20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Een keuzeproces doorlopen “find your fire!”

keuzeproces

Naar aanleiding van een hele dag op de open dag te hebben gestaan wilde ik dit artikel schrijven. Niet alleen voor leerlingen, maar voor iedereen die een bepaald keuzeproces moet doorlopen.

Open dagen en voorlichtingen

De hele dag heb ik op de open dag gestaan voor mijn opleiding om (toekomstige) leerlingen te kunnen informeren over de opleiding die ik volg. De opleiding waar ik al 4 jaar met een groot lichtbord (bij wijze van) voor langs de weg zou gaan staan. Want het is opleiding waar ik mijn hart en ziel in gestoken heb, waar ik heel veel passie in heb gestopt en weer heb uitgehaald. Het is mijn plekje!

Op die open dagen staan en die voorlichtingsavonden verzorgen, het is niet iets nieuws meer voor mij. Ik vind het heerlijk om te doen en kom altijd ontzettend moe, maar voldaan er van terug. Want buiten dat ik mensen informeer en er probeer wat van te laten leren, leer ik er ook enorm veel van. Maar het mooiste en tevens ook het lastigste is het proberen te begeleiden in het maken van hun keuze. Ik zou dus nooit de opleiding echt gaan verkopen. En daar gaat dit artikel om, mijn visie op hoe je de juiste keuze kan maken!

Find your Fire

find your fire

Ik kwam de quote “Find your fire” tegen, precies een quote wat ik nodig had. Want wat ik iedere open dag en iedere voorlichtingsavond probeer te doen is inspireren. Zoek hetgeen waarvan jouw hart sneller gaat kloppen, waarvan het vuurtje in jou gaat branden. Dat is namelijk (op dat moment) de juiste keuze! Wat er dan later gaat gebeuren, dat maakt niet uit. Maar ga voor het geen waarvan dat lichtje in jou gaat branden. Waar je uren, misschien wel dagen over kan praten. Waar je alles over wilt weten en waarin je nooit bent uitgeleerd.

Ik heb meerdere vuurtjes in mij. Zet mij neer op een open dag als vandaag en ik praat je honderd weg over de transport en de opleiding. Mij maakt het blij en gelukkig en dat probeer ik ook uit te stralen naar mensen. Ik koos dit pad, omdat ik er diep van binnen warm van werd. Maar mijn blog.. Dat is het 2e vuurtje wat in mij brand. Want ook dat is voor mij gewoon dagelijkse kost! Het zijn 2 dingen die ik in mijn dagelijks leven terug wil gaan zien. Hoe ik dat ga combineren ? Geen idee. Maar deze dingen geven mij de adrenaline en de kracht om door te gaan.

Keuzeproces

Het is niet makkelijk om een keuze te maken. Dat weet ik maar al te goed. Die tijd heb ik ook gekend. En ook voor naasten is het allemaal niet niks, want ze gunnen je het geluk. Ze willen je gelukkig zien, nu en ook later. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Toekomst voorspellen? Ik weet niet of dat is wat je nodig hebt. De grootste vraag en tevens de belangrijkste is “Hoe ziet de toekomst eruit?”. Een vraag die eigenlijk iedereen vraagt in een bepaalde vorm. Heel logisch, maar eigenlijk helemaal niet te beantwoorden. Want het is zo ontzettend onvoorspelbaar.

Vanuit mezelf gezien heb ik toen de keuze gemaakt voor een chauffeursopleiding, maar naarmate het dichterbij kwam leek “Manager Transport en Logistiek”een vele slimmere keuze. En die maakte ik ook. Mijn hart ging er sneller van kloppen en het plezier dat ik over het algemeen de afgelopen 4 jaar heb gehad is enorm. Ik ging ook via de A73, over de A67 naar de A2. Geeft niks, het zijn misschien een paar jaar, een paar grijze haren, maar dat doet er niet toe. Ik kwam er nieuwe dingen bij tegen, groeide en schaafde mijn eigen toekomstbeeld steeds weer een beetje bij. Nog steeds wil ik graag planner worden, maar daarnaast wil ik ook graag groeien als blogger. Ik wil het gaan combineren.

Dus..

Wat ik eigenlijk mee wil geven met dit lange van de hak op de tak verhaal is dus heel simpel. Ga voor waar je hart sneller van gaat kloppen! Dat geef ik iedere leerling mee in de gesprekken die ik mag voeren. En hoe het verder loopt? Dat is voor dan. De keuze die je maakt die is op het moment dat je die maakt goed.

Find your fire and go for it! En dat wil ik iedereen meegeven, mocht je ooit met een keuzeproces te maken krijgen. En als je zelf nog tips hebt, voel je dan alsjeblieft vrij om ze hier beneden in de comments te zetten.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. Dorothé
  november 20, 2017 / 6:41 am

  Wauw, wat een goede blog meis, het klopt zo enorm. Ook zo mooi om je op die open dag bezig te zien en op zo’n moment dat ik je spontaan vraag even iemand wat uit te leggen uit het niets. Geweldig! xxx

  • BijZus
   Auteur
   november 20, 2017 / 6:59 am

   Dankjewel mama xxx

 2. oma
  november 20, 2017 / 8:29 am

  een drukke zondag, maar beëindigd met heel veel voldoening. Dit soort werk ligt jou ook, daarom word je er ook steeds voor gevraagd. Mooi geschreven en vandaag ook weer succes! Groetjes oma xxx

 3. Dorothé
  november 18, 2019 / 9:52 pm

  Blijft toepasselijk heel goed artikel
  Xxxx ❤

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: