbeeld voor €30,- een sim kaart hebt, dan krijg ik toch een klein beetje buikpijn. En dan kun je per maand opzeggen of veranderen. Ideaal!

De voor- en nadelen op een rij

Voordelen:

 • Mogelijkheid tot maandelijks opzegbaar
 • Goedkoper
 • Bij iedere provider mogelijk
 • Geen BKR registratie

Nadelen:

 • Je hebt er geen telefoon bij
 • Soms kun je niet kiezen voor een extra hoge bundel

Wat is wijsheid?

Zoals je ziet is er naar mijn mening meer voordeel te vinden in een Sim Only abonnement. Maar ik snap, ook gezien mijn eigen keuze, dat andere en ikzelf kiezen voor een telefoon erbij. Het is lastig! Maar misschien komt dat ook doordat je een keuze moet maken die je voor een behoorlijke tijd kan beïnvloeden haha. Kies je voor 2 jaar vast aan een prijs of kies je voor meer vrijheid? Het enige advies wat ik kan geven is “oriënteer goed en kijk naar wat het beste bij jou en jouw portemonnee past!”. Zo kan je bijvoorbeeld op de website van Simyo verschillende Sim only abonnementen vergelijken.

Het is me wat met die soorten abonnementen! Voor mij blijft het een lastige keuze, maar de volgende keer ga ik toch weer eens Sim only proberen. Hoe heb jij het geregeld?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

 1. oma
  november 15, 2017 / 7:07 pm

  jammer, dat is dan niet bevallen. Ik denk dat het wel veel meer mensen overkomen is, maar dit was vooraf niet te overzien. Jammer, maar er komt wel een eind aan. Fijne avond nog en groetjes van oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: