20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

“Jij denkt alleen maar aan eten, eten, eten.”

eten, eten, eten

Het staat in mijn geheugen gegrift. Groep 7, ik zat aan een tafeltje met 2 andere klasgenootjes. Er speelde zich een gesprekje af en ik kreeg de sneer “Jij denkt alleen maar aan eten, eten, eten.” Die sneer heeft me achtervolgt tot een paar weken terug. Ik ga er wat positiefs mee doen!

Ik vergeet het nooit meer

eten, eten, eten
mde

Het was lunchpauze, groep 7, een klasgenootje had een stuk kruimelvlaai bij zich. Ik maakte een opmerking als “hmm, lekker!”. Een logisch gevolg, een normale opmerking, maar voor meisjes van die leeftijd niet. Heel eerlijk, ik heb nooit geweten en begrepen waarom, maar ik kreeg de sneer van het klasgenootje dat erbij zat “Je denkt alleen maar aan eten, eten, eten.”. Het raakte me zo, zo diep. En dan zou je denken waarom?! Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Maar misschien is eten wel mijn meest gevoelige snaar.

Raychel
Erg lekker!

Al mijn hele leven houd ik van eten en dat heb ik ook nooit onder stoelen of banken kunnen schuiven. Van salades, stamppot en ovenschotels tot gebakjes, makkelijke gerechten en veel meer. Ik vind bijna alles lekker! Het enige waar je me niet voor wakker hoeft te maken zijn hele pittige gerechten, olijven en kaas.

Mijn liefde ervoor in combinatie met een curvy lichaam al van jongs af aan kan bij sommige mensen natuurlijk andere dingen oproepen. Iets wat ik trouwens heel erg vind. Dat jonge meisjes en jongens al zo negatief kunnen oordelen van jong af aan en dat het in de volwassen wereld gewoon nog steeds door gaat. Halleluja voor de beweging die nu op gang komt en de positiviteit die men wil brengen. Dat ieder lichaam prima is, dat gezondheid van groter belang is.

Eigenlijk heeft ze gelijk

eten, eten, eten

Maar goed, in feite, had en heeft ze gedeeltelijk gelijk. Ik ben veel bezig met voedsel in het algemeen. Dat vind ik namelijk een van de leukste dingen om mee bezig te zijn. Ik kan mij uren vermaken met het struinen naar recepten, met snuffelen in de supermarkt, dingen proeven en ontdekken en gewoon koken in zijn algemeenheid. Maar ook dingen kopen voor in de keuken vind ik gewoon heel leuk.

Tot kort geleden raakte mij de gedachte aan die opmerking nog heel diep. Maar toen ik bezig was met Chocotijd, al zoekende naar weer een toffe foto om te delen, besloot ik een belangrijke boodschap te delen. Ik realiseerde me namelijk dat ze wel gelijk had..

“Jij denkt alleen maar aan eten, eten, eten!”

Ja, klopt! En daar ben ik nog trots op ook!

Door mijn liefde voor eten werd ik pas geleden benaderd voor iets wat ontzettend gaaf was. Uiteindelijk heb ik dat afgezegd en er voor gezorgd dat een vriendin van mij die uitdaging aan kan gaan. Maar heey, dat heeft mijn “jij denk alleen maar aan eten, eten, eten!” mij wel gebracht. En dat vind ik zo tof! De vraag was alleen al een compliment en een duwtje in de rug. Ik blijf lekker bezig waar ik mee bezig ben.

Je merkt denk ik ook dat er meer “in de keuken” artikelen langs komen. Ik vind het ontzettend leuk om daarover te schrijven. Dit in combinatie met mijn andere liefdes vormt gewoon Bij Zus en Chocotijd. Guess what, daar ben ik ook trots op! Ik hoop dat we met z’n allen wat liever kunnen zijn voor elkaar en dit ook mee gaan geven aan alle kleintjes die opgroeien in ons bij zijn. De wereld zou er zo al een beetje mooier uit zien.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Dorothé
  mei 21, 2019 / 6:04 pm

  Goed geschreven meis
  Trots op je xxx ❤

  • BijZus
   Auteur
   mei 21, 2019 / 7:36 pm

   Dankjewel mama! Lief! XXX

 2. BijZus
  Auteur
  mei 21, 2019 / 7:37 pm

  Dankjewel oma. Evenwicht komt wel goed hoor! Knuffel terug xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: