20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Kelly gaat in beweging, naar de sportschool

beweging

Heel eerlijk, ik had nooit echt gedacht dat ik dit zou schrijven. Maar Kelly gaat in beweging. Ik ga naar de sportschool! Niet alleen trouwens, samen met vriendlief ga ik de uitdaging aan. En ik neem jou ook mee.

Lopen, lopen, lopen

Iedere dag loop ik mij de benen onder mijn lijf vandaan.3 keer per dag loop ik een kwartiertje met Jewel en daarnaast ben ik natuurlijk Annie van de post. Die hoeveelheid lopen ga je merken op heel veel vlakken. Je wordt moe en ook je rug en knieën krijgen iedere dag klappen op te vangen. Mijn uithoudingsvermogen is al verbeterd, maar eerlijk is eerlijk, na 4 uur post bezorgen hangt mijn tong ook nog net niet op de grond, ben ik rood aangelopen en houd ik Jewel nog maar net met het lopen.

Tijd voor verandering!

Al langer waren Kenneth en ik aan het denken om ergens te gaan sporten. Maar eigenlijk bleef het altijd bij denken. Want sporten in een sportschool is nou eenmaal behoorlijk aan de prijs. Op eenn dag kwam Kenneth thuis met het feit dat hij een afspraak had gemaakt voor een intake bij een sportschool bij ons in de buurt. Ik dacht meteen “Ho, wacht even, punt 1, ik wil ook! Punt 2, kan dat niet goedkoper?!”

Kenneth heeft al langer therapeutische massages voor zijn whiplash. Bij precies dezelfde praktijk als waar papa doet sporten. Geen fancy sportschool, nee gewoon een fitnessruimte waar onder andere de gepensioneerden komen om fit te blijven. Niks mis mee en stiekem geeft het best een goed gevoel als je naast iemand van 81 aan het knallen bent. Is toch net iets fijner dan als beginneling langs een fitboy of fitgirl te staan. Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat het prijsverschil groot was. Mijn schoonvader had de intake al gepland staan en zo zagen wij steeds meer voordelen ontstaan. We kunnen samen gaan, maar ook met onze vaders. Daarbij kunnen we elkaar motiveren en ze kennen Kenneth zijn klachten. Veel veiliger in mijn ogen dan bij een wildvreemde sportschool te beginnen. Zeker omdat ze de mogelijkheid hebben!

Waarom ik in beweging ga?

Laat ik voorop stellen dat ik niet in beweging ga om af te vallen. Natuurlijk is het handig als er wat kilo’s afgaan en mijn bmi gezonder wordt. Maar nee, dat is niet mijn uitgangspunt. Ik ga dan ook niks veranderen aan mijn eetpatroon, hooguit wat meer eiwitten.

Met het oog op dat de straat mijn sportschool is wil ik graag mijn focus leggen op conditie en spieropbouw. Ik ben klaar met het feit dat ik bij een vleugje wind de tong op de grond heb hangen. Natuurlijk, ik heb astma, dus helemaal perfect gaat het geloof ik nooit worden. Maar het zou fijn zijn als het bij een licht rood hoofd blijft. Geen tomaat met een uitstekende tong. En daar wil ik dus voor gaan.

Mee in dit avontuur

Aangezien dit voor Kenneth en mij eigenlijk meer een groot Winnie the Pooh’s adventure is lijkt het mij leuk om jullie mee te nemen in deze expeditie. Mijn ervaringen met jullie delen, waar ik tegen aanloop, wat ik wel en wat ik niet leuk vind. De sportkleding die ik moet halen, want heel eerlijk, dat heb ik ook nog nooit gedaan. Ja, sneakers en een sportbroek voor gym en streetdance, maar dat is ook even 10 jaar geleden. De intake, de eerste keer, de spierpijn, ga zo maar door! Misschien wordt ik wel fan van dit hele avontuur. Wie zal het zeggen?

Dus ik ga jullie meenemen op ons avontuur. Vanavond, voor jullie gisterenavond, hebben we de intake en ik ben onwijs benieuwd naar wat het inhoud. Daar neem ik jullie de volgende keer in mee! Het voelt een beetje alsof ik een nieuwe “Onderweg naar ons huis” serie begin. En ik zal je zeggen, stiekem heb ik best wel een beetje zin om dit avontuur aan te gaan. Kelly in beweging, to be continued..

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  september 13, 2019 / 9:21 am

  Verstandige beslissing van jullie beiden, en jullie gaan het merken. Heel veel succes, misschien volgen er nog meer uit de familie! Fijne dag Kelly met een knuffel van oma xxx

 2. Toos Delsing-Kock
  september 13, 2019 / 9:11 pm

  Geweldig Kelly fantastisch gewoon dat je dit aan pakt. Ik heb ook altijd gesport tot aan mei 2017 toen moest ik om gezondheidsredenen stoppen dat heb je toen misschien ook van oma gehoord wat het was. je word er alleen maar fitter van en je uithoudingsvermogen groeit alleen maar. Ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt en kan niet wachten op het verhaal hoe je het hebt ervaren
  Groetjes Toos XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: